Nieuw

Paniek bij het Duitse establishment: Duitse krijgsmacht en politie hebben sympathie voor de AfD

Bij de politici van de zogeheten gevestigde partijen heerst angst: de Duitse krijgsmacht (Bundeswehr) en politie (Bundespolizei) staan steeds meer open voor de AfD. In een interview met de krant “Bild am Sonntag” waarschuwde de christendemocraten-politicus Friedrich Merz (CDU) voor een “afdrijving” van politieagenten en militairen naar de AfD. Merz verwees naar gesprekken met leden van de Commissie Binnenlandse Defensie.

Jörg Radek, vice-voorzitter van de politievakbond, legde uit dat veel Duitse politieagenten als gevolg van de vluchtelingencrisis sympathie hebben ontwikkeld voor de AfD. Radek betreurde ook het gebrek aan waardering van de regering voor het werk van de Duitse politie. Radek vertelde de krant “Rheinische Post” dat de federale regering nu “dringend het constitutionele patriottisme bij de veiligheidsautoriteiten moet versterken”. Veel ambtenaren “zijn enigszins uit evenwicht geraakt wat tot uitdrukking komt in sympathieën voor het rechtse nationalistische partijenspectrum”.

De regering heeft nooit een verklaring afgegeven waarom de politie in 2015 en daarna moest afzien van haar wettelijke mandaat om ongeoorloofde toegang tot Duitsland zonder identiteitspapieren te voorkomen. Volgens Radek is een vertraagd gevolg dat politieagenten zich nu bij verkiezingen bij de AfD zouden aansluiten.

De voorzitter van de federale politiebond, Ernst Walter, merkt ook op dat “steeds meer collega’s zich niet langer door de gevestigde partijen vertegenwoordigd voelen en nadenken over alternatieven. Zolang de AfD de enige partij is die de problemen van de politieagenten oppakt, moet men niet verbaasd zijn dat er sympathie bestaat voor de partij. Als politieagenten dag na dag criminelen arresteren, maar de rechtbanken hen onmiddellijk vrijlaten, is dit werk op lange termijn zeer frustrerend. Dit geldt ook voor mislukte deportaties van afgewezen asielzoekers, omdat ze reeds eerder konden onderduiken”, vertelt Walter aan de krant “Handelsblatt”.

Bron:
Merz schlägt Alarm: Bundeswehr und Polizei haben Sympathie für AfD
Watergate.tv

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8178 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Paniek bij het Duitse establishment: Duitse krijgsmacht en politie hebben sympathie voor de AfD

 1. Goh, het lijkt nederland wel.onze rechtsstaat is ook zo bedroevend. En ja, dan komt rechts op hè. Logisch.

  Like

 2. Hans Kreuger // juni 25, 2019 om 23:39 //

  Het lijkt mij heel normaal dat de krijgsmacht zijn land wil verdedigen (daar worden ze voor betaald), en het zou zeer onnatuurlijk zijn als ze de zijde van de indringers zouden kiezen. Dat soort agenten noemden wij vroeger en-es-beejers.

  Liked by 2 people

 3. ccoyman // juni 25, 2019 om 23:56 //

  ??

  ________________________________

  Like

 4. bedonderde burger // juni 26, 2019 om 08:49 //

  ** cynisme **
  Geweldig nieuws voor Merkel en aanhang, kunnen ze alle politiemensen en soldaten op grond van racisme, nazisme, xenofobie et cetera ontslaan en hun binnengehaalde meutes kolonisten een betaalde baan geven. Dat scheelt jaarlijks vele miljarden aan uitkeringsgelden. Wat is Frau Angela toch een ‘briljante staatsvrouw’ , zou Rutte haar onechte kind zijn?
  ** cynisme **

  Liked by 1 persoon

 5. Daniël // juni 26, 2019 om 10:56 //

  Eén van de doelen van de Frankfurt School:
  Een onbetrouwbaar juridisch systeem met vooroordelen tegen de slachtoffers van misdrijven.

  Liked by 1 persoon

 6. En vergeet niet dat die flikken onnodig veel risico lopen terwijl ze zien hoe het land zienderogen achteruit gaat.
  Het echte politiewerk, daar komen ze niet meer aan toe.

  Like

 7. Hans Kreuger // juni 27, 2019 om 08:14 //

  Vieze Harrie en Rampo zijn wel goede agenten hoor

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s