Nieuw

Collisie goedmens versus realiteit: Asielzoekers verwoesten huurwoning – maar de overheid vergoedt niets

Foto ter illustratie. Bron: svobodnenoviny.eu

Oberndorf am Inn in de gemeente Rottweil is een rustig stadje. Het heeft veertienduizend inwoners. En reeds in 3000 v.Chr. werd dit gebied gekoloniseerd. 70 n.Chr. kwamen de Romeinen en vestigden zich hier.

Vandaag de dag komen mensen uit alle mogelijke hoeken van de wereld, zelfs naar het kleine Oberndorf. En de familie Kartje wilde hun grote hart voor asielzoekers tonen en verhuurde een pas gerenoveerd appartement aan een vluchtelingenfamilie uit Somalië. Het echtpaar Karte heeft zelfs een lening afgesloten. Nieuwe keuken, badkamer vers betegeld… voorbeeldige goedmensen die erop hebben vertrouwd dat a) de vluchtelingenfamilie zich van dankbaarheid niet kan uitdrukken en het appartement schoon en intact houdt, en b) dat de overheid daadwerkelijk voor alles zorgt en in geval van twijfel ook de eventuele schade vergoedt. Kortom, een veilige keuze. Je speelt jezelf in de kijker als de goedmens, loopt geen risico en hebt een gerenoveerd appartement – een grandioze deal.

En waarom ook niet? De Kartjes waanden zich ze in de glans van de deugdzaamheid en bovendien hadden het districtskantoor en vluchtelingenwerk – volgens de Kartjes – “met hand op het hart” beloofd dat ze zich nergens zorgen over zouden hoeven te maken.

De Somalische familie is in 2016 ingetrokken en een jaar lang is alles goed verlopen. De kamers waren “tiptop”, citeert de “Schwarzwälder Bote” de hospita. Het feit dat mevrouw Karte het altijd “tiptop” heeft aangetroffen, doet vermoeden dat mevrouw Kartje in de woning van haar huurders bleef rondkijken en alles bleef controleren. En zolang de autoriteiten de huur hebben betaald en moesten beslissen over het recht van uitwijzing of verblijf, heeft het asielzoekersgezin er waarschijnlijk mee ingestemd en heeft het er waarschijnlijk de voorkeur aan gegeven geen problemen met de autoriteiten te creëren.

Maar plotseling werd er geen huur meer betaald. Een probleem voor de Kartjes, omdat ze de huur nodig hebben om de lening voor de renovatie af te lossen. Ze klaagden bij de autoriteiten waar de huur bleef, maar werden daar afgewimpeld. De huurder was nu “arbeidsvaardig” en moest zijn huur zelf betalen, werd mevrouw Kartje verteld. Men heeft de verzoeken van de Kartjes “afgescheept” met de verklaring dat ze een uitzettingsbevel konden aanvragen om de niet betalende huurders uit het appartement te krijgen.

Maar dat kost niet alleen geld, zoals de Schwarzwälder Bote schrijft, maar ook veel tijd en zenuwslopende energie. En vooral in het geval van een vluchtelingengezin als huurder hebben de Kartjes waarschijnlijk al van de rechtbank te horen gekregen dat ze nog steeds aanspraak kunnen maken op hun huur, maar dat een vluchtelingengezin om humanitaire redenen niet zomaar op straat kan worden gezet.

Blijkbaar hadden de asielzoekers op een gegeven moment geen zin meer om de deur voor de Kartjes te openen om zich hun controleroutines te laten welgevallen, want zoals de Schwarzwälder Bote schrijft, “kregen de verhuurders aan het begin van het jaar eindelijk toegang tot het appartement”. Dus vanaf 2016 is voor een jaar alles goed, dan moet op een gegeven moment in 2017 de huur niet meer zijn aangekomen en moet de Kartjes de toegang tot hun eigen appartement zijn geweigerd. Dit betekent dat de Somalische huurders een jaar of langer in het appartement konden doen wat ze wilden, en blijkbaar hebben ze dat ook gedaan.

