Nieuw

‘Transgender’ klaagt bakker aan voor het niet maken van roze, blauwe taart om zijn/haar ‘Coming Out’ te vieren

Jack-Phillips-Masterpiece-Cakeshop-

Nadat de staat Colorado zijn bestuurlijke actie tegen eigenaar Jack Phillips van ‘Masterpiece Cakeshop’ had laten varen omdat hij weigerde een roze en blauwe “verjaardagstaart” te maken waarin de “coming-out van een man als transgender” gevierd wordt, heeft de persoon die de bestelling voor de taart heeft geplaatst zijn eigen juridische klacht over de kwestie ingediend.

“Een nieuwe rechtszaak is aangespannen tegen Masterpiece Cakeshop die oude claims grotendeels lijkt te herkauwen. De staat Colorado heeft een paar maanden geleden soortgelijke klachten juist laten vallen”, zei Jim Campbell van de Alliance Defending Freedom (ADF) tegen Colorado Public Radio.

“Dus deze laatste aanval van Autumn Scardina ziet eruit als weer een wanhopige poging om cake artist Jack Phillips lastig te vallen,” zei hij. “En het struikelt over dat ene detail dat er het meest toe doet: Jack serveert iedereen; hij kan gewoon niet alle berichten via zijn aangepaste taarten uitdrukken.”

Zoals eerder gemeld, in 2017, precies op de dag dat werd aangekondigd dat het Amerikaanse Hooggerechtshof de eerste zaak van Phillips zou horen rond zijn weigering om een taart te maken voor een homohuwelijk, belde een man die zich als een vrouw identificeert en bij de naam Najaar Scardina gaat Masterpiece Cakeshop en verklaarde dat hij een bestelling wilde plaatsen voor een aangepaste taart.

Debi Phillips, de vrouw van Jack Phillips, nam het telefoontje aan en vroeg de man naar de gewenste grootte van de taart, de gevraagde smaken en de datum waarop deze nodig zou zijn.

“De klager antwoordde dat [hij] de taart nodig had …. om 6-8 mensen te bedienen, en dat hij wilde dat de taart een blauwe buitenkant en een roze binnenkant had,” schreef de Colorado Civil Rights Division in een brief. “De klager beweert dat [hij] ‘verklaarde dat het ontwerp een weerspiegeling was van het feit dat [hij] van man naar vrouw overging en dat [hij] op [zijn] verjaardag als transgender naar buiten was gekomen”.

Toen hij zich realiseerde dat de opdracht de creatie van een aangepaste taart zou inhouden die de viering van een zogenaamde gendertransitie zou weerspiegelen, adviseerde Phillips dat het bedrijf niet van nut kon zijn. Haar man bevestigde dat het verzoek niet kon worden ingewilligd.

Zoals eerder gemeld, zal Phillips geen taarten op maat maken voor een klant als de boodschap problematisch is. Hij heeft taartorders die homoseksuelen vernederen afgewezen, en weigerde eveneens een bestelling om een scheiding te vieren. Hij zal ook geen taarten maken die racistisch zijn, die godslastering gebruiken, drugs of alcohol promoten, abortus of euthanasie ondersteunen, of satanisme of Halloween vieren.

“Phillips zal dergelijke taarten niet maken, ongeacht wie erom vraagt,” werd uitgelegd in juridische documenten. “Phillips gelooft dat hij Gods geboden zou schenden als hij op maat gemaakte gebakjes zou maken die boodschappen uitdrukken of gebeurtenissen vieren die in strijd zijn met zijn religieuze overtuigingen”.

De Colorado Civil Rights Division lanceerde administratieve actie tegen Phillips over de kwestie Scardina, en op zijn beurt diende Phillips een federaal rechtszaak in waarin hij beweerde dat hij voortdurende intimidatie van de staat door zijn religieuze overtuigingen moest ondergaan.

