Nieuw

Google haalt video’s waarin het beschuldigd wordt van verkiezingsmanipulatie van YouTube…. waar het eigenaar van is

Google’s videoplatform YouTube is blijkbaar geen plaats voor inhoud die de technische reus beschuldigt van politieke vooringenomenheid en verkiezingsinmenging. Een onthulling op basis van een undercoveroperatie werd een dag na de release door het bedrijf verwijderd.

De online gigant bevond zich in het vizier van Project Veritas, een conservatieve actiegroep die beweert pro-liberal (linkse) vooroordelen bij verschillende Amerikaanse organisaties aan de kaak te stellen door middel van undercoveroperaties en door het publiceren van uitgelekt materiaal.

Het maandag gepubliceerde rapport beweerde dat Google doelbewust zijn onderzoeksalgoritmen aanpast om ‘liberal’ agenda’s te bevorderen die het goedkeurt, en dat dit bedoeld is om “de volgende Trump-situatie” bij de aanstaande verkiezingen te helpen voorkomen.

YouTube, ’s werelds populairste platform voor het delen van video’s, dat eigendom is van Google, heeft al snel de video’s verwijderd die werden geüpload door Project Veritas, aldus hoofd James O’Keefe. De beelden werden verwijderd “vanwege een privacy claim door een derde partij”, meldt het bericht indien men het probeert te bekijken.

De derde partij is waarschijnlijk Jen Genai, Google’s hoofd van ‘Responsible Innovation’, die in het rapport werd genoemd en het beleid van het bedrijf besprak in een heimelijk gefilmd interview met Project Veritas-agenten. Ze richtte zich ook op de onthulling in een blog post, waarin ze zei dat de mensen die ze ontmoette “logen over hun ware identiteit, me gefilmd hebben zonder mijn toestemming, de video selectief bewerkt en gesplitst hebben om mijn woorden en de acties van mijn werkgever te vervormen, en publiceerden het op grote schaal online”.

Genai zei dat Project Veritas haar overviel om “sappige soundbites” voor hun rapport te krijgen, en drong erop aan dat zij niet één of andere belangrijke stafmedewerker met invloed op de politiek van Google is. De bewering dat Google de 2020 presidentsverkiezingen zou gaan beïnvloeden “is natuurlijk absolute, onvervalste onzin”, zei ze.

Wat Google ook doet met zijn zoekalgoritmen en rangschikkingen is bedoeld om “buitenlandse inmenging” te voorkomen en niet om de weegschaal in binnenlandse debatten te kantelen, voegde ze eraan toe.

Al eerder werden video’s van project Veritas van YouTube verwijderd. Deze maand nog werd het rapport over de vermeende onderdrukking van conservatieve stemmen op Pinterest verwijderd van het platform van Google, dat opnieuw de schending van de privacy als reden voor de stap aanvoerde.

YouTube heeft deze maand ook een aantal videomakers verbannen of gedemonteerd na een klacht van Vox-journalist Carlos Maza. De harde censuur wordt onder de nieuwe regels van het platform over inhoud uitgevoerd, die bedoeld zijn om online pesterijen en haatzaaiende uitingen te bestrijden. Critici zeggen dat ze in feite het politieke debat ondermijnen door linkse commentatoren de mogelijkheid te geven ​​hun critici als intimiderend af te schilderen en YouTube strafmaatregelen te laten nemen.

Bron:

Google pulls videos accusing it of election manipulation from YouTube… which it owns

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1743 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s