De badkamer was volledig beschimmeld, het laminaat in de gang was papperig, het appartement was een zwijnenstal. Een gevandaliseerd, beschimmeld appartement en “10.000 euro aan schade aan eigendommen” is het trieste resultaat. De huurders werden ter plaatse opgezegd, maar ze namen duidelijk de tijd om te verhuizen:

“Uiteindelijk zijn de huurders vertrokken. Ze hebben meubels uit het raam gegooid en het trappenhuis beschadigd. Het appartement is volledig geruïneerd en niet meer bewoonbaar, de nieuwe keuken is afgebroken. Toen de sleutels deze dagen werden overhandigd, was de hele zaak geëscaleerd. Gisela Kartje geeft toe dat ze de integratie-ambtenaar, die bij de overdracht van het appartement aanwezig was, met grove scheldwoorden bejegend had. Ze was simpelweg uit haar vel gesprongen.” schrijft de Schwarzwälder Bote.

De lokale burgemeester, de heer Acker, benadrukt aan de pers dat mevrouw Kartje meerdere malen is verteld dat de relatie met haar huurders een privaatrechtelijke relatie is, waarin zij zelf moet reageren op problemen met een advocaat en een rechtszaak. De stad Oberndorf had het appartement niet gehuurd en zou daarom niet vervolgd kunnen worden, omdat het geen contractpartner was. Ook niet met “vluchtelingen”.

Mevrouw Kartje ziet het anders. Als de lokale hulporganisatie en de overheid adverteren om een appartement aan asielzoekers te verhuren en bovendien ook nog beloven dat zij zich over alles zullen bekommeren, dan zijn zij ook verantwoordelijk als er problemen ontstaan. Als je dat niet van plan bent, moet je van tevoren duidelijk maken dat je alleen als bemiddelaar optreedt en dat je er verder niets mee te maken hebt. Dat is begrijpelijk. Bovenal kan men niet zomaar, nadat een jaar het appartement is betaald door de overheid, ineens, zonder contact op te nemen met de verhuurder, de huurbetalingen zonder berichtgeving stopzetten. Een mededeling aan de verhuurders zoals “De heer XYZ heeft nu een betaalde functie aangenomen en is volgens paragraaf 12345 vanaf de zoveelste oktober zelf verantwoordelijk voor de huurbetaling” zou zeker eerlijk zijn geweest.

Maar zo is het in Merkel-Duitsland geworden. De regering opent de grens en wat er daarna gebeurt, nadat er ruim een miljoen mensen zijn binnengekomen (Angela Merkel: “Het kan me niet schelen of ik verantwoordelijk ben voor de toestroom van vluchtelingen, nu zijn ze eenmaal hier.”) mogen de burgers uitzoeken hoe zij de problemen oplossen die zich voordoen. De gemeenten zijn wanhopig op zoek naar woningen voor de asielzoekers en benaderen huiseigenaren. Maar als ze uiteindelijk vaak geconfronteerd worden met hun geruïneerde eigendommen en soms zelf geruïneerd zijn, hebben de autoriteiten er ineens zogenaamd niets meer mee te maken. Men wil niets weten over de duistere kanten van de welkomstcultuur, het past niet in het mooie plaatje.

Ongeveer hetzelfde moet zijn gebeurd met de verhuurders die de vluchtelingengarantie kregen en volledig verontwaardigd waren maar alsnog de waarborg kregen (maar blijkbaar heeft de belastingbetaler daarvoor moeten betalen). Ook de Kartjes waren er zeker van dat ze geen risico liepen, anders zouden ze geen lening hebben afgesloten voor de renovatie. Men doet dit alleen als men zich erg veilig voelt. Dit is namelijk de keerzijde van de goedmensen: ze houden ervan om te zonnebaden in de glans van hun rol als voorbeeldige goedmensen, maar gaan er natuurlijk vanuit dat ze geen afbreuk kunnen lijden, zo’n prachtig, politiek correct rolmodel, dat ze zijn.

In geval van schade is het toch alleen maar de belastingbetaler die de rekening moet betalen. Morele superioriteit zonder kosten en een opvallend zelfportret ten koste van andere mensen. Maar het werkt niet altijd.