In maart besloot de staat zijn actie te staken en hoewel niet bekend was waarom, zeiden Phillips’ advocaten in een verklaring dat ze “steeds meer bewijs hadden gevonden van de vijandigheid van de staat ten opzichte van het geloof van Jack en de vrijheid van godsdienst in het algemeen, en als gevolg daarvan waren we in staat om verder te gaan en om welke reden dan ook, besloot de staat zich terug te trekken”. Phillips stemde ermee in om als gevolg daarvan zijn aanklacht in te trekken.

Nu heeft de klager besloten om zelf juridische stappen te ondernemen tegen Phillips. Advocaat Paula Greisen, die Scardina vertegenwoordigt (die naar verluidt ook een advocaat is), vertelde Colorado Public Radio dat “door apart te deponeren we de staat uit de vergelijking halen”.

De rechtszaak ziet de klacht als een situatie waarin Scardina gewoon verzocht om een verjaardagstaart, maar werd geweigerd vanwege wie hij is. Het beweert dat Phillips liegt dat hij geen probleem heeft met het maken van verjaardagstaarten voor degenen die zich identificeren als “LGBT”.

“Phillips, sprekend namens zichzelf en Masterpiece Cakeshop, vertelde een verslaggever voor Westword dat de bakkerij graag LGBT-klanten voorziet van ‘verjaardagstaarten en afstudeertaarten en al het andere,’ staat er. “Inderdaad, het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten aangehaald om gedaagden ‘beweerde bereidheid om verjaardagstaarten te creëren voor LGBT individuen in het uitgeven van haar bestelling.

{ingekort}

De klacht beweert dat “Masterwork Cakeshop verklaarde dat ze geen cakes voor ‘geslachtsveranderingen’ maakten … Scardina legde aan Masterpiece Cakeshop uit dat de taart voor haar verjaardag was en niet voor een viering van ‘geslachtsverandering’.”

Uit correspondentie met Phillips van de staat bleek echter dat Scardina had uitgelegd dat het ontwerp een weerspiegeling was van het feit dat [hij] overging van man op vrouw en dat [hij] op zijn verjaardag als transgender was uitgekomen. Het was geen algemene of normatieve verjaardagstaart, die Phillips anders aan Scardina zou hebben verkocht.

Bron:

‘Transgender’ Sues Baker Jack Phillips for Not Making Pink, Blue Cake Celebrating ‘Coming Out’ on Birthday

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1138 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

5 Comments on ‘Transgender’ klaagt bakker aan voor het niet maken van roze, blauwe taart om zijn/haar ‘Coming Out’ te vieren

 1. Hans Kreuger // juni 25, 2019 om 22:03 //

  Ik laat me ombouwen tot cavia, krijg ik dan ook een taart?

  Like

 2. trebor2110 // juni 25, 2019 om 23:21 //

  ik wil en taart speciaal van jou en als je weigert klaag ik je aan sleep je voor de rechter maak je ten schande en failliet en ik heb niks met jouw gevoelens te maken die van mij zijn veel belangrijker .

  Like

 3. De Transgender in kwestie stond natuurlijk in geuren en kleuren zijn LGBT riedeltje af te steken tegen de aangeklaagde bakker Jack Phillips, die op zijn beurt gelijk in een cognitieve dissonantie schoot, waarop de narcistische transgender helemaal door het lint ging, en zich gesteund voelde door de regenboog sneeuwvlokjes. Nou ik durf geen voorspelling te doen over de afloop van deze bizarre rechtszaak, maar ik vermoed dat de transgender in het gelijk wordt gesteld.

  Like

 4. Hefzibah Yahudah // juni 26, 2019 om 07:30 //

  Ziin er geen lbgt bakkers. Wat een gezeur. Dit gaat nergens over.

  Like

 5. syberspees // juni 26, 2019 om 12:57 //

  Ik vind dat het de bakker zijn goed recht is om klanten uberhaubt te weigeren, helemaal als het gaat om zijn eigen religieuze overtuiging. Aan de andere kant een blauwe taart met een roze binnenkant is toch niet zoveel moeite?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s