Nieuw

De wereld wordt al 30 jaar groener door CO2

CO2 is plantenvoeding. De vergroening van de aarde betekent meer voedsel voor dieren en een grotere gewasopbrengst voor de mens. Waarom heeft niemand het erover?

Groene gebieden zijn de gebieden waar de vegetatie sinds 1982 is toegenomen, in sommige gebieden zelfs enorm. Infographic: Boston Universiteit

Te midden van al het gepraat over een dreigende planetaire catastrofe die veroorzaakt wordt door de uitstoot van kooldioxide, wordt vaak een ander feit genegeerd: de wereldwijde vergroening gaat sneller dan de klimaatverandering. De hoeveelheid vegetatie die op de aarde groeit, neemt al minstens 30 jaar elk jaar toe. Het bewijs hiervoor wordt geleverd door de groeisnelheid van planten en door satellietgegevens.

In 2016 publiceerde een artikel van 32 auteurs uit 24 instellingen in acht landen dat satellietgegevens analyseerde en tot de conclusie kwam dat de groene vegetatie in de afgelopen dertig jaar met ongeveer 14% was toegenomen. De studie schreef 70% van deze toename toe aan de extra kooldioxide in de atmosfeer. De hoofdauteur van de studie, Zaichun Zhu van de Universiteit van Peking, zegt dat dit overeenkomt met het toevoegen van een nieuw continent van groene vegetatie die twee keer zo groot is als het vasteland van de Verenigde Staten.

De wereldwijde vergroening heeft alle ecosystemen getroffen – van arctische toendra’s tot koraalriffen en plankton tot tropische regenwouden – maar komt het sterkst tot uiting in droge gebieden zoals de Sahel-regio van Afrika, waar de woestijnvorming nu grotendeels is omgekeerd. Dit komt doordat planten minder water verliezen bij de opname van kooldioxide als de concentratie van kooldioxide hoger is. Ecosystemen en boerderijen zullen aan het eind van deze eeuw minder waterstress hebben dan nu het geval is in periodes van lage regenval.

Dit nieuws had geen verrassing moeten zijn. Duizenden experimenten zijn gedurende vele jaren uitgevoerd waarbij het CO2-gehalte van gewassen of wilde ecosystemen is toegenomen en de groei ervan is gestimuleerd. De eigenaars van commerciële kassen pompen meestal CO2 in de lucht om de groei van planten te versnellen. CO2 is plantenvoeding.

Deze vergroening is goed nieuws. Het betekent meer voedsel voor insecten en herten, voor olifanten en muizen, voor vissen en walvissen. Het betekent een hogere opbrengst voor boeren; het effect heeft de afgelopen 30 jaar waarschijnlijk zo’n 3 triljoen dollar toegevoegd aan de landbouwinkomens. Er is dus minder land nodig om de menselijke bevolking te voeden en er kan meer gespaard worden voor de wilde dieren in plaats daarvan.

Toch wordt dit nooit genoemd. In hun wanhoop om de angstzaaierij op de rails te houden, doen de activisten die van de klimaatverandering leven hun best om deze ongemakkelijke waarheid te negeren. Als ze niet aan het onderwerp kunnen ontkomen, zeggen ze dat vergroening een tijdelijk fenomeen is dat in de tweede helft van deze eeuw zal omkeren. Het bewijs voor deze bewering komt van een paar modellen die gevoed worden door extreme aannames, dus het is niet te vertrouwen.

Dit biologische fenomeen kan ook helpen om het komen en gaan van ijstijden te verklaren. Het is altijd een puzzel geweest dat ijstijden gedurende tienduizenden jaren geleidelijk aan kouder worden en dan plotseling weer warmer in een paar duizend jaar, waarna de enorme ijskappen van Eurazië en Noord-Amerika instorten en de wereld in een warmer intermezzo terechtkomt, zoals het intermezzo waar we al 10.000 jaar van genieten.

