Nieuw

Pijnlijk voor de klimaatalarmisten: Wereldwijd groeien de gletsjers weer

Begin juni stortten de alternatieve media hoon en boosaardigheid uit over de klimaatalarmisten. Maar het was ook te vermakelijk en behoorlijk gênant. In het noorden van de Amerikaanse staat Montana ligt het Glacier National Park hoog in het hooggebergte van de Rocky Mountains. Het heeft een oppervlakte van 4.100 vierkante kilometer en is – volgens Wikipedia – het centrale onderzoeksgebied van het Amerikaanse geologische onderzoek, het geologische onderzoek van de Verenigde Staten voor het programma Climate Change in Mountain Ecosystems. De gletsjers worden geobserveerd, gecontroleerd, geanalyseerd en gemeten door wetenschappers, zoals een terminaal zieke president op de intensive care.

Gletsjers smelten wereldwijd sinds 1850. Dit alles is natuurlijk te wijten aan de uitstoot van kooldioxide door de mensheid. Dat is bij ons allen in onze hersenen gehamerd en ook dat het niet vijf voor twaalf maar één minuut voor twaalf is, want het wereldwijde smelten van gletsjers, vooral op de Groenlandse ijskap en op Antarctica, zal de zeespiegel aanzienlijk doen stijgen en zal ons allen nabij de kust als straf verdrinken.

Zo heeft de parkadministratie in het Glacier National Park in Montana reeds jaren geleden ook vermanende borden over de gletsjers geplaatst met de waarschuwing dat deze gletsjers er in het jaar 2020 niet meer zullen zijn. Nou, godzijdank kunnen gletsjers niet lezen en richten zich dan ook niet naar de beweringen of bevindingen van de US Geological Survey over “klimaatverandering in alpiene ecosystemen”. En al helemaal niet naar de agenda van het IPCC (International Panel on Climate Change).

De gletsjers lijken een beetje op Trump: koppig en laten zich door niemand de les lezen – en erg onbeleefd. Ze trekken de broek van de klimaatalarmisten tot aan hun enkels naar beneden: Ze groeien. En dat doen ze al bijna tien jaar. De parkadministratie voelde zich dan ook gedwongen de borden met de aanwijzing dat de gletsjers in 2020 zouden zijn verdwenen discreet en stilletjes te verwijderen. Uiteraard gaat dat niet onopgemerkt voorbij. Zoals verwacht, waren de mainstream media stil, zij zijn de herauten van de catastrofale klimaatverandering en wie houdt ervan om zichzelf voor schut te zetten? – Maar natuurlijk vieren de alternatieve media dat. Zo’n schitterende blamage is koren op de molen, vooral als je bedenkt hoe vreselijk de sceptici van de CO2-fraude worden beledigd, welke dictatoriale maatregelen er door deze agenda doorheen worden gedrukt en hoeveel serieuze wetenschappers hun salaris en brood hebben verloren omdat ze het sprookje hebben ontmanteld.

Dus de gletsjers in Montana groeien. Goed, maar is dit geen regionaal fenomeen? Nee, dat is het niet. Ook de Groenlandse ijskap groeit. Het is officieel gecertificeerd door NASA en bestaat al geruime tijd, zoals satellietbeelden laten zien. Zelfs de Spiegel kon dat niet negeren. Na tientallen jaren van inkrimping neemt de ijskap van Groenland’s grootste gletsjer, de Jakobshavn-gletsjer, weer toe. NASA verklaart, volgens de Spiegel:

“De gletsjer stroomt nu langzamer en wordt weer dikker, verklaart men. In plaats van zich steeds meer landinwaarts terug te trekken, beweegt ze zich zich nu naar de zee. Er is echter niet zoiets als een alles veilig signaal: volgens de onderzoekers blijft het ijs van de Jakobshavn de oceanen verhogen – maar niet zo veel.”

In eerste instantie konden we het niet geloven, We gingen er eigenlijk van uit alles zou doorgaan zoals het in de afgelopen 20 jaar deed, zegt Ala Khazendar van Nasa.”

