Nieuw

George Soros lanceert beïnvloedingscampagnes voor de Duitse deelstaatverkiezingen

Fotobron: Copyright by World Economic Forum. swiss-image.ch/Photo by Sebastian Derungs. Wikimedia/Sandstein/CC BY-SA 2.0

In de aanloop naar de deelstaatverkiezingen in het oosten van Duitsland verplaatst de Amerikaanse miljardair George Soros zijn inspanningen via de Open Society Foundation naar het beïnvloeden van de Duitsers om niet te stemmen op de immigratie-kritische AfD, rapporteert de Deutsche Welle.

Werkelijke, beweerde en veronderstelde buitenlandse beïnvloedingscampagnes in democratische verkiezingen zijn een fenomeen dat de laatste jaren een prominente plaats heeft gekregen in het publieke debat. Een voorbeeld van werkelijke beïnvloedingscampagnes is de in Hongarije geboren Joods-Amerikaanse zakenman en speculant George Soros.

In drie staatsverkiezingen in de oostelijke deelstaten van Duitsland wordt voorspeld dat het immigratie-kritische Alternatief voor Duitsland (AfD) sterk vooruit zal gaan. Dit is iets wat Soros ten stelligste wil voorkomen en daarom investeert hij nu, via zijn organisatie Open Society Foundation, grote financiële middelen in politieke propaganda om de Duitse kiezers te beïnvloeden om hun stem uit te brengen op andere, meer immigratie-liberale partijen.

In een persbericht op vrijdag schrijft de organisatie dat men in een eerste stap contacten zal leggen met lokale partners in Oost-Berlijn, in een initiatief ter bestrijding van wat haatmisdaden wordt genoemd. Meer informatie over de voorgenomen beïnvloedingspropaganda zal in de komende maanden worden gepubliceerd.

In Thüringen, Saksen en Brandenburg worden deze herfst deelstaatverkiezingen gehouden. Hier hebben de nationalistische-vriendelijke stromingen zich sterk verbonden met de burgers en kan de immigratie-kritische partij AfD, volgens opiniepeilingen, veel succes oogsten. De partij heeft zich in vrij korte tijd in alle Duitse deelstaten vertegenwoordigd en is ook bij de recente parlementsverkiezingen in de EU verschenen.

Dit heeft Soros en zijn Open Society Foundation ertoe aangezet beïnvloedingscampagnes te starten die gericht zijn op de Duitse kiezers. Men start nu een samenwerkingsverband met – en pompt grote financiële bedragen in – meer dan 50 organisaties die actief zijn in het land die zich inzetten voor wat wordt omschreven als “een open, liberaal en pluralistisch Duitsland”, met onder andere het streven naar open grenzen voor globale migratie.

In het geboorteland van Soros, Hongarije, heeft de regering, met premier Viktor Orban aan het hoofd, een halt toegeroepen tegen buitenlandse verkiezingsbeïnvloedingscampagnes. Dit heeft ertoe geleid dat de Open Society Foundation haar activiteiten in het land heeft gestaakt en haar hoofdkantoor heeft verplaatst naar Berlijn, waar zij nu haar campagnewerk intensiveert.

Bron:
George Soros to target far-right in eastern Germany
Deutsche Welle
George Soros lanserar påverkanskampanjer inför tyska delstatsval
Samhällsnytt

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8178 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on George Soros lanceert beïnvloedingscampagnes voor de Duitse deelstaatverkiezingen

 1. antiislamnu // juni 26, 2019 om 11:48 //

  We weten het en er gebeurt niets hoe moet ik dat zien vergeleken met het Trump Rusland verhaal.
  Ik zie geen aanklager die een commissie samen stelt om sorros aan te klagen beetje ondemocratisch allemaal.

  Like

 2. Dagroosje // juni 26, 2019 om 15:09 //

  Hij zit overal tussen met zijn klauwen e gek genoeg, behalve Orban, iedereen laat hem gewoon zijn gang gaan. Of je het hebt over Duitsland, Oekraine, Macedonie, Servie of Romenie, Slovakijje of de Chechen en de Polen om er maar een paar van te noemen. Italie was ik haast vergeten en zeer waarschijnlijk heeft hij ook een poot in gehad om Macron in het zadel te helpen, om de rest van de landen waar hij door speculaties gigantisch rijk aan is geworden maar niet eens te hebben..

  Als ergens iets te halen valt is hij altijd en overal aanwezig met zijn dik betaalde en voorgeprogrameerde maffia netwerk w.o. de Soros activisten

  America heeft van tijd tot tijd ook enorm veel schade aan zijn gefinancieerde demosntraties ondervonden, zeker nadat Trump heeft gewonnen.

  Hij en zijn activisten schijnen ook achter de organisatie van de migrantencaravans te zitten die de grenzen van America via Mexico ddag in dag uit zijn aan het bestormen, maar ik heb nog niets gezien vanuit geen enkele land (behalve Hongarije dus) dat ze maatregelen hebben genomen om hem een halt toe te roepen.

  In Europa heeft hij gewoo Brussel met een groot deel van zijn parlamentsleden voor zich zelf gekaapt en dat was natuurlijk een makkie met zo een boezemvriend van Timmermans, die alle ideeën van Soros omarmt. Ik zal maar niet naar vragen wat hem dat oplevert.

  Hij schakelt nu langzamerhand zijn zoon Alex ook in, die op zijn beurt het politieke climaat van landen aan het bewerken is, die nog niet voldoen aan de eisen van de integratie in de Nieuwe Wereldorde de acceptatie van de multiculti immigratie plan inbegrepen..

  Hij heeft in elk geval voor elkaar, dat in Slovenie nu sinds kort een linksliberale vrouw aan de macht is die daarvoor ook al nauw heeft samengewerkt met hem in het Brusselse Parlament..
  Heel toevallig, niet? …..

  Nu zijn ze de poten van de stoel aan het zagen van Babis in Chechie, zogenaamd vanwege corruptie van EU gelden. Laatst waren er rond de 250.000 betaalde demonstranten
  op de benen om te eisen dat Babis zijn functie zou neerleggen. Op langere termijn heeft dit het doel om de Visegrad landen te verzwakken, waardoor ze in Brussel bij de besluittvoormingen minder in de melk te brokkelen zouden krijgen.

  En zo gaat het met alle landen, waar de corrupte linksliberalen alleen oren naar persoonlijke kortetermijn gewin hebben. Zodra er een kansje voor een goede baan en voor een financiële voordeel voorbij zien komen, vergeten ze alles om zich heen en zetten ze hun land en hun volk in de uitverkoop, op weg naar de destructieve multiculti systeem, waar zij stuk voor stuk hun deuren voor open aan het zetten zijn.

  Het is kennelijjk niet genoeg dat wij de Westeuropese landen als verloren kunnen beschouwen. Als het afhangt van Brussel, die de Soros Multiculti plan en de uitvoering daarvan één op één zonder tegenstribbelen heeft overgenomen, moeten de Oostbloklanden eerder of later er ook ook aan gaan geloven.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s