Nieuw

Media meten met twee maten bij raciaal vreemde zedendelinquenten

Foto: King Cobra.Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Marathekedar93.

Vandaag berichten verschillende Duitse kranten over een 39-jarige Duitser die zich in Bad Aibling, Opper-Beieren, aan twee jonge vrouwen en hun twee pas zeven maanden oude baby’s blootstelde en zich seksueel bevredigde.

Inmiddels zijn dergelijke gevallen in Duitsland alledaags en staan de nieuwskoppen elke dag vol met seksueel geweld, aanrandingen en gevallen van pogingen tot, of voltooide verkrachtingen. En of het al dan niet met de eigen kijk op de wereld in harmonie is: Helaas zijn bij het overgrote deel van dergelijke gevallen de verdachten van Afrikaanse of Arabische afkomst – vaak schaamteloos door de pers verborgen met attributen als “zuidelijk uiterlijk”, “lichtgetint” of “oriëntaals aanzicht”. In het geval van de masturberende potloodventer van Bad Aibling was het echter opvallend hoe de dader werd gerapporteerd: “walgelijk” en “weerzinwekkend” was zijn activiteit, en zelfs serieuze lokale kranten (zoals “Merkur”) noemden hem letterlijk een “griezel”. In de reportages, die ook door persbureaus werden overgenomen, volgde de – in dit verband beslissende – hint: de exhibitionist was een Duitse staatsburger.

Het feit dat Duitse journalisten met twee maten meten als het gaat om volledig identieke misdaden begaan door “ras-Duitsers” en migranten is een ergernis die al jaren wordt bekritiseerd. Wakkere lezers hebben al lang geleden geleerd uit specifieke kenmerken van de gebruikte taal de informatie te interpreteren die door de redacteuren wordt tegengehouden. Als een politierapport bijvoorbeeld geen enkele verwijzing bevat naar de etnische achtergrond van de dader, kan men er vrijwel zeker van uitgaan dat hij of zij een migratieachtergrond heeft. Doel: “Vooroordelen” mogen niet aangemoedigd worden. Omgekeerd wordt in het geval van misdrijven of “incidenten” waarvoor een dader van bewezen Duitse afkomst is (en niet alleen maar “Paspoort-Duitser”), zijn nationaliteit triomfantelijk benadrukt. Het doel hier: dezelfde “vooroordelen” weerleggen. Duitse journalisten die zich uitleven in de self-claim van het “begeleid denken” werken op deze manier dus actief mee aan de juiste kijk op de wereld in de kleurrijke rondedans van het vereiste samenleven van degenen die hier net zijn gekomen en degenen die hier al lange tijd wonen: De ene is niet zo slecht, de andere is veel erger dan gedacht.

Maar het is natuurlijk niet langer afdoende om eigenschappen weg te laten of te veel aan te duiden; verschillen in journalistiek taalgebruik komen ook steeds vaker voor. Inderdaad kan men een rampzalige dubbelzinnigheid vaststellen in welke woordenschat toelaatbaar is in verband met welke groep: Had het zich bij de potloodventer van Bad Aibling om een Syrische, een Iraakse, een Afghaanse dader gehandeld, zou de uitdrukking “griezel” een opschudding veroorzaakt hebben, de beschuldigingen van xenofobie en vreemdelingenhaat zouden niet van de lucht zijn. Wanneer misdaden begaan door asielzoekers, moslims, Turken, Arabieren of Noord-Afrikanen worden gemeld, worden altijd de fluwelen handschoenen aangetrokken en wordt alles wat maar enigszins als islamofoob, discriminerend, beledigend of kwetsend kan worden ervaren weggelaten.

Daarentegen mogen de daders onder de eigen bevolkingsgroep – en niet alleen in de Boulevardbladen maar ook in toenemende mate in de reguliere pers- verbaal afgebrand worden. Hier zijn beduidende en denigrerende begrippen ineens toegelaten. Het zijn toch maar Duitsers. Je moet deze ontwikkeling duidelijk benoemen: De taal wordt inderdaad racistisch – met de eigenaardigheid dat racisme vandaag de dag tegen de eigen bevolkingsgroep gericht is.

Bron:
Wenn der Mantel aufgeht: Deutsche Medien schreiben mit zweierlei Maß bei Sexualstraftätern
Jouwatch

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8198 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Media meten met twee maten bij raciaal vreemde zedendelinquenten

 1. racisme en discriminatie naar de eigen bevolking toe, en dat door hetzelfde eigen landsvolk, kun je dat nog bergrijpen? Als het mij maar goed gaat, ieder voor zich en god voor ons allen, amen

  Like

 2. Hans Kreuger // juni 22, 2019 om 17:19 //

  Gewoon verwarde mannen.

  Like

 3. syberspees // juni 22, 2019 om 21:59 //

  Dus waar geen nationaliteit wordt vermeld is het dus een maanaanbidder.
  Ook een duidelijke zaak! Toch?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s