Nieuw

Mensensmokkelaars truc: illegale immigranten op een roeiboot deponeren zodat ze “gered” worden door de EU 

De EU-grensbewaking Frontex is erin geslaagd om mensensmokkelaars op film vast te leggen terwijl ze illegale immigranten uit de derde wereld op een kleine houten boot buiten Italië laadden.

De cynische handel achter de “reddingsacties” die de illegale immigratie over de Middellandse Zee op gang brengt, wordt nu in een unieke video in beeld gebracht.

Een verkenningsvliegtuig van Frontex slaagde erin om een vissersboot te filmen die op mysterieuze wijze een klein houten bootje 100 kilometer voor de Italiaanse kust van Lampedusa trekt. Na een tijdje was het echter duidelijk wat er aan de hand was – toen derdewereld migranten plotseling de kleinere boot begonnen te bemannen.

“Nadat 80 mensen aan boord van de boot waren, verdween de vissersboot snel. De migrantenboot begon zich langzaam te bewegen in de richting van Lampedusa”, schrijft Frontex op Twitter.

De illegale immigranten – die voornamelijk afkomstig zijn uit Bangladesh, Libië en Marokko – konden dan “gered” worden en naar Lapedusa worden gebracht om asiel aan te vragen. Ze hadden noch voedsel noch water aan boord van de houten boot en slechts enkelen droegen een reddingsvest.

Frontex bleef de vissersboot in de gaten houden, die volgens de EU-autoriteit later door de Italiaanse autoriteiten ten noorden van de Libische kust kon worden tegengehouden. Zeven bemanningsleden zijn door de autoriteiten opgevangen, aldus Euronews. Deze kunnen nu ook asiel aanvragen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8198 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Mensensmokkelaars truc: illegale immigranten op een roeiboot deponeren zodat ze “gered” worden door de EU 

 1. Dagroosje // juni 25, 2019 om 10:36 //

  Deze truk hadden ze al eerder met het verschil, dat toen nog de mede mensensmokkelaars reddingsschepen langs de kust van Libie voeren, die van de overkant ook nog geseind waren dat er een paar bootjes onderweg waren.

  Nu dat de reddingsschepen nu min of meer aan de ketting liggen, brengen deze mensensmokkelaars de migranten zelf vlakbij de Italiaanse kust met hun eigen boten en dan pas laden ze daar over in de krakkemikkerige bootjes met de hoop dat zij de kust daar heelhuids bereiken.

  Dit is voor de smokkelaars een grotere risico, want op de zee kunnen ze door de Italiaanse kustwacht worden ingehaald en gearresteerd, wat ook onlangs is gebeurd..

  Like

 2. vangie1206j // juni 25, 2019 om 13:27 //

  Ik zie het probleem niet grijp al die smokkelaars zet al die zwartjoekels op die schepen en stuur die retour Libië.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s