Nieuw

Frankrijk is een van de wereldwijde bedreigingen voor de vrijheid van meningsuiting geworden

Iets meer dan een jaar geleden kwam de Franse president Emmanuel Macron naar de Verenigde Staten om twee potentieel invasieve soorten naar Washington te importeren. De ene was een boom en de andere was een onderdrukking van de vrijheid van meningsuiting. Ironisch genoeg werd de boom kort na de aanplanting door ambtenaren opgegraven om hem in quarantaine te plaatsen. De gevaarlijkste soort was echter zijn idee van controle van de vrijheid van meningsuiting, een voorstel dat resulteerde in een enthousiast applaus van onze domme politici.

Terwijl onze politici in de Verenigde Staten Macron misschien toejuichen als dorpsidioten, zijn de meeste Amerikanen hardcore gelovigen in vrije meningsuiting. Het zit in ons bloed. Onverschrokken gaan Macron en anderen in Europa echter over tot het eenzijdig opleggen van censuur op het internet met nieuwe wetgeving in Frankrijk en Duitsland. Als u van mening bent dat dit een Europese kwestie is, denk dan nog eens goed na.

Macron en zijn regering proberen het internet eenzijdig te ontdoen van ‘haatdragende’ gedachten. Het Franse parlement heeft stappen gezet in de richting van een nieuwe wet die internetbedrijven zoals Facebook en Google slechts 24 uur de tijd geeft om ‘haatdragende’ uitspraken van hun sites te verwijderen of boetes van 1,4 miljoen dollar per overtreding te krijgen. Een eindstemming wordt volgende week verwacht. Duitsland heeft vorig jaar een soortgelijke maatregel genomen en boetes van 56 miljoen dollar opgelegd.

De Fransen en Duitsers hebben de pogingen opgegeven om de Verenigde Staten ervan te overtuigen dat ze hun bescherming van de vrijheid van meningsuiting moeten opgeven. Ze realiseerden zich dat ze dat niet hoeven te doen, want door het opleggen van verlammende sancties zullen grote bedrijven gedwongen worden om hun spraak te censureren onder slecht gedefinieerde normen. Het resultaat zou de inperking kunnen zijn van de grootste uitvinding die de vrijheid van meningsuiting in de geschiedenis van de wereld bevordert. Het gebeurt allemaal zonder verzet van het Congres of van de meeste organisaties voor burgerlijke vrijheden.

De actie van de Europeanen raakt in de blinde vlek van de Amerikaanse grondwet. Het eerste amendement doet uitstekend werk om te voorkomen dat de regering actie onderneemt tegen de vrijheid van meningsuiting, en de meeste wetten die de vrijheid van meningsuiting in Europa beperken zouden in de Verenigde Staten ongrondwettelijk zijn. Hoewel we beschermd zijn tegen Big Brother, blijven we echter volledig kwetsbaar voor Little Brother, dat bestaat uit de particuliere bedrijven die een ruime discretionaire bevoegdheid hebben om overal ter wereld de meningsuiting te beperken en te controleren.

De Europeanen weten dat het onwaarschijnlijk is dat deze bedrijven de inhoud voor afzonderlijke landen chirurgisch zullen verwijderen. Het effect zal vergelijkbaar zijn met de “Californische uitzondering”. Alle staten zijn onderworpen aan uniforme normen voor voertuigemissies onder de Clean Air Act, maar Californië kreeg een uitzondering om strengere normen vast te stellen. In plaats van speciale auto’s voor Californië te maken, hebben de ontwerpers de neiging de strengere normen voor Californië over te nemen. Als het gaat om spraakcontrole, weten de Europeanen dat ze niet alleen in hun land de spraak kunnen beperken, maar ook in de Verenigde Staten en elders.

Inderdaad, Europeanen bouwen op succes uit het verleden. In 2013 gebruikte een groep Joodse studenten de Franse wetgeving om Twitter te vervolgen om het te dwingen de identiteit te overhandigen van anonieme posters van antisemitische opmerkingen. Het is de verdienste van Twitter om de anonimiteit te beschermen, maar de Europese gerechtshoven hebben het bedrijf veroordeeld en uiteindelijk is het mislukt. Anonimiteit wordt net zo snel teruggedraaid als de vrijheid van meningsuiting in deze landen wordt verpletterd.

Macron weet dat de Europese spraakcontroles waarschijnlijk zullen uitzaaien over het hele internet. Ze hebben de vrijheid van meningsuiting in Europa al verwoest. Deze wetten criminaliseren het spreken volgens vage normen die verwijzen naar het “aanzetten tot” of “intimideren” van anderen op basis van ras of religie. Zo is bijvoorbeeld modeontwerper John Galliano schuldig bevonden in een Franse rechtbank op beschuldiging van antisemitische opmerkingen tegen ten minste drie mensen in een Parijse bar. Bij zijn veroordeling las rechter Anne Marie Sauteraud een lijst voor van de slechte woorden die Galliano gebruikte tegen Geraldine Bloch en Philippe Virgitti. “Hij zei minstens duizend keer ‘vuile hoer’,’ legde ze hardop uit.

In een ander geval werd de vader van de Franse conservatieve presidentskandidaat Marine Le Pen beboet omdat hij mensen uit de Roma-minderheid “stinkend” had genoemd. Een Franse moeder werd vervolgd omdat haar zoon met een shirt met de tekst “Ik ben een bom” naar school ging. Een Duitse man werd gearresteerd omdat hij een ringtone had met de stem van Adolf Hitler. Een Duitse conservatieve politica werd strafrechtelijk onderzocht voor een tweet waarin ze de politie beschuldigde van het bagatelliseren van “barbaarse groepsverkrachtende hordes moslimmannen”. Zelfs de Duitse minister van Justitie Heiko Maas werd onder zijn eigen wetten gecensureerd omdat hij een auteur op Twitter een “idioot” noemde.