Wat te doen? Krabt men zich bij NASA op het hoofd. Men kan het gebeuren niet ontkennen, de verandering is te zichtbaar en drastisch en is al enkele jaren aan de gang. Dus “plotselinge, vreemde weersverschijnselen” zijn uitgesloten. Maar uiteraard heeft men een nieuwe theorie gevonden. Een Atlantische stroming met koud water heeft het water rond Groenland afgekoeld tot temperaturen zoals het voor het laatst bestond in het midden van de jaren tachtig, leggen de NASA wetenschappers uit in een geowetenschappelijk tijdschrift. De Noord-Atlantische Oscillatie heeft het koude water in gang gezet en dit zorgt er nu voor dat de gletsjers groter worden. De klimaatalarmisten waarschuwen echter dat de gletsjer verre van gered is. Want zodra de Noord-Atlantische oscillatie omkeert, zal het ijs waarschijnlijk weer krimpen. “Op de lange termijn zal de oceaan opwarmen – en het feit dat dit zo’n grote invloed zal hebben op de gletsjers is geen goed teken voor Groenland’s ijskap”, zegt Nasa-onderzoeker Josh Willis.

Het smelten van de Kangerdlugssuaq-gletsjer op Groenland is reeds in 2006 tot stilstand gekomen.

Dat is verbazingwekkend. Als het zo zou moeten zijn dat de ijsgroei van het Groenlandse schild afhankelijk is van de Noord-Atlantische Oscillatie, een schommeling van de luchtdruk tussen IJsland en de Azoren, die de Atlantische Oceaan om de 5 tot 20 jaar verwarmt of afkoelt, dan is dit fenomeen duidelijk bekend. Maar dan vraag je je af waarom NASA-wetenschappers “in eerste instantie niet konden geloven” dat de Groenlandse gletsjer toeneemt.

En men vraagt zich af hoe het dan mogelijk is dat de “Mount Kilimanjaro Glaciers”, het enorme ijsoppervlak op de Afrikaanse reuzenvulkaan in 2015 niet volledig gesmolten is zoals toonaangevende klimaatdeskundigen hebben voorspeld. Lokale onderzoekers beklommen de berg in 2015 om zich ervan te verzekeren dat de ijskap was verdwenen. Maar ze waren verbaasd te ontdekken dat de Kilimanjaro gletsjer, die al volledig was verdwenen in de computersimulatie, er nog steeds in al zijn pracht en praal was, wat veel toeristen zelf hebben kunnen zien. Is het niet verbazingwekkend hoe de Noord-Atlantische Oscillatie koud water tot aan de Kilimanjaro kan transporteren?

Ook op IJsland groeien de gletsjers al jaren weer, zoals het gerenommeerde Heartland Instituut en onderzoekers van de Universiteit van IJsland hebben ontdekt. En dat doen ze al enige tijd, en sommige van hen zijn tot stilstand gekomen. Maar ook dit jaar winnen alle gletsjers weer aan massa, sommige van hen aanzienlijk:

“De gletsjers Hofsjökull, Langjökull, Mýrdalsjökull en Vatnajökull zijn de afgelopen 12 maanden, van de herfst tot de herfst, allemaal gegroeid. Mýrdalsjökull liet dit jaar een aanzienlijke toename van het ijs zien. Elk van deze gletsjers had de afgelopen 25 jaar ijsmassa verloren, het ergst de Langjökull, die de afgelopen 20 jaar gemiddeld anderhalve meter ijs per jaar had verloren. Volgens Finnur Pálsson, het hoofd van het onderzoeksteam dat het gedrag van de IJslandse gletsjers al lang bestudeert, was het ijsverlies bij Langjökull en Vatnajökull bijna nul. “Beiden zijn niet gegroeid of gekrompen. Voor 2019 wordt verwacht dat alle IJslandse gletsjers zich zullen uitbreiden omdat “het een feit is dat het de laatste jaren kouder is geweest. En in augustus viel er veel sneeuw in het bovenste deel van Langkökull, wat zeer ongebruikelijk is.”

