Nieuw

Top-politicus van Merkel’s CDU: Ontneem rechts het recht op vrije meningsuiting en vergadering

De voormalige secretaris-generaal van de Duitse Christen-Democratische Unie (CDU) van bondskanselier Angela Merkel (CDU) heeft ervoor gepleit om rechtse “extremisten” hun fundamentele rechten op vrije meningsuiting en vrije vergadering te ontnemen.

De heer Tauber, die als parlementslid voor de CDU in de Duitse Bondsdag zit, legde zijn verklaringen af na de moord op het pro-opengrenzen lid van de CDU, Walter Lübcke, en de arrestatie van een verdachte die verband houdt met rechts-extremisme.

Tauber schreef voor de Duitse krant Die Welt en beschuldigde de leden van het populistische Alternative for Germany (AfD) voor de moord op Lübcke: “het politieke klimaat in deze republiek is ook veranderd. De AfD in de Duitse Bondsdag en in de deelstaatparlementen draagt ​​hiertoe bij. Met hun taalgebruik hebben ze de weg geëffend voor de verspreiding van geweld”.

Tauber wees ook naar verschillende AfD-leden, waaronder medevoorzitter Alice Weidel, en zei dat ze “medeplichtig waren aan de dood van Walter Lübcke vanwege een taal die ongeremd is en leidt tot geweld.”

Om rechts-extremisme te bestrijden, pleit Tauber voor het gebruik van artikel 18 van de Duitse grondwet, dat de regering de mogelijkheid biedt om de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van vergadering, de eigendomsrechten, de privacy van communicatie en de persvrijheid te ontnemen aan degenen die geacht worden te strijden tegen de “vrije democratische basisorde”.

Tauber gaf toe dat de regels een nieuwe opkomst van de nazi-partij moesten voorkomen, maar zei: “Artikel 18 is vandaag de dag niet alleen een instrument tegen rechtsextremisten, maar ook tegen alle anderen die zich ook inzetten voor de strijd tegen onze vrijheid”.

Terwijl het rechtsextremisme de afgelopen jaren in Duitsland is toegenomen, is dat de laatste jaren ook het geval voor links-extremisme, aldus de BfV, (Bundesverfassungsschutz, Federale dienst voor de bescherming van de grondwet) die vorig jaar een rapport uitbracht waaruit blijkt dat het aantal gewelddadige links-extremisten tussen 2012 en 2017 met 27 procent is toegenomen.

Het aantal gewelddadige incidenten van linkse extremisten steeg in dezelfde periode met maar liefst 88 procent.

Tauber noemde helemaal geen linkse extremisme in zijn geschriften, ondanks dat Antifa naar verluidt de verdienste had voor het bijna doden van AfD-politicus Frank Magnitz eerder dit jaar in Bremen.

Bron:

Top Merkel Party MP: Strip Right-wing ‘Extremists’ of Free Speech, Free Assembly

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

7 Comments on Top-politicus van Merkel’s CDU: Ontneem rechts het recht op vrije meningsuiting en vergadering

 1. veni vidi foetsie // juni 22, 2019 om 22:03 //

  Het tijdperk van rechteloosheid voor wie niet blind volgt is aangekomen, nu nog ff wachten tot het ook in Nederland ” opinie” word….

  Persoonlijke noot : ” ab 05.45 wird……..” het kan niet anders meer gaan worden met deze waanzin….over ontwrichten van de samenlevig gesproken, men neme een linkse politicus…..

  Like

 2. Greengo // juni 22, 2019 om 23:17 //

  Pim Fortuyn >R.I.P.R.I.P.Opportunist<

  Like

 3. Greengo // juni 22, 2019 om 23:20 //

  Vreemde weergave van hetgeen ik invoerde, w.s. ging ‘ie stuk op de ‘pijltjes’ … nogmaals, zonder ‘pijltjes’:

  Pim Fortuyn R.I.P.
  Theo van Gogh R.I.P.

  Peter Tauber Opportunist

  Like

 4. wat mij opvalt is dat alles word omgedraaid en naar de oppositie word geprojecteerd

  Like

 5. Greengo // juni 23, 2019 om 15:38 //

  Hoe overheerst 1% van bevolking de massa van 7 miljard? (tempo versnellen..)

  Like

 6. Greengo // juni 23, 2019 om 16:00 //

  Imo inhoudelijk terechte reactie elders op bovenstaande video:

  ‘Goed gedaan Rob! Alleen praten zal geen resultaat geven. Omdat deze “mensen” geen hart hebben en geen compassie. Het zijn lege hulzen, het interesseert hen niet als er 30.000 mensen per dag sterven van de honger. Het interesseert hen niet als er 3.000 mensen omkomen bij een zelf georganiseerde aanslag in New York en daarna honderdduizenden mensen in de (olie) oorlogen in Afghanistan en Irak. We kunnen niet met hun praten, we kunnen wel de zaak saboteren door niet meer mee te werken aan het verrotte systeem wat ze hebben bedacht! Als je de parasieten niet meer voedt, sterven ze! Je hebt de 13 maffia families vergeten die bovenin de toren zitten, boven de miljardairs dus. Rothschilds en de Rockefellers! En vergeet het Vaticaan niet!!’

  Like

 7. Hans Kreuger // juni 23, 2019 om 20:55 //

  Jaaahh! Dictatortje lult weer uit zijn nek. Het is gewoon een verwarde man.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s