Nieuw

Alle hens aan dek! 7 van de 10 jonge Marokkanen wil emigreren

Onder de jonge Marokkanen wil zeven van de tien het thuisland verlaten voor een leven elders. Het cijfer is ook over het algemeen hoog – meer dan 50 procent – in grote delen van de Arabische wereld. Dit toont een onderzoek uitgevoerd door BBC News Arabic.

In slechts enkele jaren tijd is het percentage Arabieren in de leeftijd van 18-29 jaar dat wil emigreren met 10 procentpunten gestegen. Het onderzoek omvat 25.000 mensen in Marokko, Algerije, Tunesië, Libië, Egypte, “Palestina”, Jemen, Jordanië, Irak, Soedan en Libanon.

Het hoogste cijfer komt uit Marokko, waar 70% van de jongeren het land wil verlaten. In Soedan en Jordanië overweegt ongeveer de helft van de jongeren om te emigreren, terwijl jonge Irakezen iets meer geneigd zijn om te blijven en hun vaderland op te bouwen – een op de drie wil emigreren.

Onder de Noord-Afrikanen is Europa het doelwit van een overweldigende meerderheid van potentiële migranten. Voor sommige andere landen is het aandeel dat naar de EU wil reizen licht gedaald ten opzichte van het vorige onderzoek.

Onder de Egyptenaren, Jemenieten en Soedanezen staan de rijke Golfstaten bovenaan de lijst, terwijl Noord-Amerika het populairste doelwit is voor Jordanezen en Libanezen.

Hoewel het totale percentage Arabieren dat wil emigreren is gestegen en in sommige landen een sterke stijging kan worden waargenomen, is dit percentage de afgelopen tien jaar in een aantal landen enigszins gedaald. Zo is het aantal Palestijnen, Algerijnen, Soedanezen, Jemenieten en Libanezen dat wil emigreren iets lager dan tien jaar geleden.

In de Golfstaten, die tot nu toe hun deuren hebben gesloten gehouden voor de vluchtelingenstromen uit de directe omgeving en de verantwoordelijkheid hebben overgedragen aan Europa, is nu een kleine openstelling voor de opvang van migranten waarneembaar. Dit kan de reden zijn voor de toegenomen populariteit van deze landen als migratiedoel, meent Rosie Garthwaite, hoofdproducent van BBC News Arabic, die de studie heeft verricht.

De studie bevestigt ook wat andere bronnen eerder hebben gerapporteerd betreffende een verschuiving van vluchtelingen uit Syrië die met behulp van mensensmokkelaars over de Middellandse Zee naar Europa proberen te komen naar economische migranten uit economisch laagontwikkelde landen waar geen gewapende conflicten bestaan.

Het rapport stelt verder dat het vaker een economische neergang dan een oorlog is die ten grondslag ligt aan het feit dat de cijfers voor het aantal mensen dat wil emigreren toenemen. De toenemende corruptie is een gewapend conflict voorbijgestreefd als reden om het land te willen verlaten. Politieke instabiliteit wordt vaak als de hoofdoorzaak van economische neergang gegeven.

Uit het onderzoek blijkt verder dat er aanzienlijk meer jonge mannen dan jonge vrouwen zijn die overwegen hun land te verlaten. In Egypte is de ongelijkheid tussen de twee seksen bijzonder duidelijk.

De stijgende jeugdwerkloosheid is ook een drijvende kracht achter deze ontwikkeling. De Arabische landen laten volgens de International Labour Organization (IAO) de hoogste werkloosheidspercentages ter wereld onder jongeren zien. Onder deze landen zijn ook de landen die de grootste problemen hebben met corruptie.