En dan komt een paragraaf die ons doet hopen dat een heroverweging ook binnen de onderzoekgemeenschap kan beginnen:

Cap Allon, auteur van het artikel over de groei van de gletsjer, zei dat wetenschappers alleen maar verbaasd zijn omdat ze geloven in de consensus dat de menselijke kooldioxide-uitstoot de klimaatverandering stuurt. Naarmate de uitstoot blijft stijgen, is de theorie dat de planeet verder moet opwarmen, met als gevolg een verdere inkrimping van de gletsjers. Maar als je als klimaataanjager zonneactiviteit in het spel brengt, kun je heel goed begrijpen waarom IJslandse gletsjers zo veel groeien:

Als je de moed hebt om de AGW-theorie [Anthropogenic Global Warming] even terzijde te schuiven en in plaats daarvan gebruik te maken van zonneactiviteit, zal het mysterie van de zich uitbreidende gletsjers in IJsland zeer snel worden opgelost. Onze ster is net voorbij zijn Modern Maximum – een periode van 30 jaar van hoge activiteit – en kalmeert nu weer. De cyclus nr. 24, die net is afgelopen, was de zwakste in meer dan 100 jaar, en als gevolg daarvan is de aarde weer aan het afkoelen. En het zijn niet alleen de IJslandse gletsjers die zich uitbreiden – Groenland en het Noordpoolgebied hebben de afgelopen drie jaar ook een toename van het ijs gezien, 45% meer dan normaal. En de Hudsonbaai was eind november 2018 al voor 40% bevroren.

De gletsjers groeien wereldwijd in een toenemend tempo – en het heeft natuurlijk niets te maken met de Noord-Atlantische Oscillatie, tenzij deze zich uitstrekt tot in de Alpen, Centraal-Afrika en Nieuw-Zeeland.

In het community-blog Die Zeit noemt men reeds in 2009 een hele lijst van plaatsen op waar de ijskappen weer groeien. Reeds in 2009 meldde de pagina “Klimaatramp” een vroege start van de ski-winter door de enorme sneeuwval in het Salzburger Land. Van Montblanc, waarvan de top 2,15 meter hoger is geworden, tot de Tauerngletsjer en Nieuw-Zeeland, waar de gletsjers al voor 2009 met enige snelheid groeien:

Stefan Winkler, een privédocent aan de leerstoel Geografie I van de Universiteit van Würzburg, verbleef twee maanden in Nieuw-Zeeland in het kader van een door de Duitse onderzoeksstichting (DFG) gefinancierd project om de gletsjers van de zuidelijke Alpen te bestuderen.

“In de afgelopen jaren, zoals in de jaren tachtig en negentig, was de sneeuwval in Nieuw-Zeeland bovengemiddeld, zodat de gletsjers konden groeien en naar voren schuiven“, zegt Winkler.

In Noorwegen groeien de ijskappen al meer dan tien jaar, in Argentinië groeit de “Perito Moreno” voortdurend en is in tegenspraak met alle berekeningen van de computersimulatie. En ook hier hebben de klimaatalarmisten dit eenvoudigweg verklaard door te zeggen dat het groeit door de smeltende sneeuw van de Andes. Dat wil zeggen, hoog in de Andes smelt de sneeuw door de hitte van de klimaatverandering, maar wanneer het smeltwater in de warmere vallei komt, bevriest het massaal tot gletsjerijs. Heel duidelijk.

In Alaska groeien de gletsjers voor het eerst in 250 jaar tijd. Dat wil zeggen dat ze begonnen te smelten op een moment (250 jaar geleden) dat de blanken Alaska nauwelijks bevolkten, met een inheemse bevolking die een weinig CO2-producerende industrie had. En nu groeien ze plotseling, ook al zou het wereldwijde CO2-gehalte levensbedreigend moeten zijn.

Sinds 1970 zijn er in de Himalaya tweehonderddertig (230!) gletsjers gegroeid en in Noord-Californië zijn ze sinds 2009 ook stabiel gebleven of zelfs aan het groeien. En – opgelet: houd je vast! De klimaatalarmisten beweren nu brutaal dat de gletsjers groeien als gevolg van de klimaatverandering. En dat terwijl ze al jaren prediken dat alle gletsjers uiterlijk in 2030 verdwenen zouden zijn.