Het resultaat van dergelijke slecht gedefinieerde wetten is voorspelbaar. Uit een recente enquête bleek dat slechts 18 procent van de Duitsers het gevoel heeft dat ze vrijuit kunnen spreken in het openbaar. Meer dan 31 procent van de Duitsers voelde zich zelfs niet vrij om zich onder vrienden privé te uiten. Slechts 17 procent van de Duitsers voelde zich vrij om zich op het internet te uiten, en 35 procent zei dat de vrijheid van meningsuiting beperkt is tot kleine privékringen. Dat is een huiveringwekkend effect en dat moet gevreesd worden.

Ook in de Verenigde Naties wordt opnieuw opgeroepen om van haatzaaiende taal een vorm van internationale misdaad te maken. Moslimlanden willen dat ook godslastering inbegrepen wordt, en Israël wil dat het antisemitisme gecriminaliseerd wordt. Zelfs in ons eigen land hebben politici zoals Howard Dean en diverse academici verklaard dat haatzaaiende taal niet wordt beschermd door het eerste amendement. Vertegenwoordiger Frederica Wilson heeft opgeroepen om mensen te “vervolgen” voor het uitlachen van leden van het Congres. Uit een recente peiling bleek dat de helft van de studenten in de Verenigde Staten van mening is dat haatzaaiende taal niet moet worden beschermd.

De trieste ironie van Frankrijk, dat de inspanningen om de vrijheid van meningsuiting te beteugelen leidt, is krachtig. Ooit het bastion van de vrijheid, is Frankrijk nu een van de grootste internationale bedreigingen voor de vrijheid van meningsuiting geworden. Het heeft zelfs geleid tot een hardhandig optreden tegen de vrije pers met strafrechtelijke onderzoeken. Jarenlang hebben we eenvoudigweg van onze kant van de Atlantische Oceaan toegekeken en deze trends als een Europese kwestie afgedaan. Met deze nieuwe wetten is het echter een mondiale kwestie. De invasieve gevolgen van dit idee staat op het punt te worden losgelaten op het wereldwijde web.

Bron:
France has turned into one of the worldwide threats to free speech
The Hill

We weten door wie Macron aangestuurd wordt en wiens agenda hij uitvoert.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1115 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

2 Comments on Frankrijk is een van de wereldwijde bedreigingen voor de vrijheid van meningsuiting geworden

 1. Greengo // juli 10, 2019 om 22:00 //

  De invalshoek van het artikel doet overkomen alsof het de respectievelijke overheden zijn die de Social Media Giganten Google, Facebook & Twitter op het matje roepen ‘politiek correct’ te handelen en zoals op overkoepelend niveau en bij consensus is besloten, eventueel met dreiging van sancties. Zouden ze met bedrijven als Bayer/Monsanto; Syngentha; BASF, Dupont, etc. moeten doen.

  Het gros van ’s werelds landen lopen allen (min of meer gewillig en/of ‘kansloos’ en/of onder dreiging van de een of andere oorlogsvariant) aan de leiband van een zogenaamd niet bestaande tak van de CIA, het ‘Militair Industrial Complex’. Precies dezen zijn degenen die het hele Google-systeem (waaronder Google Earth) hebben ontworpen/laten ontwerpen in een, daarvoor aangewezen, Amerikaanse universiteit en waarbij IBM ook betrokken was.

  Facebook ontworpen door Marc Zuckerberg (petekind van Bill Gates?) en Twitter zijn
  ondertussen ook onder leiding gesteld van Big Brother/MIC. MICIA werkt nauw samen met de hightechindustrie van Israël (één pot nat). Hierbij zijn de peetoom van Macron te weten ene Rothchild; bedrijven als Lockheed Martin, Biljettenkoning Draghi en vele, vele anderen betrokken. Het is een Cult. Deze Cult wordt aangeduid met vele namen.

  Hier zit de ploeg die uiteindelijk degenen zijn die de boel wereldwijd aansturen en waarvan er enkelen in the spotlights treden, terwijl de werkelijke dirigenten of ook wel ‘de Zwarte Adel’ genoemd op de achtergrond verscholen blijven. Het werkelijke toppunt van manipulatie op alle vlakken rakend aan al het leven op deze planeet en daarmee zijn ze in the shadows al een periode mee bezig. Daarbij een reeks aan ‘soevereine’ nationale, zelfs ‘spirituele’ wetten ombuigend, corrumperend en overschrijdend. Niet in de laatste plaats die van Amerika zelf.

  We hebben het hier over ‘The Deepstate’, welke door de reguliere media want door het etablissement ontkent wordt dan wel onbenoemd blijft en waardoor nieuwe wetten, zogenaamd volstrekt ‘autonoom’ worden gepresenteerd en geïnstalleerd door ‘kanseliers en presidenten’, terwijl er onverbiddelijk koers wordt gezet op de in de media onderbelichte ‘New World Order’.

  Macron is de ‘juiste man op de juiste plek’; groot en financieel krachtig geworden met behulp van Rothchild; geannexeerde media en het corrupte, slavenhoudende, ecologische structuren vernietigende, armoede toebrengende Nestlë. Daar kan dus überhaupt hélemáál niets goeds van komen.

  De doodketting hangt van schakels aan elkaar.
  666.000.000 schakels om precies te zijn.

  Like

 2. sandra // juli 11, 2019 om 19:09 //

  Frankrijk voor mij riool stank.Altijd
  boel stank daar en problemen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s