Nieuw

Libische admiraal over NGO-schepen: “Ze ondersteunen mensensmokkelaars en worden waarschijnlijk door hen betaald”

Foto: Flickr, Brainbitch, CC BY-NC 2.0

Mochten NGO’s hun activiteiten in het Middellandse Zeegebied volledig hervatten, dan zal er een exodus van migranten naar Italië en verder naar Europa plaatsvinden, waarschuwt admiraal Ayoub Qassem, als woordvoerder van de Libische kustwacht. De NGO’s moeten zich eindelijk eens uit de reddingsoperaties terugtrekken. Ze ondersteunen daarmee mensensmokkelaars en worden waarschijnlijk door hen betaald.

“Met elke actie die deze NGO’s ondernemen, moedigen ze meer migranten in Sub-Sahara-Afrika aan om naar Libië te komen en winnen daarmee meer politiek gewicht in Europa”, zegt Qassem tegen het persbureau Agi. Daarnaast is er het materiële aspect: “zij verhogen daarmee het verstrekken van de financiële middelen die hun ten goede komen. We sluiten niet uit dat NGO’s … direct of indirect door de mensenhandelaars worden betaald – per persoon die ze naar Europa brengen”, vervolgt Qassem.

Italië moet NGO-migrantenschepen wegjagen
“De Italiaanse regering mag niet langer toestaan dat mensen die door NGO-schepen gered worden daar aan land gaan. Anders zal er weer een cultuur van emigratie naar Europa ontstaan – met duidelijke gevolgen voor Libië en Italië,” voegt de admiraal eraan toe.

Hij hekelde ook de “voortdurende inmenging van NGO’s in reddingsoperaties”. “We kunnen niet constant wedstrijdje houden met NGO-boten…. Zodra onze interventie aan het reddingscoördinatiecentrum is bevestigd, mogen anderen zich er niet meer mee bemoeien. Wij willen geen conflict met NGO’s”, zegt Qassem.

600.000 migranten gevestigd in Libië
Libië heeft momenteel ongeveer 600.000 migranten binnen zijn grenzen. Hun bestemming is Europa. Na de recente bomaanslagen op een opvangcentrum in de buurt van Tripoli, waar 600 migranten, voornamelijk uit Soedan en Eritrea, verblijven, wordt Libië niet langer als een veilig land beschouwd. De aanval kostte 44 doden en 130 gewonden. De druk op Europa om weer meer migranten op te nemen neemt toe. De Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor de Vluchtelingen (UNHCR) heeft in april opgeroepen tot een humanitaire corridor naar Europa. De UNHCR heeft ook een “mechanisme voor de evacuatie van personen” opgezet die recht hebben op internationale bescherming, d.w.z. asiel.

Het feest is voorbij
De waarschuwing van de admiraal rechtvaardigt des te meer Salvini’s harde beleid met betrekking tot de sluiting van zijn havens voor particuliere NGO-schepen. In ieder geval laat hij zich niet door anarchistische NGO-acties neerslaan. Na de schandalige en moorddadige bestorming van Lampedusa’s haven door de balsturige Sea Watch-kapitein Carola Rackete, postte hij op Facebook: “Italië draagt zijn hoofd hoog. Wij zijn er trots op ons land te verdedigen en ons te onderscheiden van andere Europese leiders die geloven dat zij ons nog steeds als hun kolonie kunnen behandelen. Het feest is voorbij”.

Bron:

Libysche Küstenwache schlägt Alarm und attackiert NGOs
Wochenblick
Auteur: Kornelia Kirchweger

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8178 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Libische admiraal over NGO-schepen: “Ze ondersteunen mensensmokkelaars en worden waarschijnlijk door hen betaald”

 1. antiislamnu // juli 10, 2019 om 12:35 //

  En dan te bedenken dat het totaal geen zin heeft om al die asielparasieten toe te laten het zijn er gewoonweg veel te veel kijk deze video en schrik niet.

  Like

 2. Greengo // juli 10, 2019 om 13:55 //

  Ik hoor vandaag de dag nog altijd Nederlanders vertellen: “We zijn een rijk land.”
  Aan hen vooral: Geef het nog even de tijd en ook Nederland en omstreken wordt een gebied van en voor paupers en boeven.

  https://www.nemokennislink.nl/publicaties/veenhuizen-ooit-een-gemoedelijk-gevangenisdorp/

  Like

 3. In de jaren 50 hadden we ruim 10 miljoen inwoners en achtte de regering het land te vol.
  Nederlanders werden gestimuleerd te emigreren naar Amerika, Canada, Australië en Nw Zeeland.
  Nu lopen we tegen de 18 miljoen, is NL vol gebouwd en hebben we een gigantisch woningnood en last van misdaad en vervuiling.
  Toch willen die linkse mafklappers nog meer kansarmen en religieuze fanatici hier naar toe halen.
  Het is meer dan genoeg geweest.

  Like

 4. Jeetje, wat een ontnuchterende video. Maar zo waar. Ik weet ook dat regeringsleiders in afrika en het M-O zo corrupt zijn, dat ze de armoede van hun bevolking moedwillig in stand houden. Daarom kunnen de EU-leiders hen beter aanspreken op hun gedrag dan al die asielzoekers toe te laten.

  Like

 5. Pierre Van de Kletersteeg // juli 10, 2019 om 16:53 //

  En ze komen echies niet met de bedoeling om te werken of een bestaan op te bouwen; maar ze zijn inasiers–zij willen het land overnemen. En die linkse idioten denken dat vermenging met dit inferieure volk verbetering voor ons oplevert.

  Like

 6. Het zijn de grootste idioten en een gevaar voor deze samenleving. Al deze zogenaamde reddingsboten bemanning.kijk maar naar de woordvoerder van de seawatch Jelle goezinnen .die betrokken was bij die stront taart met zoutzuur die pim Fortuyn in zijn gezicht kreeg. Aanzetten tot moord met de toenmalige politieke linkse bende die hier ook medeverantwoordelijk voor zijn .

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s