Nieuw

Murder Inc.: Een van de meest brute doodseskaders in de Amerikaanse geschiedenis…

Negen van de belangrijkste schurken in Murder, Inc. staan naast elkaar in een politie line-up. Terwijl deze foto werd genomen, snauwde gangster Jacob 'Gurrah' Shapiro de politie toe, 'Je kunt ons niets maken'. PHOTO: Allthatsinteresting.com/New York City, 1942 Los Angeles Public Library, 1942.

Vanaf de drooglegging in steden als New York en Chicago ontstonden er allianties tussen Italianen en Joodse gangsters. Deze groepen begrepen de kracht van etnische samenwerking en waren bereid etnische verschillen terzijde te schuiven om lucratievere handelspraktijken na te streven.

In Chicago was Al Capone’s rechterhand Jake “Greasy Thumb” Guzik, een Jood. Bugs Moran, het doelwit van de St. Valentine’s Day Massacre, leidde een virtuele regenboogcoalitie van gangsters met leden die namen als O’Banion, Weiss en Drucci hadden.

Meyer Lansky en Lucky Luciano, legendes van de georganiseerde misdaad die opgroeiden in respectievelijk de Lower East Side en Little Italy, waren zulke goede vrienden en zakenpartners dat ze volgens Luciano “niet eens dingen aan elkaar hoefden uit te leggen” omdat ze elkaar als “bloedbroeders” beschouwden.

Aan het begin van de drooglegging begonnen de Zuid-Italianen Luciano en Joe Adonis, samen met de joden Lansky en Bugsy Siegel in Brooklyn met een bootlegging-operatie. Deze operatie begon al snel met het leveren van grote hoeveelheden alcohol aan de show-business gemeenschap in het Broadway district van Manhattan.

Murder, Inc.

Drie leden van Murder, Inc: Harry ‘Pittsburgh Phil’ Strauss, Harry ‘Happy’ Maione en Frank Abbandando.

Een gemengde groep Joodse en Italiaanse gangsters opereerde vanuit Brownsville en de aangrenzende delen van Ocean Hill in Brooklyn. Deze mannen waren de beruchte moordenaars Harry “Happy” Maione (Italiaans), Frank “The Dasher” Abbandando (Italiaans), Louis Capone (Italiaans), Harry “Pittsburgh Phil” Strauss (Joods), Abe Reles (Joods), Allie “Tic Toc” Tannenbaum (Joods), Seymour “Blauwe Kaak” Magoon (Joods) en Martin “Bugsy” Goldstein (Joods).

Deze schurken vormden de kern van de groep die Murder, Inc. werd genoemd en werden de landelijke executiearm van wat bekend stond als Het Syndicaat, waarvan Lucky LucianoMeyer LanskyBenjamin “Bugsy” SiegelDutch Schultz en Joe Adonis op verschillende tijdstippen de leiding hadden.

Al snel breidde de groep zich uit met Lepke Buchalter’s (Joods) en Albert Anastasia’s (Italiaans) persoonlijke moordenaars, Charlie Workman en Emmanuel “Mendy” Weiss. Het is bewezen dat Workman verantwoordelijk is geweest voor meer dan 20 moorden. Workman en huurmoordenaar Weiss schoten Dutch Schultz en drie van zijn mannen neer op 23 oktober 1935. Schultz had het Syndicaat boos gemaakt door een aanslag op hun advocaat, Thomas Dewey, te gelasten.

Men gelooft dat de groep van ongeveer negen hoofdgangsters verantwoordelijk was voor ten minste 1000 moorden, waaronder een uitroeiingsoorlog namens Buchalter, die probeerde getuigen die mogelijk tegen hem konden getuigen, uit te schakelen.

Harry Strauss’ handwerk

Harry Strauss was de meest productieve en werd vaak gestuurd op out-of-town hit jobs voor regionale misdaadorganisaties; die correct redeneerden dat, omdat hij niet was aangesloten bij degenen die hem inhuurden en een vreemde was voor de lokale politie, de huurmoordenaar en zijn medewerkers niet zouden worden gekoppeld aan de moorden.

Detroit Purple Gang leider Harry Millman na de ontmoeting met Murder Inc.

