Nieuw

John Bolton is Sheldon Adelson’s oorlogspoedel

© Fenixx

De eenvoudige waarheid over John Bolton’s benoeming als de nationale veiligheidsadviseur is dat de Republikeinen Sheldon Adelson’s geld nodig hadden om concurrerend te zijn in de afgelopen midterms, en John Bolton is een instrument van Sheldon Adelson.

Sinds Trump vorig jaar Bolton heeft ingehuurd, heeft de regering de confrontatie met Iran opgevoerd, waarbij “maximale druk” wordt uitgeoefend op het land.

Trump trok vorig jaar de Verenigde Staten eenzijdig terug uit de Iraanse nucleaire deal en legde verlammende sancties op aan de Islamitische Republiek. Vorige maand escaleerde hij de spanningen nog meer door de Iraanse Revolutionaire Garde als terroristische organisatie aan te wijzen en verruimde sancties om vijf belangrijke landen te verhinderen Iraanse olie te kopen.

De benoeming is natuurlijk een volledige omkering van Donald Trump’s verklaring tijdens de campagne dat de oorlog tegen Irak – die Bolton pushte en nog steeds denkt dat het een goed idee is – de grootste fout ooit was, en hij er vanaf het begin tegen was.

Maar Adelson was de grootste donor van Trump tijdens de campagne van 2016 ($100 miljoen naar verluidt), en Trump heeft het geld van Sheldon Adelson nodig.

Adelson, die een belangrijke GOP-supporter is, pleitte voor Bolton toen Trump een vervanger overwoog voor zijn toenmalige nationale veiligheidsadviseur, H.R. McMaster.

Maar Israël is alles waar Adelson om geeft. Ja, hij is pro-choice en sociaal-liberaal, maar Adelson steunt de rechtse republikeinen omdat hij een extremist is voor Israël. Hij dringt al twintig jaar aan op één Jeruzalem en het beëindigen van het vredesproces en Trump beloonde zijn grootste donor door de ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen. Adelson heeft erop aangedrongen dat de VS Iran bombarderen. Bolton heeft erop aangedrongen dat de V.S. Iran bombarderen.

De mainstream media hebben Adelson’s agenda en Bolton’s rol als buikspreker witgewassen. Het is niet dat ze Bolton leuk vinden, maar ze laten de voor de hand liggende connecties met andere machten weg.

Dit artikel in de New York Times citeert de Senatoren Marco Rubio, Tom Cotton en Lindsey Graham die de benoeming toejuichten, maar het zou nooit de rol van de Israël-lobby in de politieke carrière van Rubio en Cotton naar voren brengen. Cotton kwam alleen in de Senaat met hulp van Adelson en $ 1 miljoen van de Emergency Committee voor Israël. Rubio’s carrière werd gestimuleerd door Norman Braman, wiens grote zorg is dat Israël er in 50 jaar niet meer zal zijn.

Er was een tijd dat The New York Times openhartig was over de Adelson-connectie: toen Bolton in december 2016 werd overwogen voor plaatsvervangend minister van Buitenlandse Zaken.

Hij heeft een krachtige bondgenoot in Sheldon Adelson, de casinomagnaat en Republikeinse megadonor, die de voorkeur geeft aan het soort harde houding die de heer Bolton zou brengen.

Je kan wel een nieuwe president kiezen, maar je kan geen nieuwe Deep State kiezen.

Maar alleen linkse en realistische sites willen vandaag de punten verbinden. De vraag is Waarom? Waarom zie je Adelson niet als een Israël-firster worden blootgesteld, waardoor Trump zijn anti-oorlogspositie van de campagne heeft omgedraaid?

De liberal media kunnen niet praten over Israël als een drijvende kracht achter het Amerikaanse buitenlands beleid omdat hun eigen bestuurders van Israël houden. David Cohen hield fundraisers voor het Israëlische leger. Nu runt hij Comcast, de eigenaar van NBC. Gary Ginsberg schreef toespraken voor Benjamin Netanyahu. Hij is een high-executive bij Time Warner. Stel je de verontwaardiging eens voor als deze jongens voor de Russen zouden werken.

Maar het is Israël. Het wordt dus als onbeleefd, of grof, of schadelijk, beschouwd om deze connecties te noemen. Hoewel het bewijsmateriaal ons in de ogen staart, slechts 12 jaar nadat The Israel Lobby werd gepubliceerd.

Bron:

https://www.timesofisrael.com/trump-reportedly-seeks-adelsons-advice-amid-differences-with-bolton/

https://www.haaretz.com/jewish/sheldon-adelson-wants-to-nuke-iran-1.5279025

https://mondoweiss.net/2018/03/appointed-republicans-desperately/

https://www.cnbc.com/2018/06/25/adelson-backs-candidates-who-oppose-iran-deal-a-week-after-withdrawl.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1138 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s