Nieuw

Facebook geeft toe aan de eisen van de Franse autoriteiten – verstrekt gegevens over verdachten van “haatzaaiende” uitlatingen aan Franse rechtbanken

De Franse minister voor Digitalisering, Cédric O, heeft dinsdag bevestigd dat Facebook ermee heeft ingestemd om zowel de naam als het ip-adres uit te delen van degenen die zoals men het noemt “haat” op het internet verspreiden. Een beperking van de vrijheid van meningsuiting, vrezen rechtskundigen.

Voorheen gaf Facebook alleen informatie over mensen die in verband konden worden gebracht met terrorisme of pedofilie. De nieuwe overeenkomst is de eerste in zijn soort ter wereld en is ondanks dat de Amerikaanse en Franse wetgeving dit niet vereist tot stand gebracht. Een andere reden waarom Facebook dit tot nu toe niet heeft gedaan, is vanwege de vrees dat landen de gegevens kunnen misbruiken.

Volgens de minister van Digitalisering is dit “geweldig nieuws” en het resultaat van onderhandelingen tussen het platform en de regering van het land waar president Emmanuel Macron de oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg, heeft ontmoet. “Het is echt heel belangrijk, ze doen het alleen maar voor Frankrijk”, zegt O.

Nieuwe wetten
De Franse regering debatteert momenteel over nieuwe wetten die kunnen betekenen dat internetreuzen tot vier procent van hun wereldwijde inkomsten beboet kunnen worden, tenzij ze genoeg doen om “haatdragende” inhoud van hun platformen te verwijderen.

In Duitsland werd in 2018 een soortgelijke wet ingevoerd, wat betekent dat sociale media 24 uur de tijd krijgen om “duidelijk illegaal” materiaal te verwijderen nadat ze hiervan op de hoogte zijn gesteld. Als het materiaal niet wordt verwijderd, lopen bedrijven het risico een boete van een 50 miljoen euro te krijgen.

Beperkt vrijheid van meningsuiting
De zogenaamde haatzaaiende uitlatingen worden niet langer beschouwd als onderdeel van de vrijheid van meningsuiting, maar worden nu gelijkgesteld met terrorisme, aldus Sonia Cisse, rechtsdeskundige, die het besluit ook als een sterk signaal over regelgeving ziet.

Facebook heeft Reuters geweigerd commentaar te geven op de beslissing.

Bron:
Exclusive: In a world first, Facebook to give data on hate speech suspects to French courts
Reuters
Facebook ger efter för franska myndigheters krav – lämnar ut ip-adresser till ’näthatare’
Samhällsnytt

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8670 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Facebook geeft toe aan de eisen van de Franse autoriteiten – verstrekt gegevens over verdachten van “haatzaaiende” uitlatingen aan Franse rechtbanken

 1. joepiedepoepie // juni 26, 2019 om 13:04 //

  Toegeven????
  Meer “maar al te graag doen!”

  George Orwell draait zich om in zijn graf. En dan moet ík geloven dat die “nazi’s” hun volledige volk afluisterden? Toen bestond die technologie niet eens!

  Like

 2. Dagroosje // juni 26, 2019 om 15:23 //

  Ik snap niet dat de deelnemers hun account in deze nepmedium nog steeds niet massal hebben opgezegd.

  Like

 3. “Een beperkte uiting van mening” noemen ze dat …. ? Is niet eens grappig.
  Het is een ordinaire flagrante uiting van fascisme vergelijkbaar met de praktijken
  in het socialistische Duitsland van de jaren 30. Ook dan beseften de fascisten niet
  dat een kruik maar te water gaat tot ze breekt.

  Like

 4. Greengo // juli 18, 2019 om 20:55 //

  Shocking News about Salem Media and the CIA

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s