Nieuw

Orban: Timmermans en Weber zijn mislukt

© European People's Party

Manfred Weber en Frans Timmermans, de belangrijkste kandidaten van de Europese Volkspartij en de Europese socialisten, “hebben gefaald” in hun pogingen om de volgende voorzitter van de Europese Commissie te worden, zei minister-president Viktor Orban vrijdag, en voegde eraan toe dat dit “goed nieuws” was voor Hongarije, omdat het Hongaarse volk geen van beiden aan de leiding wilde zien.

In een toespraak tot de verslaggevers in Brussel over de eerste dag van de aan de gang zijnde top van de Europese Unie, zei Orban: “Het was goed nieuws voor Hongarije, omdat het Hongaarse volk geen van beiden aan de leiding wilde zien: “We hebben belangrijke stappen vooruit gezet.”

De premier merkte op dat zijn Fidesz-partij vorige maand met 53% van de stemmen de verkiezingen voor het Europees Parlement had gewonnen. Dit is ongeëvenaard: “Bijna niemand in Europa heeft deze [mate van steun],” zei hij. Orban merkte op dat hij had beloofd het mandaat van zijn partij te gebruiken om te voorkomen dat de EU leiders kiest die de immigratie steunen. Hij merkte op dat hij ook had gezworen ervoor te zorgen dat de EU geen leider zou hebben die “Hongarije of de Midden-Europese landen niet respecteert“.

Orban zei dat hij deze beloften met succes was nagekomen omdat “de Spitzenkandidaten, de heer Weber en de heer Timmermans, zijn mislukt“. “Ze voldeden aan geen van de criteria, dus hun vertrek is goed nieuws voor Hongarije“, voegde de premier eraan toe.

Gevraagd naar de mogelijkheid dat de Visegrad-landen (V4) een belangrijke functie in de EU kunnen bekleden, zei Orban dat zij “een goede kans” hebben. “Voor elk EU-post heeft de V4 meer dan twee of drie kandidaten,” zei hij, en hij voegde eraan toe dat de V4 zijn gewicht in de onderhandelingen zou doen gelden. Hij zei dat V4 voorstellen heeft met “specifieke namen” die goed zouden zijn voor Hongarije en Midden-Europa als geheel. Hij voegde eraan toe dat namen “met zorg moeten worden behandeld” omdat de kansen van potentiële kandidaten in het gedrang kunnen komen door ze in het openbaar bekend te maken.

Halverwege de week komen de V4-leiders bijeen om “de laatste onderhandelingen te voeren“, aldus Orban. Op zondagavond zal de V4 dan voorstellen doen in het belang van Midden-Europa. “We hebben goede kandidaten; ik denk dat ze zich kandidaat zullen stellen“.

Ondertussen zei Orban dat Hongarije zich er samen met andere landen voor inzet om de klimaatverandering aan te pakken. “We kunnen dit [in principe] doen tegen 2030“, zei hij, en voegde eraan toe dat er plannen zijn om de klimaatdoelstellingen te realiseren zonder de rekeningen van de huishoudens te verhogen. In principe was het geld ook beschikbaar, zei hij, en voegde eraan toe dat de twee doelstellingen met elkaar in overeenstemming konden worden gebracht. Maar om de doelstelling voor 2050 te halen, moeten er tekenen zijn dat het geld beschikbaar komt. “Dus laten we over geld gaan praten,” zei hij.

Als het geld er is en als de EU haar middelen hiervoor openstelt, kunnen we het Hongaarse energienetwerk upgraden, zodat gezinnen niet meer hoeven te betalen. We staan open voor onderhandelingen“, zei hij.

Orban merkte op dat er een debat over kernenergie plaatsvindt. Het Hongaarse standpunt, zei hij, was duidelijk: “Als we onze klimaatdoelstellingen willen bereiken, hebben we kernenergie nodig“. Hij voegde eraan toe dat een of twee landen hierover debatteren, maar dat zij in de minderheid zijn. De premier zei dat elk land het recht heeft om te beslissen over zijn kernenergiebehoeften. Verwijzend naar de enige kerncentrale van Hongarije, zei hij: “Zonder Paks zijn er geen lage energierekeningen.” Hij zei dat het doel van regelgeving is om mensen beter af te maken, niet andersom.

Bron:

Orban: Weber, Timmermans have failed

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1116 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

11 Comments on Orban: Timmermans en Weber zijn mislukt

 1. Alphons Mantel // juni 22, 2019 om 11:07 //

  klimaat heeft niks met milieu te maken; wel gunstig is dat de alcoholist (Juncker) niet wordt vervangen door de narcist (Timmermans)

  Like

 2. Fransdo // juni 22, 2019 om 12:31 //

  Niet alleen Timmermans en Weber zijn mislukt, die EU zelf is één grote mislukking en dat is jammer want het had een succes kunnen worden maar met de verkeerde mensen op de juiste plaats wordt het nooit wat. Jammer dat Orban zo denkt over de klimaatverandering want dat snapt hij kennelijk nog niet helemaal. Want met Alphons Mantel hierboven ben ik van mening dat klimaat niets te maken heeft met milieu. Maar laat ze fijn hun gang gaan want schone lucht is ook wat waard en als zij daarbij denken dat zij ook de klimaatverandeing daar mee oplossen dan laat ik ze maar in die waan. Zo lang wij in Nederland maar geen 100 miljard gaan uitgeven aan overbodige warmtepompen vind ik alles best.

  Dat van die kernenergie is een goed idee. Ja maar daar zijn gevaren aan verbonden als het mis gaat. Is natuurlijk zo maar daar kun je weer veiligheidsmaatregelen tegen treffen. Elk vliegtuig heeft de potentie om zo maar uit de lucht te vallen. Dat dit zo weinig gebeurt heeft te maken met …… juist ja, veiligheidsmaatregelen!!!