Een van die taken was de executie van Harry Millman (joods) van de Purple Gang in 1937 in een druk restaurant in Detroit. Strauss en een andere man waren schietend het establishment binnengekomen en verwondden, naast dat ze hun doelwit doodden, vijf andere gasten.

Strauss zou meer dan 100 mannen gedood hebben, maar sommige historici hebben het aantal op 500 gesteld. Hij gebruikte een creatieve verscheidenheid aan methoden, waaronder schieten, steken met ijspriemen, verdrinken, levend begraven en wurgen.

Abe Reles werd informant en begon de innerlijke werking van Murder, Inc. aan Brooklyn Assistant District Attorney Burton Kaplan te onthullen. Met zijn getuigenis en zijn verbazingwekkende herinnering aan details, kon de politie het boek over 85 moorden alleen al in Brooklyn afsluiten. Hij getuigde ook bij processen in Los Angeles en Newark, New Jersey.

Seymour “Blue Jaw” Magoon, een andere meewerkende getuige, verdween, maar zijn stoffelijk overschot werd in 2003 in de woestijn buiten Las Vegas teruggevonden.

Samen met leden van zijn eigen bende beschuldigde Reles Buchalter en Albert Anastasia van talloze moorden en gaf hij een gedetailleerde beschrijving van de innerlijke werking en structuur van de moordorganisatie. Tot dan toe waren de autoriteiten niet op de hoogte van het gestroomlijnde systeem van de maffia van huurmoorden, laat staan van de reikwijdte en de omvang van de maffia.

Een mooie vondst op internet was de klassieke en mooi geproduceerde tv-dramatisering van 1960 “The Witness” waarin Peter Falk Abe Reles uitbeeldt in het proces als hij alles begint op te biechten. (32.10)

Abe ‘Kid Twist’ Reles levend en na zijn fatale val uit een raam op de 6e verdieping.

In de vroege ochtend van 12 november 1941, terwijl de politie de deur bewaakt, “viel” Reles naar zijn dood uit een raam van kamer 623 in het Half Moon Hotel. De kranten noemden hem “De Kanarie die kon zingen, maar niet kon vliegen”.

Reles hadden geen enkele neiging getoond om te ontsnappen aan de getuigenbescherming en had inderdaad angst getoond om zelfs maar buiten gehoorsafstand van de politie te zijn. Op de dag van zijn dood zou hij tegen Anastasia, een hooggeplaatst lid van de Cosa Nostra, hebben getuigd en het proces was uitsluitend gebaseerd op de getuigenis van Reles.

Zijn getuigenis stuurde de meeste van zijn handlangers naar de elektrische stoel. Zij behelsden Lepke Buchalter, Harry Strauss, Emanuel Weiss, Louis Capone, Harry “Happy” Maione en Frank Abbandando.

Lachende veroordeelde moordenaars, Emanuel “Mendy” Weiss (rechts) en Louis Capone, omringd door rechercheurs, rijden op de New York Central Railroad ‘up the river’ naar het Sing Sing gevangenis-sterfhuis.

Lepke Buchalter van Murder Inc. wacht op het doodvonnis…

De doelwitten van de moorden waren informanten, degenen die stalen van de maffia of andere bendeleden, of degenen die leden van Murder, Inc. op het verkeerde moment tegenkwamen.

Terwijl andere Amerikaans-Joodse gangsters in het kader van cross-etnische allianties werkten, domineerde de Joodse Purple Gang Detroit volledig op eigen houtje. Net als haar criminele tijdgenoten was de Purple Gang betrokken bij verschillende criminele ondernemingen, waaronder bootlegging, gijzelingen, gokoperaties, narcotica en ontvoeringen. En onderweg werden er veel moorden gepleegd.

Bron:
Murder, Inc.: One of the Most Brutal Death Squads in American History
WinterWatch

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1684 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

3 Comments on Murder Inc.: Een van de meest brute doodseskaders in de Amerikaanse geschiedenis…

 1. The Purple Gang.
  Ja, zoiets hadden we toch ook hier. Paarse kabinetten.
  Pim Fortuyn werd in de periode van het ‘paarse kabinet’ in opdracht vermoord.

  Liked by 2 people

 2. Greengo // juli 5, 2019 om 21:23 //

  I Quit. They Won. – 05/07/2019

  Liked by 1 persoon

 3. tim pietersen // juli 6, 2019 om 09:04 //

  weer een goed artikel

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s