Pogingen om dit cyclische patroon te verklaren zijn tot nu toe grotendeels mislukt. Kooldioxideniveaus volgen de verandering, maar deze stijgen nadat de wereld begint te verwarmen en dalen nadat de wereld begint af te koelen, dus zij zijn niet de oorzaak. Veranderingen in de vorm van de baan van de aarde spelen een rol, met ijskappen die instorten wanneer de noordelijke zomers bijzonder warm zijn, maar slechts enkele van deze zogenaamde “grote zomers” leiden tot deglaciatie.

Recente ijskernen uit Antarctica lijken de boosdoener eindelijk met de vinger te hebben gewezen: het draait allemaal om planten. In de ijstijden daalt de hoeveelheid kooldioxide in de atmosfeer gestaag, omdat koudere oceanen meer gas absorberen. Uiteindelijk bereikt het zo’n laag niveau – ongeveer 0,018% op het hoogtepunt van de laatste ijstijd – dat het moeilijk is om planten te laten groeien, vooral in droge gebieden of op grote hoogte. Als gevolg daarvan bedekken gigantische stofstormen de hele planeet en bereiken zelfs Antarctica, waar de hoeveelheid stof in het ijs dramatisch omhoog schiet. Vooral de noordelijke ijskappen worden door deze stofstormen zwart, waardoor ze zeer kwetsbaar zijn voor snel smelten wanneer de volgende grote zomer aanbreekt. De ijstijd was een verschrikkelijke tijd om zelfs in de tropen te leven: koud, droog, stoffig en veel minder plantaardig dan nu.

Zoals Svante Arrhenius, de Zweed die voor het eerst het broeikaseffect heeft gemeten, zei: “Door de invloed van het toenemende percentage koolzuur in de atmosfeer, kunnen we hopen te genieten van leeftijden met een gelijkmatiger en beter klimaat. Geniet van het weelderige groen van de huidige wereld en geniet van het feit dat de groene vegetatie sneller verandert dan de gemiddelde temperatuur op aarde.

Bron:
MATT RIDLEY: REJOICE IN THE LUSH GLOBAL GREENING
The Climate Record

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1116 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

18 Comments on De wereld wordt al 30 jaar groener door CO2

 1. tim pietersen // juli 7, 2019 om 12:51 //

  die k-politici in den haag jagen ons op kosten voor k leugens, omdat hun (((eigenaren))) andere georgia guidestones plannen hebben I(depopulation en monetary control co2 taks)

  Liked by 1 persoon

 2. Vooral het noordelijk halfrond is al tientallen jaren steeds groener geworden, alleen weet niemand dit?????? Foutje van de MSM alweer?

  Like

 3. Planten groeien sneller in kassen word dit principe al jaren toegepast denk hierbij aan de tomaat. Wasserbombe werden ze in Duitsland genoemd smakeloze inhoudsloze water zakken die geen voedingsstoffen in zich hebben. Rijst bied in de nabije toekomst ook geen voeding meer voor meer dan 1 miljard mensen. Want er zit niets meer in

  Like

 4. Dom, dom, dom, dom, dom, dom, dom, dom, dom, dom.
  Enfin, hoe lang moet ik hiermee doorgaan om duidelijk te maken hoe dom ik dit vind.

  Like

 5. Greengo // juli 7, 2019 om 16:38 //

  @Nn,

  de negatieve effecten aangaande ons voedsel welke jij benoemt, hebben niets te maken met CO2, maar alles met de (ongunstige) bodem waarin deze planten worden gekweekt.

  Met een gunstig, dat wil zeggen, natuurlijk bodemleven …
  jazeker, de bodem zit vol leven en dit leven werkt samen om alle benodigde voedingsstoffen waaronder mineralen in de plant te krijgen en later op ons bord …
  zal een sappige tomaat juist goed smaken want alle goede en vitaliserende stoffen in zich hebben en die, inderdaad, ook wij zéér nodig hebben om onze gezondheid in stand te kunnen houden.