  Like

 3. “het doel van regelgeving is om mensen beter af te maken”

  Iets lijkt hier niet te kloppen. Betere guillotines?

  Liked by 1 persoon

 4. Dagroosje // juni 22, 2019 om 13:02 //

  Direct na de verkiezingen in Nederland, waaruit bleek dat Timmermans boven verwachting presteerde, hebben ze bij Niuwsuur gemeld, dat als Timmermans Juncker zal opvolgen, kon Orban zijn borst natmaken. Of de al jarenlange treitering en heksenjacht, ook mede via Sargentini, die nog steeds niet weet op te houden, niet genoeg was, zou Orban heel veel last van hem krijgen. En ziezoooo, onze Timmermans met zijn demagogische pritpraat is binnen een mum van tijd van het toneel verdwenen. Zelfs zijn boezemvriend Soros, die hem de op te volgen instruccties telkens dicteerde, kon hem niet van deze glorieuze ondergang redden.

  Tijdens zijn functie als Junckers bediende dacht hij zich zelf alles te kunnen permitteren, o.a. door een ongehoorde en arrogante toonzetting lidstaten op het matje proberen te roepen en te straffen op basis van zelf bedachte false beschuldigingen om ten slotte om de door Soros gepromote multiculti aan deze landen met geweld op te dringen.

  Timmermans heeft alles gedaan wat God heeft verboden.
  Behalve zijn drastische stappen om Europa binnen de kortste tijd met migranten te laten overspoelen, bedreigde hij het europese volk met oorlog als zijn multiculti plan niet zou slagen en ondertussen in geen geval merkte, dat hij Europa al in een soort oorlog heeft laten belanden.

  Wat mij betreft kan hij ook naar de fles grijpen, dat zal zijn Junckerkameraad in zijn laatste fase van zijn leven zeker gezellig vinden. Dit soort schijnheilige incapable ”leiders” kunnen wij als kiespijn missen.

  Like

 5. Dagroosje // juni 22, 2019 om 13:15 //

  Fransdo
  Orban denkt over het climaat niet anders dan andere landen. De plannen tot 2030 zijn in orde, hij ziet alleen nog niet, hoe op lange termijn, b.v. tot 2050 het e.e.a. gefinancieerd kan worden, zonder dat de huishoudens er de dupe van worden. Als ik het begrijp, juist over deze financiering op lange termijn moet de discussie gevoerd worden. Hongarije bevindt zich op het gebied van climaat discussies wereldwijd in de eerste rij,

  Like

 6. Fransdo // juni 22, 2019 om 15:03 //

  @Dagroosje Ja en dat vind ik nu zo jammer. Ik werk in een tuin als vrijwilliger en ik kan me niet herinneren dat die er ooit zo florissant heeft uitgezien als nu. Prachtig en als ik dan de schone lucht inadem dan is dat letterlijk een verademing en dat is dan midden in een stad met, toegegeven, heel weinig industrie.

  Like

 7. Dagroosje // juni 22, 2019 om 16:24 //

  Ik was nog vergeten te zeggen beste heer Timmermans, dat u maar beter de eer aan u zelf moet houden, met name dat u vrijwillig aftreedt van uw huidige funtie en geen andere beschikbare functie in de EU gaat aanvaarden. Uw optreden was in al die jaren te vergelijken met een false profeet, die het continent enom heeft geschaad.. U heeft niets, maar werkelijk niets waargemaakt van de dromen van de oorspronkelijke europese bewoners. U heeft uw valse dromen gevolgd, die helaas voor u, nergens op zijn uitgelopen

  U heeft zich laten gebruiken en manipuleren en u doen buigen met alle winden die er langswaaiden, eveneens uw kameraad Weber, die uit hebberigheid en uit eigen belang, net als u heer Timmermans, het verrtrouwen, zowel in Brussel als van het volk NIET heeft gewonnen.

  Het is maar voor u te hopen dat u op de rug van de belastingbetalers voldoende voorraad liquide heeft opgeslagen dat uw villa en uw ivoren toren kan blijven laten bewaken.. Mocht het niet lukken heer Timmermans, dan zou u ook Bread and Breakfest kunnen bestellen bij één van de westerse NO Go zones Zij zullen u ongetwijfeld hartelijk ontvangen. Neem astublieft Sargentini mee, dan zult u niet alleen zijn en wie weet het zal de pret misschien zelfs nog opvoeren.

  Like

 8. Bullshit allemaal, beetje heen en weer geschuifel en tadaa daar is ie dan, maar niet een die
  Orbans overtuiging steunt. Ben het eens met Alphons Mantel, want als we daar over moeten beginnen, die hypocrisie er van, lullen we tot laat in de avond. Onder de streep komt uit op
  inkomsten, winsten, omzet hoe je wilt. Geld en controle. Kennis is macht vergeet dat niet.

  Er komt geen wending, en áls dan alleen met bloedvergiet

  Liked by 1 persoon

 9. Dagroosje // juni 22, 2019 om 17:22 //

  jtprf

  Wat is dit voor een wartaal? Ik begrijp er helemaal niets van

  Like

 10. Hans Kreuger // juni 23, 2019 om 21:04 //

  Wie zijn die verwarde mannen?

  Like

 11. Dagroosje // juni 22, 2019 om 17:22 // mijn wartaal lees je hieronder, fijne dag nog

  https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/buitenland/tusk-wil-timmermans-voordragen-als-opvolger-juncker/ar-AADE5qo?ocid=spartanntp

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s