Nieuw

Frankrijk: ‘Burger Alliantie’ voor het doordrammen van de boerkini wordt gefinancierd door Soros

De vereniging die vrouwen steunt die actie ondernemen om de burkini toegelaten te krijgen wordt gefinancierd door de Open Society Foundation (OSF), onder leiding van de controversiële Amerikaans-Hongaarse miljardair George Soros.

Op 23 juni baadde een groep van zeven vrouwen van het collectief “Moslim Rosa Parks”, zoals ze zichzelf noemen, in Burkinis in het Jean-Bron zwembad in Grenoble. De actie was om aanspraak te maken op het recht om te baden met dit zwempak dat in de instelling verboden is.

De vereniging die de “Moslim Rosa Parks” steunt, kreeg van OSF een cheque van 80.000 dollar in 2016. Rosa Parks was een zwarte activist in de Amerikaanse burgerrechtenbeweging. Een van de demonstranten, vertelde Al Jazeera: “Wij zijn vrije vrouwen. Zelfs als we een burkini dragen …. verandert dit niets aan het feit dat we feministen zijn en dat we vrij zijn”.

Tijdens hun protest werden ze omringd door aanhangers en leden van de Franse Alliance Citoyenne Association, die op de lijst van begunstigden van de genereuze Open Society Foundation staat.

De moslimvrouwen die deelnamen aan de protestactie, die Operatie Burkini werd genoemd, werden uiteindelijk eruit geschopt, een maand lang uit het zwembad verbannen en kregen elk een boete van 35 euro.

Het netwerk van stichtingen werd in 1979 door Soros opgericht en volgens de Wikipedia-pagina van dit netwerk heeft het tot doel “democratisch bestuur, mensenrechten en economische, sociale en juridische hervormingen te bevorderen”.

In 2016 ontving Citizen Alliance dit grote bedrag voor het doel, volgens de Open Society Foundations, om de vereniging “om te vormen” tot een “nationale organisatie met nationale zichtbaarheid” in het kader van “antidiscriminatiecampagnes”.

Dit is de tweede keer dat dit collectief zo’n evenement organiseert. Op 17 mei heeft de regionale Franse krant Dauphiné Libéré in een video op haar website aangetoond dat vrouwen die door deze zelfde burgervereniging worden gesteund, al een soortgelijke actie hadden uitgevoerd in een ander gemeentelijke zwembad in de stad.

Ze vertelden de media dat dit een “daad van burgerlijke ongehoorzaamheid” was tegen de regels van zwembaden, die als discriminerend werden beschouwd. Zij beweerden dat ze niet een regel van hygiëne of veiligheid overtreden en legde uit dat ze handelen “zonder enige religieuze overtuiging”, maar om de “vrijheid van alle vrouwen” te verdedigen, volgens verklaringen gemeld door AFP. In Frankrijk kan het dragen van burkini in een gemeentelijk zwembad om redenen van hygiëne of veiligheid verboden zijn.

Voor de “waarden die hij vertegenwoordigt”, werd miljardair George Soros uitgeroepen tot de persoonlijkheid van het jaar door de Financial Times in december 2018.

Bron:
Burkini: French Citizen Alliance funded by Soros
Free West Media

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1116 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

4 Comments on Frankrijk: ‘Burger Alliantie’ voor het doordrammen van de boerkini wordt gefinancierd door Soros

 1. trebor2110 // juli 10, 2019 om 21:30 //

  1)Broer ik wil je een specifieke vraag stellen: zul je mij condoleren of niet ?
  2)Dat gaat jou niets aan
  1)Hoe bedoel je het gaat mij niets aan ? Hoe kan het mij niets aangaan ?
  2)Zwijgt, jij bent geen Syriër! Zwijgt!
  1) Één iemand zoals jij (*) moet zwijgen !
  2) Zwijgt !
  1) Zwijg jij maar. Vervloekt is jouw vader jij akroet (**)
  * daarmee word bedoelt iemand zonder enige waarde.
  ** ‘akroet is een Kanaänitische woord welke is overgenomen door het Aramese volk wat wij nu als Palestijnen kennen en word voornamelijk gebruikt in elshaam (Palestina,Libnanon,Syrië,Jordanië) en heeft meerdere betekenissen. Hangt af van wanneer je het gebruikt. Oorspronkelijk word daarmee bedoeld dat iemand zeer intelligent is. Soms word het ook gebruikt wanneer iemand wilt aangeven dat een ander heel sluw is. Hier was het als scheldwoord bedoelt zoals men hier in Nederland bijvoorbeeld iemand uitscheld met ‘teringlijer’ of ‘klootzak’ wij bedoelen hiermee iets terwijl het in werkelijkheid een andere definitie heeft.

  Like

 2. trebor2110 // juli 10, 2019 om 21:56 //

  Liked by 1 persoon

 3. skeeter // juli 10, 2019 om 23:41 //

  Hevig “superieur ” uitziend ras trebor2010

  Like

 4. @Trebor,

  Na het zien van die foto, kon ik ineens tot het besef dat er toch goede moslims zijn!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s