  Zolang de agrarische industrie ondersteund door de chemische industrie die op haar beurt samenwerkt met de farmaceutische industrie (follow the money) het bodemleven blijft vernietigen en leegroven door middel van kunstmatige voedingsstoffen en chemische ‘hulpstoffen’, in plaats van haar te voeden met organische materialen, zal het voedsel wat ons wordt aangeboden wel vullen, maar niet voeden.

  Leestip: Bodem in balans – Phil Nauta

  Like

 6. Greengo // juli 7, 2019 om 17:18 //

  @Nn,

  https://www.boerengroep.nl/themas/agroecologie/

  Natuurlijk kun je op het internet en kosteloos ook voldoende informatie hierover vinden. Bijvoorbeeld met de zoekopdracht: ecologisch bodemleven en/of permacultuur/permaculture.
  Ook op YT is hierover aanzienlijk wat aan info te vinden.

  Er gaat wellicht een wereld voor je open. 😉
  Enjoy the ride !!

  Like

 7. Greengo // juli 7, 2019 om 19:10 //

  ‘The Issue of Sunlight’
  ‘Genetically Engineered Trees to Replace Real Trees?

  Don’t think it couldn’t happen. It’s happening now. Arbor-Gen, a division of Monsanto, has been experimenting with genetically engineered trees across the country. Allowing rampant natural tree death, as we are witnessing all over the planet, could be a deliberate strategy so that new forms of “better” trees can be introduced instead. Corporations who have patents on such trees will require annual licensing fees for the placement of their trees in parks, on streets, in our front and back yards. GM trees will be non-reproductive, fast growing, and easy to replace at any time. Forests will be like cities — all laid out and planned. Because the trees will be sterile and produce no nuts, berries or seeds, there will be no songbirds, squirrels or insects in these artificial forests … hence the term “The Silent Forest.”

  ‘Genetisch gemodificeerde bomen om echte bomen te vervangen?

  Denk niet dat het niet kon gebeuren. Het gebeurt nu. Arbor-Gen, een divisie van Monsanto, heeft in het hele land geëxperimenteerd met genetisch gemodificeerde bomen. Het toestaan ​​van ongebreidelde natuurlijke boomdood, zoals we overal ter wereld zien, zou een doelbewuste strategie kunnen zijn, zodat in plaats daarvan nieuwe vormen van “betere” bomen kunnen worden geïntroduceerd. Bedrijven die octrooien op dergelijke bomen hebben, zullen jaarlijkse licentiekosten voor de plaatsing van hun bomen in parken, op straten, in onze voor- en achtertuin vereisen. GM-bomen zijn niet-reproductief, snelgroeiend en eenvoudig te vervangen op elk moment. Bossen zullen zijn als steden – allemaal ingedeeld en gepland. Omdat de bomen steriel zijn en geen noten, bessen of zaden produceren, zullen er geen zangvogels, eekhoorns of insecten in deze kunstmatige bossen ‘

  https://www.aboutthesky.com/aboutthesky/tree-decline
  en meer onderwerpen.

  ‘Many have asked the following question: “Why doesn’t somebody do something about the issues facing us today?” My parents always answered: “All of us are somebody and we all need to take action and do something each day…each month…each year…in order to bring about change.”

  https://agriculturedefensecoalition.org/

  http://www.agriculturedefensecoalition.org/content/about-rosalind-peterson

  Like

 8. jtprf // juli 7, 2019 om 21:58 //

  De groenten die ik ( hobby ) kweek op biologische manier, met organische mest, bevatten zeker in de bloei extra Phosphor en Kalium de P en K, wat o.a. ook de smaak van de vruchten ten gunste komt. Maar ok, “waterige smakeloze” tomaten nog geen gehad, wel minder smaakvol, en dan zeg je die smaakt waterig.

  Ik denk dat de hele klimaatzwendel op twee dingen berust, idd mensen in controle houden, door onzekerheid, angst, en leuke verdiensten aan mileu, maar ook onwetendheid goed gelovendheid van de volgers en die activisten groepen.

