Nieuw

Gele Hesjes in Frankrijk kondigen een strategiewijziging aan

Afgelopen zaterdag tijdens de “Act 32” keerde de Gele Hesjes-beweging in Frankrijk terug naar zijn oorspronkelijke strategie. Ze zijn weer terug op de wegen en snelwegen en willen met blokkades de economie raken, vooral bij toldoorgangen op de snelwegen. Een woordvoerder van de Gele Hesjes-beweging, Éric Drouet, vertelde RT France dat de Gele Hesjes hadden besloten de economie rechtstreeks te beïnvloeden.

Er is nu een keerpunt in de beweging. De demonstraties en marsen in Parijs  worden gestopt – in plaats daarvan gaan de Gele Hesjes zich meer concentreren op blokkades. Drouet zei dat de demonstraties in Parijs geen effect hadden gehad. Al meer dan zeven maanden gaan de Gele Hesjes de straat op – maar de regering heeft de Gele Hesjes nooit voor onderhandelingen ontvangen en heeft ook geen enkele mededeling over de demonstraties gedaan.

De bekende Gele Hesjes-activist Jerôme Rodrigues juicht de strategiewijziging ook toe. Rodigues leed eind januari ernstig oogletsel nadat de politie een harde rubberen kogel op hem had afgevuurd. Ondanks de protesten worden de tolgelden nog steeds geheven, zei Rodigues. Daarom wil men nu het grote Franse concessie- en bouwbedrijf Vinci door de blokkades treffen. Vinci Autoroutes beheert ongeveer 4.400 kilometer aan snelwegen in Frankrijk. De oproep tot verkeersblokkades is niet ongehoord gebleven. De Gele Hesjes verlamden op verschillende verkeersknooppunten op de Franse snelwegen het verkeer.

De toegang tot de veerboot in de zeehaven van Saint-Malo in Bretagne was ook geblokkeerd. De veerboten steken het Engelse Kanaal over. Na drie uur had de Franse politie de blokkades in de veerhaven echter weer doorbroken. In Toulouse, in het zuiden van Frankrijk, hebben Gele Hesjes ook individuele winkels geblokkeerd, waaronder die met goedkope kleding (Primark). Ook al zal de Franse president Macron dit niet graag horen, hij heeft de protestbeweging nog niet overleefd.

Bron:
Gelbwesten in Frankreich kündigen Strategiewechsel an
Watergate.TV

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8670 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Gele Hesjes in Frankrijk kondigen een strategiewijziging aan

  1. Primark, de provocatie-discriminatie-hoofddoek-winkel.

    Like

  2. H.B.Schwarz // juni 27, 2019 om 14:11 //

    Onze regering doet het stukken slimmer, buiten de duizenden miljonairs, is er geen dubbeltje voor het gewone volk om op te nemen, we zijn n.l al leeggeschud. En ze gaan driftig verder met horselen. Rutte wil nog een Rutte 4 kabinet. Ach ja als je de verkiezingen als regeringspartij wil winnen zijn er vele mogelijkheden.
    Dus die variant heeft den Haag zeker al gewonnen.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s