Nieuw

David – De koning van de voorhuiden

Koning Saul en David konden het aanvankelijk goed met elkaar vinden, maar na David’s militaire overwinningen werd Saul jaloers op zijn populariteit, en zo kwam hij met een plan om van hem af te komen.

Saul bood zijn dochter Michal aan David aan en vroeg om een groot aantal Filistijnse voorhuiden als cadeau, in de verwachting dat David zou worden gedood in een poging om ze te krijgen. Het plan werkte echter averechts; David doodde genoeg Filistijnen om aan Saul’s verzoek te voldoen en trouwde zo met Michal en werd Saul’s schoonzoon. Er is echter enige verwarring over het aantal voorhuiden dat David aan Saul heeft gegeven.

Saul zette zijn plan in gang in 1 Samuël 18 en vroeg David om een geschenk van 100 Filistijnse voorhuiden:

Nu hield Sauls dochter Michal van David. Saul kreeg het te horen, en het beviel hem. Saul dacht: ‘Laat me haar aan hem geven dat zij een val voor hem kan zijn en dat de hand van de Filistijnen tegen hem kan zijn’.

In 2 Samuel 3 wordt deze prijs bevestigd: David, later sprekend, zegt heel duidelijk dat hij 100 Filistijnse voorhuiden had gegeven om verloofd te zijn met Michal:

Toen stuurde David boodschappers naar Sauls zoon Ishbaal, die zeiden: ‘Geef me mijn vrouw Michal, met wie ik me verloofd raakte voor de prijs van honderd voorhuiden van de Filistijnen. [2 Samuël 3:14 (NRSV)].

Terugkerend naar 1 Samuël 18, met behulp van de NRSV, lijkt alles te zijn zoals het zou moeten zijn; David gaat, doodt 100 Filistijnen, en brengt hun voorhuid terug voor Saul:

Toen zei Saul: “Zo zult gij tot David zeggen: “De koning wil geen huwelijk, behalve een honderdtal voorhuiden van de Filistijnen, opdat de vijanden van de koning gewroken zouden worden”. Toen zijn dienaren David deze woorden vertelden, was David blij dat hij de schoonzoon van de koning was. Voor het verstrijken van de tijd stond David op en ging, samen met zijn mannen, en doodde honderd van de Filistijnen; en David bracht hun voorhuiden, die in volle getal aan de koning werden gegeven, opdat hij de schoonzoon van de koning zou worden. Saul gaf hem zijn dochter Michal als vrouw. 1 Samuël 18:25-27 (NRSV)].

Bron:
How many Philistine foreskins did David pay Saul, 100 or 200?
Errancy

Er zijn veel meer bronnen die een gelijkaardig verhaal vertellen en het ondersteunen (ik koos deze omdat die kort en to the point is).

Het doet me denken aan de medisch onbevoegde voorhuidverzamelaar Herman Loonstein.

Wat voor zieke cult is dat ?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1115 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

7 Comments on David – De koning van de voorhuiden

 1. trebor2110 // juli 10, 2019 om 14:43 //

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1798233022/vrouw-in-kerkrade-omgekomen-door-steekpartij

  Volgens omstanders heeft de man de vrouw de keel doorgesneden, maar de politie kon of wilde hierover verder niets zeggen.
  Verdachte
  De verdachte is volgens Burgernet een negroïde man die zwarte kleding draagt. De politie waarschuwt om de verdachte niet zelf te benaderen, maar direct 112 te bellen.

  Like

 2. Hefzibah Yahudah // juli 10, 2019 om 14:45 //

  @piranjaha daarom is the Bible niet voor jou Het is van Hebrew Israelites en geschreven door Hebrew Israelites. Gentiles/heidenen gaan het niet begrijpen.

  Liked by 1 persoon

 3. stukatotherescue // juli 10, 2019 om 17:13 //

  Dit soort verhalen moet je wel in het historisch perspectief plaatsen. Daarnaast pretendeert de bijbel niet foutloos te zijn en is er helaas volop aan gerommeld door Joden en Katholieken en hebben we alleen kopiëen van kopiëen. Het grotere plaatje blijft gelukkig bewaard dus een foutje is niet zo’n ramp (wel bij de koran, omdat dat zogenaamd 1 op 1 gedicteerd is door allah, maar vol fouten staat)..

  Liked by 1 persoon

 4. Ze hebben in Israël een nederzetting uit de periode dat David koning was, opgegraven, het tijdsbeeld klopt met wat beschreven stond in de bijbel.

  Like

 5. Republikein // juli 10, 2019 om 23:49 //

  Dikke lul 3 bier.

  Like

 6. Hefzibah Yahudah,

  Je hebt 1 ding goed in je zin: De Bijbel is van de Hebrew Israelites. Ik noem ze liever Hebrew Jacobieten.
  Het nageslacht van Jacob. Dat zijn de uitverkorenen van de Bijbel.
  De bijbel is echter geschreven door de Israelieten, die zeggen dat ze joods zijn en die bij de synagoge van Satan behoren.

  Revelation 3:9 King James Version (KJV)
  9 Behold, I will make them of the synagogue of Satan, which say they are Jews, and are not, but do lie; behold, I will make them to come and worship before thy feet, and to know that I have loved thee.
  King James Version (KJV)

  Openbaring 3:9 BasisBijbel (BB)
  9 Een groot aantal Joden beweert wel dat ze Joden zijn, maar dat liegen ze. Want in werkelijkheid horen ze bij de duivel. [a] Let op! Ik zal ervoor zorgen dat een aantal van hen naar jullie toe zal komen. Ze zullen voor jullie neerknielen en toegeven dat Ik van jullie houd.

  https://www.biblegateway.com/passage/?search=Revelation+3%3A9&version=BB

  Hefzibah Yahudah, je mag wel een leuke hebreeuwse bijbelse naam hebben aangenomen, maar de vraag is: zal je dat redden als het laatste uur geslagen heeft?

  Liked by 1 persoon

 7. Republikein // juli 11, 2019 om 08:37 //

  Denk het niet Job.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s