Nieuw

2018: meer dan 38.000 gewelddaden tegen politieagenten – de grootste groep daders? Migranten!

Foto ter illustratie.

De Federale Politiedienst (BKA) heeft het beeld gepubliceerd van de federale situatie met betrekking tot geweld tegen politieagenten voor het jaar 2018. Volgens het rapport waren 79.000 politieagenten het slachtoffer van meer dan 38.000 gewelddaden. En terwijl politici maandelijks miljarden euro’s uitgeven aan illegale immigranten, bezuinigt de staatsleiding 25 miljoen euro op de uitrusting die aan de politie is beloofd.

De massaal gemanipuleerde politiecriminaliteitscijfers (PKS) zouden een laag niveau van strafbare feiten aan het licht brengen. Volgens Horst Seehofer leven we “in het veiligste Duitsland aller tijden”. Maar het beeld van het BKA van de situatie met betrekking tot geweld tegen politieagenten getuigt van het tegendeel. De meer dan 38.000 gewelddaden tegen politieagenten documenteren de brutalisering in de straten van de republiek. De opgesomde gevallen variëren van poging tot moord, bedreigingen, aanvallen tot ontelbare lichamelijke verwondingen.

Zo vinden er dagelijks meer dan 100 gewelddaden tegen politieagenten plaats, maar er is geen voortdurende verontwaardiging van het maatschappelijk middenveld. “Mijn collega’s leven met het feit dat ze vaak geconfronteerd worden met plotseling en wreed geweld – hoewel ze zich niet in een zogenaamde executie situatie bevinden, moeten ze helaas verwachten dat ze met flessen of stenen vanuit de achtergrond worden bekogeld”, beschrijft Oliver Malchow, voorzitter van de Politie Unie (GdP), de situatie in het land. Hij rapporteert ook over levensbedreigende situaties waarin zware apparatuur zoals magnetrons of stoeptegels uit ramen of van het dak op politieagenten worden gegooid en de politie het er nauwelijks levend van af brengt. Molotovcocktails zijn al in patrouillewagens gegooid en de wielmoeren van politieauto’s zijn losgemaakt.

Deze doelgerichte moordaanslagen werden onlangs alleen in verband gebracht met wetteloze zones, zoals de Parijse voorsteden. Maar de omstandigheden lijken zich nu landelijk te verspreiden en te consolideren. Het gebrek aan uitrusting voor politieagenten wijst erop dat deze weerloosheid blijkbaar door politici wordt gewenst. Terwijl voor illegale immigranten, die in het algemeen “vluchtelingen” worden genoemd, op federaal, deelstaat- en gemeentelijk niveau volgens de economische instituten meer dan 50 miljard euro per jaar moet worden uitgetrokken, is bij de politie in Nordrhein-Westfalen, de dichtstbevolkte deelstaat van de deelstaat, 25 miljoen euro gesneden om de uitrusting te verbeteren.

De aankoop van elektrische schokpistolen, de zogenaamde tasers, voor de introductie waarvan de politici zich al in het openbaar hebben uitgesproken, is nu stil begraven – “voor onbepaalde tijd uitgesteld”, aldus de politici. Ook de introductie van de Bodycams ter bescherming van de politie, “is voor onbepaalde tijd uitgesteld”. De reden die hier wordt gegeven is een softwareprobleem, waardoor de opnamen niet naar het IT-systeem van de politie kunnen worden overgedragen. Dit debacle herinnert ons sterk aan de woorden van onze hardwerkende bondskanselier: “Het internet is nieuw terrein voor ons allemaal”.

Vooral de politieagenten in NRW, die zich regelmatig moeten laten gelden tegen het geweld en de samenscholing van Arabische clans in de no-go zones in het Ruhrgebied, zijn voor hun eigen bescherming en strafrechtelijke vervolging dringend afhankelijk van bodycams. Maar de CDU-FDP-staatsregering heeft blijkbaar andere prioriteiten. Alleen al in NRW zijn in 2018 in meer dan 9300 gevallen politieagenten met geweld aangevallen. Bijna 1000 politieagenten raakten gewond, waarvan 464 ernstig.

Justitie ontzegt politiebescherming tegen gewelddadige criminelen
Als gevolg van de toename van het aantal aanvallen op paramedici en politieagenten heeft GroKo 2017 de “Wet ter versterking van de bescherming van wetshandhavingsfunctionarissen en -redders” goedgekeurd en gewaarschuwd voor fysieke aanvallen, die kunnen worden bestraft met een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar. Dreigementen met hoge gevangenisstraf hebben echter geen zin als het Duitse knuffelrechtsysteem de daders blijft beschermen tegen slachtoffers en het grote publiek. Deze advocaten, die hun carrière uitsluitend te danken hebben aan het juiste partijlidmaatschap en niet aan hun juridische kwalificaties en werk, lijken in werkelijkheid voortgekomen te zijn uit het horrorkabinet van de oude 1968ers. Rechters en aanklagers, die zelfs in het geval van intensieve daders nog steeds serieus praten over de mogelijkheid van een resocialisatie, hebben de ernst van de situatie eenvoudigweg niet onderkend of om ideologische redenen geweigerd om deze waar te nemen.

