Nieuw

Sea Watch 3 ligt nu voor Lampedusa – Salvini zwicht niet

Sea-Watch 3. Bron: Facebook

De zelfverklaarde reddingswerkers van Watch 3 hebben hun schip voor de kust van het Italiaanse eiland Lampedusa gemanoeuvreerd. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, heeft aangekondigd dat hij niet zal zwichten. Een vastzetting van schip en bemanning lijkt dus heel goed mogelijk.

Dagenlang heeft de Sea Watch 3, het schip van een in Berlijn gevestigde zelfverklaarde reddingsmaatschappij, met 42 asielzoekers aan boord de Middellandse Zee doorkruist. De “reddingswerkers” rondom hun kapitein hebben een NDR-team aan boord genomen om vanaf boord live beelden uit te zenden en hebben zo via de media druk uitgeoefend op de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini. Hij had het schip de toegang tot de Italiaanse wateren verboden. Zelfs het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) heeft een verzoek van de bemanning van Sea Watch 3 afgewezen om tegen de wil van de lokale autoriteiten een voorlopige maatregel om een landing in Italië te forceren.

Maar het feit dat het Europees Hof voor de Rechten van de Mens de Italiaanse weigering met zijn beslissing heeft bevestigd, betekent niet dat de dames en heren “mensenredders” worden gewraakt. Ze hebben de feiten simpelweg op hun eigen manier zelf gecreëerd en zijn nu net voor Lampedusa verankerd. Maar tot nu toe hebben noch zij, noch de “vluchtelingen” aan boord het schip mogen verlaten. De weinige kinderen en zwangere vrouwen aan boord zijn reeds door de Italiaanse autoriteiten verzorgd.

In een eerste verklaring was Salvini niet erg geamuseerd over de grensovertreding die de vrouwelijke kapitein van het schip had bevolen, vooral omdat hij al harde maatregelen had aangekondigd in het geval van een dergelijke inbreuk:

“Iedereen die er geen moer om geeft, moet zich daarvoor verantwoorden. Wie deze fout maakt, moet ervoor betalen – en daarmee bedoel ik niet alleen deze doortrapte vrouw als kapitein, maar ook de politici, die over de rug van een paar dozijn migranten politiek politiek voeren om wat dan ook te  willen bewijzen – voor een politiek spel, voor een afkeurenswaardig, walgelijk politiek spel.

Bron:
Sea Watch 3 liegt jetzt vor Lampedusa
Die Freie Welt

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8198 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Sea Watch 3 ligt nu voor Lampedusa – Salvini zwicht niet

 1. Hans Kreuger // juni 27, 2019 om 16:07 //

  Kan iemand dat klote schip tot zinken brengen met die bende mensensmokkelaars erbij? Er moet toch ooit een voorbeeld gesteld worden?

  Liked by 3 people

 2. tim pietersen // juni 27, 2019 om 19:33 //

  zinken die handel

  Liked by 2 people

 3. Sandra // juni 27, 2019 om 20:21 //

  Hun zijn zo familie achterlatend lekker individueel naar europa het zijn parsaieten die ziek zijn en de boel komen ontwrichten. Salvini moet hun woon terug sturen. Viese stinkende zooi, hun zijn zo, lekker leven is voor hun belangrijker dan land opbouwen stinkende zooi.

  Liked by 1 persoon

 4. Ik kom niet mee met dit allemaal. Ik bepaal toch zelf wat in mijn land gebeurd, Dan moet men niet al die schimmige verdragen tekenen, en meer de kleine lettertjes lezen. Ik snap dit echt niet. De bemoeinissen van anderen met jouw eigen land. En ondanks dat die smeerlappen verrekt goed weten hoe men in italie er over denkt, toch stug doorgaan, koers zetten en aanmeren. Ik zou ze dreigen met het torpederen van hun schip als ze niet verdwijnen.

  Like

 5. antiislamnu // juni 27, 2019 om 22:39 //

  Verdediging wapens zat daar ligt het niet aan .

  Like

 6. ik weet niet wat die Italianen voor een arsenaa; an wapens hebben, maar veel techniek heb je niet nodig, gewoon een 100kg kruid pijltje naar die seawatch knallen.

  Like

 7. Voorzien van eten en brandstof en laten terugvaren. Een hele goede les voor de smokkelaars. Smokkelen en geld innen mag niet lonen.

  Like

 8. Ze blijven maar doorgaan met treiteren maar Salvini houdt de poot stijf; doet hij dat niet, dan is Italië binnenkort naar de klote

  Like

 9. Ron Long // juni 28, 2019 om 11:27 //

  opblazen dat schip, en bemanning gevangen zetten en aanklagen wegens mensensmokkel.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s