Nieuw

Obama deporteerde meer immigranten dan Trump (en hij liet er ook minder binnen)

Immigration and Customs Enforcement (ICE) heeft dit fiscale jaar meer immigranten gedeporteerd dan enig volledig fiscaal jaar onder het presidentschap van Donald Trump, maar komt nog steeds niet in de buurt van Barack Obama’s vroege deportatie niveaus, volgens de nieuwe interne Department of Homeland Security cijfers verkregen door Axios.

Waarom het belangrijk is: met vier maanden resterend in het fiscale jaar, worden de deportaties van Trump in het juiste perspectief geplaatst en wordt de realiteit getoond achter de (valse) immigratie-beloften die zijn presidentschap zouden definiëren.

In cijfers: Onder het Obama-beleid, waren de totale deportaties van ICE elk jaar boven 385.000 elk jaar in fiscale jaren 2009-2011, en bereikten een record van 409.849 in het fiscale jaar 2012. De cijfers daalden tot onder de 250.000 in de boekjaren 2015 en 2016.

  • Onder Trump daalden de ICE-uitwijzingen tot 226,119 in het fiscale jaar 2017, liepen vervolgens op tot meer dan 250.000 in het fiscale jaar 2018 en bereikten ze dit boekjaar (vanaf juni) een record voor de Trump-regering van 282.242.
  • ICE en DHS hebben niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

Stand van zaken: Trump trapte zijn 2020-campagne af met een bekende belofte om miljoenen ongeoorloofde immigranten in de Verenigde Staten te deporteren en kondigde aan dat ICE volgende week een reeks invallen in het land zal beginnen.

Ja, maar: zo’n belofte is ambitieus gezien de huidige druk op het bureau en zijn beperkte middelen. Zoals het AP aangeeft, is ICE “al overweldigd, ontbreekt het aan personeel, financiering en de detentieruimte voor zijn huidige werk.” En elke massale round-up die deportatie van families met zich meebrengt, zou zeker massale verontwaardiging opwekken. “

Bron:

Trump isn’t matching Obama deportation numbers

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1138 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

1 Comment on Obama deporteerde meer immigranten dan Trump (en hij liet er ook minder binnen)

  1. Greengo // juni 22, 2019 om 16:22 //

    ICE to begin immigration raids in 10 cities on Trump’s order
    Gepubliceerd op 21 jun. 2019

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s