Het is voor hen gewoonweg niet meer mogelijk om zich hieruit te praten. De globale opwarming door CO2 is dood. Ja, er is sprake van klimaatverandering, zoals die altijd al op aarde heeft plaatsgevonden. De aarde heeft zich altijd bewogen tussen ijstijden, die al het leven eronder begraven hebben, en warme periodes, met een weelderige vegetatie, maar ook woestijnvorming met zich meebrengen.

Wetenschappers die onafhankelijk van het IPCC zijn en niet betaald worden of onder druk staan van de CO2-geïnduceerde klimaatramp-agenda zeggen momenteel dat we nu het einde van een bijzonder actieve fase van onze zon meemaken en dat deze nu in een rustfase is gekomen. Als we echt pech hebben, dan komt de zon zelfs in een “Super Grand Solar Minimum” (d.w.z. een bijzonder uitgesproken zonnestilstand) en worden we de komende tijd geconfronteerd met ijskoude jaren. Het kan zelfs nog erger worden dan het beroemde Maunder minimum, de zogenaamde “Kleine ijstijd” van 1645 tot 1715. Dit is de tijd van de mislukte oogsten en de schilderijen met de bevroren zeeën. Al in het jaar 2018 werden de lage temperaturen in series gebroken. Vanaf 2020 moet het zonneminimum tot zijn recht komen. Dan kunnen we ons warm aankleden.

Bron:
PEINLICH FÜR DIE KLIMAARLARMISTEN: GLETSCHER WACHSEN WELTWEIT WIEDER!
Die Unbestechlichen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8178 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

10 Comments on Pijnlijk voor de klimaatalarmisten: Wereldwijd groeien de gletsjers weer

 1. Krots // juli 4, 2019 om 05:06 //

  ”Maar dan vraag je je af waarom NASA-wetenschappers “in eerste instantie niet konden geloven” dat de Groenlandse gletsjer toeneemt.”

  Niet echt, of er moeten zakje met zwaartekracht in de ruimte rondvliegen:

  Like

 2. vonpuffelen // juli 4, 2019 om 16:01 //

  Nasa is nog nooit buiten de dampkring geweest en dat zeggen ze zelf ook tussen neus en lippen door op 3.40 min.

  Het is niet de zee die stijgt maar het is het land dat zakt en inklinkt omdat er te veel grondwater wordt opgepompt.

  Like

 3. Greengo // juli 4, 2019 om 17:33 //

  ‘In places around the world, supplies of groundwater are rapidly vanishing. As aquifers decline and wells begin to go dry, people are being forced to confront a growing crisis.

  Much of the planet relies on groundwater. And in places around the world – from the United States to Asia, the Middle East, Africa and Latin America – so much water is pumped from the ground that aquifers are being rapidly depleted and wells are going dry.

  Groundwater is disappearing beneath cornfields in Kansas, rice paddies in India, asparagus farms in Peru and orange groves in Morocco. As these critical water reserves are pumped beyond their limits, the threats are mounting for people who depend on aquifers to supply agriculture, sustain economies and provide drinking water. In some areas, fields have already turned to dust and farmers are struggling.

  Climate change is projected to increase the stresses on water supplies, and heated disputes are erupting in places where those with deep wells can keep pumping and leave others with dry wells. Even as satellite measurements have revealed the problem’s severity on a global scale, many regions have failed to adequately address the problem. Aquifers largely remain unmanaged and unregulated, and water that seeped underground over tens of thousands of years is being gradually used up.

  In this documentary, USA TODAY and The Desert Sun investigate the consequences of this emerging crisis in several of the world’s hotspots of groundwater depletion. These are stories about people on four continents confronting questions of how to safeguard their aquifers for the future – and in some cases, how to cope as the water runs out.’

  Pumped Dry: The Global Crisis of Vanishing Groundwater | USA TODAY (2018)

  Ook om die reden is lucratieve business zoals ‘fracking’ not done, want op geen enkele manier ecologisch verantwoord.

