Nieuw

‘Tarwe is een wapen’: Amerikaanse denktank stelt voor Syrische burgers uit te hongeren om Assad te verzwakken

Een medewerker op het Center for a New American Security (CNAS), een denktank verbonden met de Democratische Partij die door de overheid van de V.S. en de wapenindustrie wordt gefinancierd, zegt dat het “tarwewapen” kan “worden gebruikt om druk op het regime Assad” toe te passen.

Door Ben Norton

Terwijl de acht jaar durende oorlog in Syrië afneemt en de Amerikaanse regime-change operatie stokt, zijn de strategen in Washington nieuwe manieren aan het uitzetten om Damascus te terroriseren tot onderwerping.

Een analist bij een denktank die door de overheid van de V.S. en NAVO wordt gefinancierd heeft een idee: Gebruik het “tarwewapen” om de Syrische burgerbevolking uit te hongeren.

“Tarwe is een wapen van grote macht in deze volgende fase van het Syrische conflict”, benadrukte Nicholas Heras, een medewerker op het Center for a New American Security (CNAS) in Washington, DC.

Washington kan druk uitoefenen op zijn Koerdische bondgenoten om de voedselvoorziening van het land te beperken, aldus Heras, “om druk uit te oefenen op het Assad-regime, en via het regime op Rusland om concessies af te dwingen”.

Als CNAS-medewerker heeft Nicholas Heras een document geproduceerd dat “bottom-up”-stappen aanbiedt om het bewapenen van de “gematigde oppositie” van Syrië te vergemakkelijken. In de koptekst van het document worden strijders van de Salafi-jihadistische militie Nour al-Din al-Zinki met van Amerikaanse TOW-raketsystemen in Syrië afgebeeld. In 2017, slechts enkele maanden nadat Heras zijn document publiceerde, ging al-Zinki een formele coalitie aan met lokale al-Qaeda leden, waaronder een groep die zichzelf “Het Bin Laden Front” noemde.

Heras werkte eerder als onderzoeker voor het Pentagon en hield toezicht op onderzoeksprojecten die werden gefinancierd door het Bureau of Democracy, Human Rights, and Labor van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij is ook een senior fellow bij de neoconservatieve Jamestown Foundation, een denktank die in 1984 onder toezicht van CIA-directeur William Casey werd opgericht om steun te verlenen aan overlopers van het Sovjetblok.

Nicholas Heras

Een Democratische elite denktank, aangeboden door de wapenindustrie …
Het Center for a New American Security fungeert als een draaideur van de elite van het buitenlands beleid van de Democratische Partij, waar veteranen van het Pentagon en het State Department van Barack Obama de kans krijgen om zich ‘uit te rusten’ terwijl een republikein het Witte Huis controleert.

CNAS’ topdonoren omvatten toonaangevende wapenfabrikanten zoals Northrop Grumman, Boeing, Lockheed Martin, Raytheon en BAE Systems.

CNAS wordt ook rechtstreeks gefinancierd door de NAVO en de regeringen van de Verenigde Staten, Japan, Duitsland en Zwitserland; de Open Society Foundations (OSF) van de anticommunistische miljardair George Soros en reuzen uit de fossiele brandstoffenindustrie.

Tot februari van dit jaar stond de denktank onder leiding van Victoria Nuland, een belangrijke architect van de Maidan-staatsgreep in Oekraïne in 2014, een vertrouweling van Hillary Clinton en de vrouw van de joodse neoconservatieve ideoloog Robert Kagan.

Het “tarwewapen” gebruiken
Nicholas Heras heeft in een interview met het internationale persbureau AFP een oproep gedaan om de Syrische voedselvoorziening als “wapen” tegen de regering te gebruiken.

CNAS onderschreef het voorstel van zijn collega door zijn citaat goedkeurend te tweeten, samen met een link naar het rapport.

Op 11 juni publiceerde AFP “In Syria’s breadbasket, Kurds and regime battle for wheat. Het artikel, herdrukt door Yahoo News, werd ingediend bij Amuda, een stad in het noordoostelijke al Hasakah-gouvernement van Syrië, waarnaar het verwijst de “graanschuur regio” van het land.

Hoewel etnisch divers, staat dit gebied grotendeels onder controle van de Kurdish Democratic Union Party (PYD), die het Syrische grondgebied als een autonoom Koerdisch gebied beschouwt, in de volksmond Rojava genoemd.

De gewapende vleugel van de plaatselijke regering, de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), is rechtstreeks verbonden met het Amerikaanse leger. De SDF heeft samengewerkt met en Amerikaanse soldaten ingebed en heeft de bouw van een twaalftal Amerikaanse militaire bases mogelijk gemaakt, waarop de Koerdische leiders erop hebben aangedrongen dat dit decennialang zo zal blijven. (Een Amerikaanse generaal heeft zelfs de eer op zich genomen voor het creëren van het SDF-“merk”.)

