Nieuw

Spanje: YouTube verbiedt kanaal van de nationalistische Vox partij

YouTube heeft het kanaal van de Spaanse nationalistische Vox Partij op de zwarte lijst gezet, waardoor de bewering dat Google rechtse en conservatieve inhoud actief onderdrukt, waarschijnlijk nog zal toenemen.

“YouTube heeft Vox’s hele kanaal verwijderd zonder uitleg”, schreef de partij op Twitter. “Het besluit om het kanaal te verwijderen is een ernstige aanval op de vrijheid van meningsuiting en verspreiding van een politieke partij. We eisen een uitleg van YouTube en dat het account zo snel mogelijk wordt hersteld.”

Vox onthulde later dat YouTube de beslissing had genomen op grond van het feit dat linkse activisten klachten hadden ingediend over schending van het auteursrecht.

“YouTube heeft ons laten weten dat het uitschakelen van het VOX-kanaal te wijten is aan de klacht van drie mensen die menen dat we de inhoud van hun kanaal hebben gebruikt,” leggen ze uit. “De drie mensen die ons hebben aangeklaagd zijn linkse activisten…. We hebben geconstateerd dat andere politieke partijen en progressieve kanalen dezelfde audiovisuele middelen gebruiken zonder daarvoor te worden aangeklaagd.

De Vox-partij gebruikte later de zwarte lijst om YouTube ervan te beschuldigen te buigen voor de eisen van linkse activisten, een trend die uitgebreid gedocumenteerd wordt door Breitbart News en andere conservatieve nieuwsbronnen.

“We maken van dit feit gebruik om onze verontwaardiging te uiten over de willekeurige acties van Twitter, Facebook en Google, die overgevoelig zijn voor de verzoeken van de activisten van het totalitaire marxisme en het establishment,” vervolgden ze. “Wij betuigen onze steun aan al diegenen die, net als wij, getroffen zijn door deze arbitraire acties van degenen die verantwoordelijk zijn voor deze sociale netwerken in de afgelopen maanden.

De stap is een nieuw bewijs van politieke inmenging namens Google en andere grote Silicon Valley-bedrijven. In de algemene verkiezingen van april won de Vox-partij 24 zetels in het Spaanse parlement, waarmee ze ongeveer 10 procent van de nationale stemmen behaalde.

Bron:

YouTube Blacklists Spain’s Populist ‘Vox’ Political Party

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1138 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

1 Comment on Spanje: YouTube verbiedt kanaal van de nationalistische Vox partij

  1. Tja …. de jood Franco is weliswaar naar de Hel gaan wonen ….
    maar zijn streken heeft hij in Spanje gelaten.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s