Bron:
KOLLISION GUTMENSCH VERSUS REALITÄT: FLÜCHTLINGE ZERSTÖREN MIETWOHNUNG – BEHÖRDEN ZAHLEN ABER NICHT
Die Unbestechlichen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8670 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

11 Comments on Collisie goedmens versus realiteit: Asielzoekers verwoesten huurwoning – maar de overheid vergoedt niets

 1. edwin vissers // juni 24, 2019 om 20:22 //

  Ik heb nog steeds gas en vuur .

  Like

 2. Hans Kreuger // juni 24, 2019 om 22:20 //

  Ik heb een half jaar met asielzoekers gewerkt in Krimpen aan de IJssel, voornamelijk mensen uit Irak e Syrië. Erg verbaasd was ik over hun destructieve aard, of het nu om fietsen gaat of de nieuwe gymzaal. Alles moest stuk. Je zou toch gekke Henkie zijn om je appartement aan dat tuig te verhuren. Elkaar iets gunnen of elkaar helpen was ook niet hun sterkste punt. Er was weinig goed genoeg van de mooie spullen die ze kregen. Nu begrijp ik waarom Aleppo er zo verwoest uit ziet.

  Liked by 1 persoon

 3. antiislamnu // juni 24, 2019 om 23:25 //

  De familie Kartje zijn gewoon landverraders die de vijand woonruimte verschafte op kosten van de Duitse belasting betaler.
  Pech voor hun dat zij te maken hebben met een onbetrouwbare overheid of wel boontjes komt om zijn loontje.
  Jammer dat ze het appartement niet verbrand hebben .

  Liked by 1 persoon

 4. Eigen volk eerst // juni 25, 2019 om 10:25 //

  Eigen schuld dikke bult. Ze dachten rijk te worden aan de huur. Betaald door ons. Asielparasieten krijgen de huur nl 2 jaar door ons betaald.

  Like

 5. Yvonne // juni 25, 2019 om 11:36 //

  Heer Kreugel ik dacht al dat u voor vluchtelingen was uit eerdere reacties
  Ik weet waar dat was bij het voormalige wok theater
  Voor de buitenwereld zo goed doen van ik doe vrijwilligerswerk, en nu schrijven dat ze alles kapot maken typisch

  Like

 6. Hans Kreuger // juni 25, 2019 om 12:13 //

  Yvonne, van de 97 mensen die ik daar had zitten uit Syrië en Irak beschouwde ik er plm 20 als vluchtelingen die mijn steun verdienden en kregen. Die andere 76 waren pure uitvreters, te lui om zelf adem te halen, egoïstisch en soms zelfs gewelddadig.

  Like

 7. Hans Kreuger // juni 25, 2019 om 12:17 //

  Ik was trouwens geen vrijwilliger, maar in loondienst. Er waren goede vrijwilligers aanwezig, maar de meeste vrijwilligers bevorderen de integratie niet met al dat pamperen. Kinderen met de taxi naar de tandarts bijvoorbeeld of stug Engels blijven spreken.

  Like

 8. Yvonne // juni 25, 2019 om 12:33 //

  ja allemaal heel mooi, of het betaald is of niet, die uitvreters daar baal ik enorm van
  ik wacht al 11 jaar op een ander huis daar heb ik schoon genoeg van
  was op tv een vluchteling in Den Haag die had een flat gekregen althans te huur vroegen ze heeft u lang gewacht, ja heel lang 1 jaar !!
  zei hij er nog bij dat hij een huurder erbij nam konden ze de flat samen delen, ja moet je vooral op de tv zeggen, je mag helemaal niet aan anderen verhuren als je als 1 persoon ingeschreven staat

  Like

 9. vangie1206j // juni 25, 2019 om 13:38 //

  De Nederlanders die anno nu nog vluchtelingen (wat een woord) helpen sponseren pamperen zijn het dood schoppen nog niet waard. Landverraders van het ergste soort.

  Like

 10. Hans Kreuger // juni 25, 2019 om 14:20 //

  Mijn toen 13 jarige dochtertje zei tegen een asielzoeker, wij krijgen geen huizen, we moeten ze kopen of huren.

  Like

 11. carthago // juni 25, 2019 om 19:55 //

  Dhimmi shelter.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s