De nationale Syrische regering, onder leiding van president Bashar al-Assad, biedt boeren in Hasaka een hoge, gesubsidieerde prijs voor hun tarwe. Maar de door de VS gesteunde lokale Koerdische regering heeft “gezegd dat geen enkele tarwe het gebied onder hun controle kan verlaten”, aldus AFP.

Het artikel merkt op dat Syrië “een land is waar miljoenen mensen afhankelijk zijn van brood als basisvoedsel om te overleven”. Miljoenen Syriërs zijn voedselonzeker en de verlammende sancties van de Verenigde Staten en Europa hebben de humanitaire situatie verergerd.

Hasakah’s lokale Koerdische regering biedt de boeren slechts 160 Syrische ponden voor een kilo tarwe, vergeleken met het aanbod van de nationale Syrische regering van 185 ponden. Maar het hoofd van de Koerdische graanautoriteit, Salman Bardo, zei tegen AFP: “We zullen niet toestaan dat het noordoost Syrië verlaat”.

AFP meldde: “De Koerden zouden het regime niet toestaan dat het graan naar andere delen van Syrië wordt vervoerd.”

Om deze strategie te verklaren, wendde AFP zich tot CNAS’ Heras, die zei: “Assad heeft toegang nodig tot graangewassen in het noordoosten van Syrië om een broodcrisis in het westelijke gebied van Syrië te voorkomen, dat hij controleert.”

De ,,Koerdische leiding en hun V.S. bondgenoot ,,hebben een significante voorraad van dit tarwewapen,” vertelde Heras AFP.

“Tarwe is een wapen van grote macht in deze volgende fase van het Syrische conflict”, voegde hij eraan toe. “Het kan worden gebruikt om druk uit te oefenen op het Assad-regime, en via het regime op Rusland, om concessies te forceren in het door de VN geleide diplomatieke proces.

Bron:

‘Wheat is a weapon’: US gov-funded, Democrat-linked think tank proposes starving Syrian civilians to weaken Assad

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1138 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

7 Comments on ‘Tarwe is een wapen’: Amerikaanse denktank stelt voor Syrische burgers uit te hongeren om Assad te verzwakken

 1. Greengo // juni 24, 2019 om 19:34 //

  Catherine Bertini, the head of the UN food programs in 1995, paraphrased the famous Kissinger statement, “Food is power. We use it to change behavior.”

  http://farmwars.info/?p=3869

  Like

 2. Wilfred // juni 24, 2019 om 20:23 //

  Dit dan, we hebben maar weiinig tijd over
  Deel 1, deel twee staat er vast naast, kijk en huiver.

  Like

 3. Greengo // juni 24, 2019 om 21:41 //

  Deborah Tavares is een kanjer. Niet seksistisch bedoeld, zal ik er maar even bij schrijven, aangezien dat soort opmerkingen hier op Fenixx dat vaker wel dan niet zijn.

  Ik ben reeds bekend met Stop the Crime en vind het tof wanneer een Fenixx bezoekende een afdruk van dit soort zaken achterlaat.

  Hetgeen zich allemaal afspeelt in onze wereld is schokkend.
  Ik realiseer me dat niet een ieder de kracht en/of woede heeft om dit soort zaken tot zich te nemen.

  Met mijzelf heeft het in elk geval allemaal véél gedaan.

  Maar .. speelt dan toch de vraag: Wat nu? Hoe aan dit soort ziekelijke, ons opgelegde, systemen te ontkomen? (Schaduw) Systemen die monstrueus zijn en in handen van een militaire – en politieke globale macht die over lijken gaat en waar Taqqiyya zonder blikken en blozen tot de strategieën behoort. Weet u allen, ik weet het niet en ik zie het dan ook bijzonder somber in. Ik vertrouw er niet op dat het goed gaat komen en/of dat deze vijand te verslaan is.

  Te veel mensen zijn niet op de hoogte en stellen zich niet op de hoogte. Ze geloven het allemaal wel en ‘na mij de zondvloed’ en ‘Wat doen we eraan?’. Misschien zijn zij tóch de slimsten door hun kop in het zand te begraven en het simpelweg te doen met de waan van de dag.

  ‘Wie dan leeft, wie dan zorgt.’
  Dood gaan we toch wel.

  Ik weet niet in hoeverre het nog zin heeft om de kazen te gaan smelten. Misschien heb ik meer aan een spit om te beginnen een gat te graven en daar achteraan een tunnel. Misschien kom ik ergens boven op een vergeten plekje op de wereld en waar het nog goed en mooi is.

  Tijd zal alles openbaren.
  Vergeef me mijn gemoedstoestand.

  Like

 4. Greengo // juni 24, 2019 om 23:19 //

  Everyone Needs to Pay Attention to This! ALERT MESSAGE.. (5G / Mark Steele) https://www.youtube.com/watch?v=Hs1J1yeewEk

  Like

 5. Zoals gewoonlijk is de amerikaanse agressie weer maar eens tegen burgers gericht.
  Maar dat zijn we helaas al lang gewoon. Wat een helden ! En die eisen respekt ???

  Like

 6. Stalin lacht vanuit zijn graf.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s