  De aarde slingert ook om zijn poolas, en als daar een aantal graden in de evolutie iets verandert, heeft dat met de stand t.o.v de zon ook invloed. Daarbij vergeet men de zon activiteit erbij. Laatste tijden zijn er heftiger erupties, zonnewinden geweest. Ook dat speelt een rol.
  Maar je hoort het nergens in de media, ze komen er niet eens op, terwijl het al vaak beschreven werd.

  Like

 9. Greengo // juli 7, 2019 om 22:58 //

  Suspicious0bservers

  Ik ben er nog niet helemaal uit of dit kanaal betrouwbaar is.
  Geoengineering is nog niet meegenomen hier en zover ik weet.

  Like

 10. Merel // juli 8, 2019 om 01:04 //

  Greengo 19.10 van de Schepping moeten ze godverdomme afblijven, wat denk jij nu?
  Ik waardeer jou inzet zeer maar soms doet het pijn te lezen, weten is zweten, haha

  Like

 11. Ben Boerema // juli 8, 2019 om 01:22 //

  Het lijkt wel een alien complot om de planeet te veroveren: “terraforming”,oa nanoaluminium en andere zware metalen sproeien(geo-engineering,heel veel zware electrosmog, Fukushima, gedwongen vaccinaties (afweersysteemondermijnend en natuurlijke afweeronderdrukkend),5G-wapen-en surveillancesysteem opdringen met zeer schadelijke frequenties voor het dna van levende cellen en mindcontrolinvloed ( denken, stemmingen en waarnemingsveranderend!), het lijkt op een draadloos samen met smartmeters en implantaten een A.I.-electronische fabrikantendictatuur als in “1984” en “Brave New World”…Het nieuwe hybride cyborgras moet ons gaan vervangen en de 500miljoen homosapiens die mogen overleven zijn brave gecontroleerde slaven.Dan krijgen de “zieners” toch nog gelijk. Ik zal me binnen de wet maximaal verzetten om de mens z’n vrije ontwikkeling te respecteren ipv te laten vernietigen. Stop psychopaten die oorlogvoeren en alleen alles verwoesten en doden en mensen ongelukkig maken.Als Lockheed Martin waterstofkernfusiecentrales gaat laten bouwen-het werkend patent hebben ze gekocht-en de hele wereld van goedkope waterstof en dus electra gaat voorzien is gmo- tech overbodig, en de wereldbevolking kan nog gigantisch groeien. Meer co2 is meer plantgroei dus klimaatregulerend. Kernsplijtingscentrales kunnen ontmanteld en bij lanceringen kan maglevtechniek gebruikt worden, ook om afval van de aarde af te lanceren. Het kan nog goed komen…als CERN het niet verder verkloot! B

  Like

 12. Krots // juli 8, 2019 om 06:59 //

  @Greengo,

  Je video is van de Nasa zon, net zoals deze.

  Als je als hobby astronoom, dan een beetje zelf aan de slag gaat met een simpele P900, P1000 of een eenvoudige telescope met filter, dan blijkt de zon er een stuk rustiger uit te zien dan de Nasa ons wilt doen geloven.

  Over de titel van de video hierboven: Flat Earth, daar wil ik me niet in mengen.

  Like

 13. Greengo // juli 8, 2019 om 22:19 //

  @Merel,

  Thanks & ik ben het met je eens: ‘weten = zweten’. Vanwege het gif hebben we het nodig te ontgiften. Wat ik ervan denk? Ik heb het mezelf afgeleerd gvd te zeggen omdat ik weet dat gedachten krachten hebben en ik de betekenis begrijp van deze vloek. Laat deze eens rustig landen, is mijn hartelijke aanbeveling. 😉

  Aangaande het aan alle kanten manipuleren, roven en vernietigen van het natuurlijke ecologische systeem van de Aarde, onze enige leefruimte, ben ik daar, zoals je wel weet, zéér op tegen. De trieste resultaten ervan onder de loep genomen en in het licht geplaatst, getuigen van mijn gelijk.

