Nieuw

Protestantse Kerkendag oogst spot voor de workshop “Vulva’s Schilderen”

Genitaliën tekenen op de Kerkendag? Ja, dat bestaat. Omdat niet iedereen het idee van de workshop leuk vindt, proberen de organisatoren het uit te leggen. Het begint met het eerste boek van Mozes.

“Beleef de kerk in een andere context”: De Duitse protestantse Kirchentag wil dit volgens haar eigen verklaring mogelijk maken. Meer dan 100.000 deelnemers worden tegen zondag verwacht op het vijfdaagse evenement in Dortmund. En sommigen vragen zich misschien af hoe de organisatoren hun taak hebben geïnterpreteerd.

Op woensdag zorgde een bericht van de Kirchentag op Twitter voor veel boosaardigheid. “Hier vindt u de workshop ‘Vulva schilderen’, antwoordden de organisatoren op een gebruiker die de spot had gedreven met het programma van het evenement. De Kirchentag twitterde met een bewegende giffoto met verschillende voorstellingen van de vrouwelijke geslachtsdelen en een link.

Dit leidt gebruikers naar de evenementenpagina van de protestantse Kirchentag. En zie daar: Op vrijdag om 14.30 uur vindt in het Dortmundse theater de workshop “Vulva schilderen” plaats.

CDU-parlementslid Roderich Kiesewetter uitte scherpe kritiek op het aanbod. “Is dit het nieuwe kruis waarop Christus werd geofferd? Dat maakt me verdrietig over mijn protestantse kerk”, schreef Kiesewetter op Twitter. Een andere gebruiker vroeg kwaadwillig: “En wanneer vindt de workshop ‘Phallus Paint’ plaats? Een andere criticus: “Het spijt me, maar de EKD is volledig aan zijn einde en heeft niets meer met het christendom te maken. Het zal eindelijk een sekte worden die de samenleving verdeelt en alleen nog maar een links-groene indoctrinatie aanneemt. Ik ben nu eindelijk de winkel uit.”

De organisatoren voelden zich genoodzaakt om te proberen hun beslissing te rechtvaardigen. De workshop was slechts “een van de meer dan 2000 evenementen” op het grote evenement, het was “inhoudelijk geïntegreerd in het “Centrum voor Genderwerelden” en werd geleid door een jonge, ambitieuze theoloog. Het ging over “creatief omgaan met de eigen lichamelijkheid” en “het aangaan van een uitwisseling in een informele sfeer over de vrouwelijke, uiterlijke genitaliën, de vulva”. Op deze manier worden de negatieve gevolgen van het eeuwenlange taboe op de vrouwelijke seksualiteit tegengegaan. Verder staat er: “Dit houdt direct verband met de levensbevestigende boodschap van het scheppingsrapport in het boek Genesis….”.

Deze contextualisering was echter slechts gedeeltelijk overtuigend. Ook omdat gebruikers al eerder het volgende twijfelachtige punt op de agenda hadden geïdentificeerd: de vrouwenworkshop “Lekkerder klaarkomen”.

Bron:

Evangelischer Kirchentag erntet Spott für Workshop „Vulven malen“

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1684 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

2 Comments on Protestantse Kerkendag oogst spot voor de workshop “Vulva’s Schilderen”

  1. Hans Kreuger // juni 26, 2019 om 18:48 //

    Kutdag.

    Like

  2. vonpuffelen // juni 26, 2019 om 19:07 //

    Kombineer het met haringhappen.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s