Nieuw

Engeland: Sluiting dreigt voor school die jongens en meisjes scheidt

De bewuste school (Wikimedia Commons)

Islamcritici zullen wel weer beginnen te blèren: “Barbaren, middeleeuwiërs, vrouwenhaters. Stuur ze allemaal terug naar hun eigen land. Bombardeer Iran om wraak te nemen!”

The Jewish Telegraph Agency:

De Britse regering verklaarde een joodse school met topprestaties “onvoldoende” omdat ze meisjes en jongens apart lesgeeft.

King David High School in de omgeving van Manchester werd dit jaar gedegradeerd door Ofsted, de Britse overheidsinstantie voor onderwijs, berichtte de Manchester Evening News vorige week.

Het was door Ofsted beoordeeld als “uitstekend” omdat het een van de best presterende middelbare scholen van het land was, maar het bleek “onwettige segregatie” van leerlingen te beoefenen “op grond van geloof en geslacht”.

De school van 800 leerlingen kan worden gesloten als zij bij latere inspecties nog steeds tekortschiet.

In een brief aan ouders hebben de gouverneurs van de school gezegd dat haar advocaten de bevindingen betwisten en geloven dat Ofsted “de wet verkeerd is”. Een wettelijke beroep tegen de inspectieresultaten kon nu volgen, meldde het Evening News.

De school heeft twee afzonderlijke stromen, Yavneh Girls en Yavneh Boys, die Modern Orthodox Joods onderwijs op middelbare schoolniveau aanbieden.

Veel orthodoxe scholen dringen aan op een totale scheiding tussen mannen en vrouwen in het onderwijs.

Ofsted zei in zijn rapport: “Dit is onwettige scheiding op grond van geloof en geslacht. Leerlingen die door deze segregatie worden getroffen, lijden nadeel van deze segregatie”.

King David High School is een openbare school. Ook België heeft orthodoxe openbare scholen. Gendersegregatie en de weigering van sommige leerkrachten om les te geven in seksuele opvoeding en evolutie hebben geleid tot herhaalde conflicten met de autoriteiten daar.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1116 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

2 Comments on Engeland: Sluiting dreigt voor school die jongens en meisjes scheidt

 1. Jack vanderVeen // juni 23, 2019 om 19:40 //

  achterlijk gedoe om nog steeds scholen toe te staan gerelateerd aan geloofsstromingen. brengen de leerlingen hun eigen voordeuren mee dan, zodat ieder zijn/haar eigen geloof achter zijn/haar eigen voordeur kan belijden?
  afschaffen al dat openbare religiegedoe. Religie brengt alleen maar verwijdering en geweld in plaats van toenadering en vreedzaamheid.
  En dan het negergeloof (heeft niets met religie van doen meer) ook direct mee nemen. Want negers geloven alleen in alles dat bij wet verboden is.

  Like

 2. Greengo // juni 23, 2019 om 21:01 //

  Engeland? Vreemd.. Wel sharia-rechtbanken (die als paddenstoelen uit de grond schieten) terwijl tegelijkertijd geen toestemming vanuit de overheid t.b.v. sekse-gescheiden onderwijs in het kader van ‘modern?’ joods orthodox onderwijs. Kan iemand dit uitleggen?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s