  Like

 4. Greengo // juli 4, 2019 om 17:47 //

  Greening the Desert [5 min. compilation] – Geoff Lawton

  Like

 5. Greengo // juli 4, 2019 om 20:25 //

  Media Begins to Explain Earth’s Changing Atmosphere

  Like

 6. Krots // juli 4, 2019 om 21:18 //

  @Vanpuffelen,

  Ja ik heb ze denk ik bijna allemaal gezien. (de complotvideo’s over NASA /ESA).
  Er was hier iemand (Gladiator) die al eens vaker dan 1 X beweerde dat alles is gelogen.
  En als je dan als complotdenker zelf een beetje onderzoek gaat doen of kijken naar mensen die zelf onderzoek hebben gedaan, om te kijken of die bewering klopt, dan kom je bij videos uit als deze bijvoorbeeld over de Amerikaanse Burgeroorlog en WW 1.

  Ik was nog jong maar ik weet nog dat mijn ouders de serie North vs South op televisie bekeken en ervan genoten,
  In de werkelijkheid leek de Burgeroorlog er een stuk beschaafder aan toe te gaan dan men in de film en geschiedenisboeken wilt doen geloven, althans als ik de fotos uit de nationale archieven serieus moet nemen.
  Dit is een video van zo’n complotdenker die in de nationale archieven heeft gekeken:

  Waar deze persoon zijn foto’s vandaan heeft gehaald weet ik niet, maar het zijn wel foto’s waarvan je denkt : Hmmm. De complotdenkers proberen dus fotos van het slagveld te vinden.

  Als ‘ze’ ons al met fotos van nog geen 200 jaar terug kunnen ‘neppen’. Wat kunnen ‘ze’ ons dan niet allemaal hebben wijsgemaakt wat er daarvoor allemaal gebeurt was, toen er nog geen beeldmateriaal was.

  Like

 7. Petra // juli 5, 2019 om 15:16 //

  Dat klimaat-gedoe is om ons af te leiden van de echte problemen, namelijk de invasie die hier in Europa aan de gang is, gesteund door suïcidale linkse landverraders, die ons hele leefgebied kapot maakt

  Liked by 1 persoon

 8. Greengo // juli 5, 2019 om 15:51 //

  @Petra,

  Dat klimaat-gedoe is om wereldwijd bepaalde technologie te installeren waardoor het mensvee op ‘een prettige manier’ is te sturen; te controleren en uit te schakelen. Niet alleen het mensvee zal hiervan keihard de dupe worden, maar alle leven op Aarde.
  Dat klimaat-gedoe is één van ‘de echte problemen’; eveneens gesteund door suïcide ‘linkse’ landverraders en die ons hele leefgebied kapot zal maken.

  De bedreiging der mensheid en diens vele culturen komt vanuit diverse hoeken (van dezelfde cirkel). Vergis je niet.

  Like

 9. elie.verleyen@gmail.com // juli 6, 2019 om 00:58 //

  Hum: dit artikel is volledig foutief vertaald uit het Engels: zie de onderstaande link voor de juiste informatie. Sorry, wel in het Engels: https://climate.nasa.gov/news/2836/antarcticas-contribution-to-sea-level-rise-was-mitigated-by-snowfall/
  het komt erop neer dat Antarctica ijs verliest. Iets zoals netto en bruto: als het eindresultaat negatief is, stijgt de zeespiegel in dit geval… Wie heeft dit nu weer gepost??

  Like

 10. @elie.verleyen@gmail.com // juli 6, 2019 om 00:58

  Leuk geprobeerd, maar je link naar het Antarctica artikel heeft niets te doen met het bovenstaande artikel over de valse alarmberichten omtrent de vermeende smelting van de gletsjers.
  En je moet dan toch wel echt diep met je kop in je aars steken om dan ook nog durven te beweren dat het foutief uit het Engels vertaald is. Aangezien het bij jouw “juiste informatie” om een totaal ander schrijven gaat, waarin geen woord over de boven beschreven gletsjers staat.
  Wie heeft dit nu weer gepost??

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s