Nieuw

Gestolen van de Berlijnse vreemdelingenautoriteit: politierapport onthult illegale handel in blanco documenten

Onbekende personen braken twee keer in bij het Berlijnse Vreemdelingenbureau op de Friedrich Krause-Ufer, met als doel blanco documenten en zegels te verkrijgen. Twee succesvolle inbraken en vermoedelijk zijn er nog steeds geen veiligheidsmaatregelen genomen. Met deze diefstallen van gevoelige documenten zijn nu de vele en talrijke mogelijkheden van fraude geopend, in ieder geval is de vreemdelingendienst in Berlijn ontlast van zijn werklast, het verblijfsdocument wordt vooraf ingevuld en gestempeld.

Focus Online bericht:
Tijdens de controles hebben ambtenaren van de federale politie vreemdelingen gevonden die illegaal in Duitsland verbleven en verplicht waren het land te verlaten met illegaal verkregen verblijfsvergunningen. Deze documenten werden eerder gestolen van de Berlijnse Vreemdelingen Autoriteit, volgens een rapport in de “Bild am Sonntag”.

In het najaar van 2017 en het voorjaar van 2019 hadden onbekenden ingebroken in de autoriteit en blanco documenten en zegels gestolen. Volgens het rapport zijn er ongeveer 20.000 documenten kwijt, waaronder vestigingsvergunningen, verblijfsvergunningen en blanco paspoorten. Het rapport luidt: “Deze gestolen blanco verblijfsvergunningen worden door tot nu toe onbekende daders naar behoefte en onbevoegdheid afgegeven en winstgevend verkocht”.

De onderzoekers van de federale politie onthulden een zwendel van de kopers om deze illegaal verkregen verblijfsvergunningen te “wassen”: de vergunningen worden in het paspoort geplakt, dat vervolgens beschadigd wordt en een nieuw reisdocument wordt aangevraagd bij de betreffende ambassade. De buitenlander maakt een afspraak in een Berlijns burgerbureau. Hij legt alle documenten voor en vraagt om zijn verblijfsrecht over te dragen naar het nieuwe paspoort.

Het federaal politierapport spreekt van een “schijn-legalisatie”. Daarom waarschuwen de ambtenaren hun collega’s op het federale grondgebied: “Hierbij wordt gevraagd om een landelijke sensibilisering”.

Bron:

Gestohlen aus Berliner Ausländerbehörde: Polizeibericht enthüllt illegalen Handel mit Blanko-Dokumenten

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1138 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

1 Comment on Gestolen van de Berlijnse vreemdelingenautoriteit: politierapport onthult illegale handel in blanco documenten

  1. “20.000 documenten kwijt, waaronder vestigingsvergunningen, verblijfsvergunningen en blanco paspoorten …….”

    Oei-oei ! Zullen zeker russen geweest zijn.

    Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s