Het grootste deel van de 38.000 gewelddaden, met meer dan 34.000 zaken, zijn “verzet tegen handhavingsambtenaren” en “aanvallen op het gezag van de staat”. Ten opzichte van de cijfers van het voorgaande jaar (2017: 24.419 zaken) betekent dit een stijging van 40 procent. De ondergeschikte autoriteit van het federale ministerie van Binnenlandse Zaken geeft tegelijkertijd een verklaring voor deze dramatische stijging, volgens welke de vergelijking van de cijfers niet mogelijk is vanwege de nieuwe overtreding (§ 114 StGB) “Aanval op handhavingsambtenaren”.

Deze interventie laat zien hoe gemakkelijk misdaadstatistieken gemanipuleerd kunnen worden en hoe cijfers kunnen worden omgezet in een gewenste berekening of zelfs onderdrukt. De cijfers voor 2017 en de jaren daarvoor zijn bijvoorbeeld tot 10.000 overtredingen lager dan die welke in werkelijkheid zijn vastgelegd, althans dat is de interpretatie van de auteur.

Uit de analyse van de BKA-statistieken blijkt ook dat de focus van de aanvallen op de staatsmacht in steden met meer dan 500.000 inwoners met 30,2% de grootste verspreiding van de plaats delict heeft: Daartoe behoren de bolwerken van de Arabische clans: Berlijn (3,6 miljoen inwoners), Essen (580.000) en Bremen (570.000). Maar al op de tweede plaats staan plaatsen delicten met 28,3 % in gemeenschappen met 20.000 – 100.000 inwoners. De golf van geweld tegen ambtenaren is dus niet alleen een probleem van de grote steden, maar komt ook in het hele land voor.

Buitenlanders buitenproportioneel vaak daders van geweld
In 1990 bedroeg het aandeel buitenlanders in Duitsland nog 6,7 procent en eind 2018 was met 10,9 miljoen buitenlanders een nieuw record bereikt, wat overeenkomt met een bevolkingsaandeel van 13 procent. Het is de moeite waard om te herinneren aan de 4,3 miljoen buitenlanders die nu ook een Duits paspoort hebben. De cijfers voor het zogenaamde dubbele burgerschap zijn afkomstig uit de volkstelling van 2011.

De misdrijven die door een houder van een dubbel paspoort, bijvoorbeeld een Duits-Turkse burger, worden zonder uitzondering als zuiver “Duitse” misdrijven geregistreerd in deze volkstelling en in de politiemisdaadstatistieken (PKS). De ongeveer 2,3 miljoen sinds 2000 genaturaliseerde buitenlanders, die een Duits paspoort hebben gekregen (waaronder 674.000 Turken), zijn natuurlijk ook Duitse overtreders, ook als ze Erdogan steunen of islamitische moskeeën bezoeken.

Het gemelde aandeel buitenlanders in Duitsland is 13%, maar in de BKA-statistieken op pagina 33 wordt 30,3% van de daders van geweld tegen politieagenten als buitenlander gerapporteerd. Als de groepen buitenlandse staatsburgers van de geweldplegers naar percentage worden uitgesplitst, zijn Syrië, Turkije, Afghanistan en Nigeria de islamitische landen van herkomst.

Nogmaals, de Duitse rechterlijke macht handelt volkomen onbegrijpelijk. Ondanks deze golf van geweld tegen politieagenten slaagden 329 buitenlanders erin om in 2018 tweemaal geweld te plegen en 60 buitenlanders zelfs driemaal in slechts één jaar tijd. Het feit dat deze daders noch in voorarrest zijn opgesloten, noch zijn veroordeeld, gevangengezet en uiteindelijk gedeporteerd, is een nieuwe openbaring van het veiligheidsbeleid door politici en de rechterlijke macht.

Bron:
2018 mehr als 38.000 Gewaltverbrechen gegen Polizisten – die größte Tätergruppe? Migranten!
AnonymousNews

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1115 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

3 Comments on 2018: meer dan 38.000 gewelddaden tegen politieagenten – de grootste groep daders? Migranten!

 1. vonpuffelen // juli 10, 2019 om 16:46 //

  Waarna de wouten hun frustraties op de autochtoon kunnen afreageren, het tyfusvolk.
  Hetzelfde in Frankrijk, in de banlieus worden ze in de hens gezet maar op zaterdag kunnen ze hun frustraties op de gele vestjes botvieren.

  Like

 2. Goh…waarom verbaast mij dat nou totaal niet…dat krijg je als je vuilnis importeert

  Like

 3. antiislamnu // juli 10, 2019 om 22:17 //

  Iedere boeren lul had dit 10 jaar geleden al voorzien

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s