Bron:
More than half of young Arabs want to emigrate
Arab News
Över hälften av alla unga araber vill emigrera
Samhällsnytt

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8669 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Alle hens aan dek! 7 van de 10 jonge Marokkanen wil emigreren

 1. “Hoewel het totale percentage Arabieren dat wil emigreren is gestegen en in sommige landen een sterke stijging kan worden waargenomen, is dit percentage de afgelopen tien jaar in een aantal landen enigszins gedaald. Zo is het aantal Palestijnen, Algerijnen, Soedanezen, Jemenieten en Libanezen dat wil emigreren iets lager dan tien jaar geleden.”

  Kan ook niet anders …. ze zitten bijna allemaal al hier.

  Like

 2. Hans Kreuger // juni 25, 2019 om 19:36 //

  Zo gek is dat toch niet? Ze wonen in een deprimerende zandbak en de rechters daar kennen geen taakstraf. Dan ga je toch naar west Europa? Dan zien ze voor het eerst hoe een vrouw er uit ziet, daar waar ze vandaan ken lijken de dames op zwarte parasols. Of onze vrouwen die besneden gevalletjes zien zitten is een tweede

  Like

 3. trebor2110 // juni 25, 2019 om 23:35 //

  Onder de jonge Marokkanen wil zeven van de tien het thuisland verlaten voor een leven elders

  Geld dat ook voor de marokkanen die Nederland als thuisland hebben .

  Like

 4. Economische emigranten. Per direct terug sturen.

  Like

 5. Grenzen sluiten, want ze komen hier niet om te werken. Marokkanen hebben geen recht op asiel maar wel op een uitkering..
  Gaat de overheid dat stoppen dan komen ze niet hoor.

  Like

 6. christ Kanters // juni 26, 2019 om 12:16 //

  Hoop dat het van de Winter ook echt winter word min 26 , dan willen ze wel terug .

  Like

 7. Horatius // juni 26, 2019 om 14:36 //

  Dus economische migranten en geen oorlogsvluchtelingen.
  Dat weten wij al jaren en is dus geen echt nieuws, maar wat gaan we er aan doen om al die profiteurs tegen te houden?

  Het Verdrag van Marrakesh zal eerder in hun voordeel werken dan in hun nadeel. Want het zijn immers allemaal hoogopgeleide kennismigranten die een oplossing bieden voor onze vergrijzing en het vooral veilig stellen van onze pensioenen.

  7 van de 10 Marokkanen komen echter in de criminaliteit terecht, dat bewijzen de statistieken als ze eenmaal hier zijn neergestreken. De anderen zitten in de Wajongregeling of in de politiek, dus tel uit je winst!

  In die betreffende studie worden heel wat nationaliteiten vermeld maar wat te doen als de klimaatverandering onverhoopt nog sneller doorzet dan nu wordt verwacht?
  Dan komen ook de Pygmeeën, de Hottentotten, de Papoea’s en de Eskimo’s onze kant op en dan is onze multiculturele samenleving tot groot genoegen van GroenLinks eindelijk geheel compleet.

  Maar hoe kunnen we al die mensen hier huisvesten, want er is al een gigantisch tekort aan betaalbare woningen? vraagt de argeloze autochtoon zich vertwijfeld af.

  Geen nood, want we gaan heel Nederland volbouwen met sociale huurwoningen speciaal geschikt voor al die vreemde en exotische culturen. Woningen gebouwd op palen, in hele hoge bomen, op de Waddeneilanden, in leegstaande paleizen van ons koningshuis en uiteindelijk een verplichte inkwartiering bij de autochtone bevolking.

  Na een zekere tijd ontstaat er dan een intensieve ruilhandel met als voorbeeld: neem van mij die twee Marokkanen over in ruil voor b.v. vier Pygmeeën.
  Want de Overheid betaald dan per individu een bepaald bedrag als compensatie voor de gemaakte kosten waaronder voorbehoedsmiddelen en zelfs een kuisheidsgordel.

  Gestaalde PVVers zullen dan ongetwijfeld een automatisch vuurwapen aanschaffen in het kader van de zelfverdediging en de mensenrechten.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s