Nieuw

Probeerde de VS Iran uit te lokken om een bemand vliegtuig neer te schieten?

delen van de drone tentoongesteld

Het lijkt er op dat de Amerikanen geprobeerd hebben een Israëlische truc uit te halen.

In september 2018 verscholen twee Israëlische vliegtuigen zich achter een Russisch verkenningsvliegtuig om onder dekking daarvan doelen in Syrië onder vuur te nemen. De Syrische luchtafweer die daar op reageerde haalde vervolgens per ongeluk het Russische toestel neer.

Met Kerst 2018, terwijl Israël feestvierende christenen in Damascus bestookte, probeerde het land die truc te herhalen en Syrië te verleiden twee burgervliegtuigen neer te schieten.

Nu beweert Iran dat er een bemand Amerikaans toestel naast de vorige week neergeschoten drone meevloog.

Russia Today:

Iran zag af van het mikken op een bemand Amerikaans vliegtuig dat meevloog naast de drone

De commandant van de Iraanse luchtmacht van de Islamitische Revolutionaire Garde beweert dat het neerstorten van een Amerikaanse drone een waarschuwing was voor een Amerikaans militair vliegtuig dat naast zijn UAV vloog.

Brigadier General Hajizadeh vertelde de staatstelevisie dat de belangrijkste reden voor het neerschieten van de drone, die een ernstige escalatie van de spanningen met de VS markeerde, was om het Amerikaanse P-8 militaire vliegtuig te dwingen de koers om te buigen, volgens Iraanse media.

Hajizadeh beweert ook dat er zo’n 35 personeelsleden aan boord van de US P-8 waren, hoewel hij geen bron voor dit cijfer heeft genoemd. Daarnaast beweert hij dat het Amerikaanse leger twee keer is gewaarschuwd voor een dreigende aanval tegen het vliegtuig als het niet van koers zou veranderen.

“Twee keer hebben we …. waarschuwingen gestuurd,” zei Hajizadeh, zoals geciteerd door AFP.

Hajizadeh voegde eraan toe dat de autonome drone van het Amerikaanse leger de mogelijkheden had om berichten door te geven aan zijn operators duizenden kilometers verderop.

“Dit vliegtuig beschikt over een systeem dat het in staat stelt de signalen en informatie die het ontvangt door te geven aan zijn eigen centrale systeem,” zei hij en voegde eraan toe dat het bevel pas werd gegeven nadat het vliegtuig uiteindelijk om 4.05 uur ’s morgens lokale tijd het Iraanse luchtruim was binnengekomen.

Op vrijdagmiddag presenteerden de Iraanse militairen het wrak van de Amerikaanse drone.

Washington houdt vol dat zijn vliegtuig boven internationale wateren is neergeschoten.

Bron:

Iran refrained from targeting US plane with 35 on board flying beside downed drone – commander

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1138 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s