  Een bepaalde categorie mensen is ervan overtuigd alle leven te moeten beheersen; sturen en controleren ten gunste van menselijke, lees industriële, expansie inclusief chemische industrieën boven dan wel onder de grond en waarbij het oorspronkelijke inheemse bevolkingsgroepen de habitat onder de voeten annexeert, hen geen ander alternatief biedt dan slavenarbeid te verrichten voor ‘The Company’ afkomstig uit bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk, Engeland, Nederland, Amerika, etc. De reden die men heden ten dage opvoert, is simpel: men is ervan overtuigd er recht op te hebben. Zogenaamd in het belang van ‘globale welvaart en welzijn’.

  Ikzelf behoor tot de categorie van mensen die ervan overtuigd is dat de mens niet verheven is boven al het overige in de natuur, maar wel de verantwoordelijkheid heeft om (goede) zorg voor haar te dragen. Ieder z’n eigen habitat. Door te werken met de natuur en niet tegen de natuur. Dat laatste namelijk is op den duur uiteindelijk catastrofaal voor alle leven op deze planeet.

  Het is niet zo dat er geen kennis beschikbaar is. Er is ruim voldoende (historische) kennis; ervaring en er zijn levende voorbeelden. Hetgeen voornamelijk ontbreekt is de wil van het establishment het tij te keren omdat het niet aansluit bij het $$$ eigenbelang $$$ en overige ‘duistere’ doelen van deze globalistenclub.

  Ook aangaande dit thema is het vijf voor twaalf.

  Liked by 1 persoon

 14. Greengo // juli 8, 2019 om 22:41 //

  @ Ben Boerema // juli 8, 2019 om 01:22 //

  ‘… kan maglevtechniek gebruikt worden, ook om afval van de aarde af te lanceren.’

  De techniek zelf is mij onbekend, maar om afval welke op de Aarde is geproduceerd in de ruimte te lanceren, vind ik onverantwoordelijk; ongeïnteresseerd; crimineel.

  Nadat men de Aarde zodanig heeft vervuild, gaat men over tot het vervuilen van de Kosmos?
  Triest !!!!!!

  En dan te bedenken dat er mensen zijn die goede ideeën hebben liggen ten gunste van een alternatieve, schone, natuurlijke, mens-, dier-, plant-; water-; lucht-; bodem- vriendelijke sociaal-economische systemen, waarin afstand wordt gedaan van zaken die vervuilend zijn.

  In tegenstelling tot de idee om afval van de aarde af te lanceren, nemen dit soort mensen en systemen wél verantwoordelijkheid voor ecologische structuren. Daar gaat mijn respect naartoe.

  Like

 15. Ach ja, ‘klimaat’.
  Begint met de letter K. De elfde letter van het alfabet.
  Robert Long maakte al eens een liedje over de letter K.

  Like

 16. Ben Boerema // juli 13, 2019 om 12:21 //

  Geo-engineering(spraying aerosol,HAARP, Smart-meters, wireless communicationsystems using harmful techniques, 5Gweaponsystems,mind control/manipulation,(forced )vaccinations,A.I.taking control(elimination) of the human race-replacing humans by hybrid-partly cyborg-units,alien agenda,dangerous irresponsible scientists experimenting with portals,multi-dimensions/black holes/antimatter etc….
  If only 5% of the conspiracytheories contains some form of truth we should start worrying immediately and try to oppose the “elite”(cabal), the banks(Rothschilds)= the Fed, the (no longer under democratic control)The American Military Industrial Complex,the oilcartels, the Co2-hoax etc: start investigating for yourself.

  Like

 17. Greengo // juli 13, 2019 om 14:51 //

  De Letter “K” – Komisch. 🙂
  “K”ende ‘m niet..

  Like

 18. Greengo // juli 17, 2019 om 16:07 //

  Freeman Dyson zegt dat de wereld groen wordt

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s