Nieuw

Parijse bewoners in migrantenwijken leven in angst – de criminaliteit neemt toe

Foto ter illustratie.

In de door criminaliteit geteisterde migrantenwijken, zoals het 18e arrondissement, voelen burgers zich steeds meer in de steek gelaten. Ze leven in angst.

Een bericht in de krant Le Parisien beschrijft aan welke ellende de Parijzenaars zijn blootgesteld. Gebieden zoals La Goutte d’Or worden steeds vaker door criminele migrantenbendes geteisterd die drugs verhandelen, elkaar neersteken of zelfs neerschieten. De Porte de La Chapelle, ooit een idyllisch gebied, is verworden tot een migrantenkamp waar daklozen en asielzoekers in de open lucht wonen, eten en slapen.

De krant citeert een buurtbewoner die daar al 42 jaar woont. Hij vertelt dat de situatie in de afgelopen zes maanden vele malen was verslechterd. “Al zes maanden vinden we nu drugsverstopplaatsen onder onze deurmatten. Jonge mannen komen ze stiekem ophalen. Ik ben erg bang.”
De veiligheidsadviseur van de burgemeester, Colme Brossel, heeft een brandbrief aan de Franse minister van Binnenlandse Zaken geschreven, waarin hij voor de zich verspreidende toestanden en de volledige verwaarlozing in Parijs waarschuwde en drastische voorbeelden noemde.
Een jonge vrouw met een heel klein kindje keek me in de ogen en zei tegen me: “Als ik de metro verlaat en nog geen 200 meter heb gelopen, word ik al lastiggevallen. Ik wil niet dat mijn kind hier opgroeit.”
Hij citeert een andere buurtbewoonster die zegt: “Mijn opgroeiende dochter is verplicht om in de zomer een verhullende jas te dragen, zodat ze niet voortdurend beledigd wordt”.
Steeds meer burgers zouden zo bang zijn geworden dat ze ’s nachts hun deuren versperren en winkels gesloten zouden houden. Brossel laat een restauranthouder zijn zegje doen met deze deprimerende zin: “Mijn restaurant was mijn leven, mijn verhaal. Nu kan ik gewoon niet langer doorgaan. Ik ben uitgeput. Wat moet ik doen als er messen rondvliegen en mijn gasten worden aangevallen als ze hun maaltijden op het terras naast de drugsdealers eten?” Men voelt zich in de steek gelaten door de staat en overweldigd door de toename van de criminaliteit, zegt Brossel.

Hulp lijkt nog niet in zicht te zijn.

Bron:
Pariser Bewohner in Migrantenvierteln leben in Angst – Kriminalität steigt an
JouWatch

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8669 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Parijse bewoners in migrantenwijken leven in angst – de criminaliteit neemt toe

 1. met dank aan Merkel en Macron

  Like

 2. Hans Kreuger // juni 26, 2019 om 14:17 //

  Ooit leefden de Noord Afrikanen in angst toen al die Fransen daar gingen wonen.

  Like

 3. Dagroosje // juni 26, 2019 om 15:19 //

  Kan je mij uitleggen warom, Frans. Wat hebben de fransen toen gedaan? Ik moet mijn geschiedeniskennis een beetje opfrissen.

  Like

 4. Horatius // juni 26, 2019 om 19:11 //

  Deze weerzinwekkende Parijse toestanden zullen op korte termijn ook in onze grote steden gaan plaatsvinden, voor zover dit niet al het geval is.

  In Rotterdam, de stad waar ik woonachtig ben vinden er bijna dagelijks schietpartijen plaats met de gebruikelijke reactie van de politie dat de daders voortvluchtig zijn en niet te traceren.

  Geen wonder, het zijn voor het merendeel uitgeprocedeerde asielzoekers zonder vaste woon- of verblijfplaats en genieten dus een onaantastbare status want repatriëring is niet mogelijk als we de verantwoordelijke autoriteiten moeten geloven.

  In Frankrijk is het heel gebruikelijk dat politici vinden dat het een en ander het gevolg is van het koloniale verleden toen geheel Noord-Afrika onder Frans bewind stond.
  Met name in Algerije woonden miljoenen Fransen die daar beschaving en westerse cultuur invoerden maar de roep om onafhankelijkheid werd na 1945 steeds luider en de gehele kwestie escaleerde in een uiterst bloedige burgeroorlog waarbij veel slachtoffers vielen onder beide partijen.

  Uiteindelijk werd de onafhankelijkheid ingevoerd maar nu wil praktisch iedereen in die voormalige koloniën verkassen naar Europa, omdat ze er zelf in ieder opzicht een gigantische puinhoop van hebben gemaakt. Ondanks de vele miljarden aan ontwikkelingshulp en andere soorten van charitas.

  Maar zolang Merkel & Macron aan het bewind blijven zal er niets veranderen en dat is toch blijkbaar de wil van een meerderheid van de Franse en Duitse bevolking die met dezelfde problematiek te maken heeft.
  Het demoniseren van de populisten schijnt optimaal te werken anders had er allang een radicale koerswijziging plaatsgevonden.

  Like

 5. Wat roept die brave man op de foto ? ? Wij eisen meer sigaretten,
  whisky, en ten minste één blonde vrouw of meisje per dag ! !

  Like

 6. Hans Kreuger // juni 27, 2019 om 08:10 //

  Iemand die zich dogroosje noemt en niet onder zijn of haar echte naam durft te schrijven moet de witte puntmuts of het zwarte isis masker weer opzetten. Geschiedenis boeken naslaan, nooit geschiedenis gehad vroeger en ook tegenwoordig geen beredeneringsvermogen. Waarom denk je dat de voertaal in veel Afrikaanse landen Frans is?

  Like

 7. Republikein // juni 27, 2019 om 10:38 //

  Heeft zijn IQ op poepbroek geplakt.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s