Nieuw

Homolobby ongewenst: ook dit jaar geen LGBTQ-freakshows in Turkije

Het kan ook anders dan in de “westerse waardengemeenschap”: in Istanboel en andere Turkse steden zal er dit jaar geen homoparade plaatsvinden (“Gay Pride Parade”). Dit werd in een persconferentie door leden van het organisatiecomité aangekondigd. Istanboel Vice-gouverneur Mehmet Ali Özyigit heeft geen toestemming gegeven voor de optocht op 30 juni, zei woordvoerster Beren Azizi.

Het blijft daarmee voor de vijfde keer op rij verboden.

De zogeheten Pride-Week, waarin de LGBTQ-gemeenschap haar rechten wil doen gelden, begint aanstaande maandag. Tot zondag zijn er ongeveer 70 evenementen gepland.

De organisatoren protesteerden ook tegen het verbod op evenementen in de West-Turkse stad Izmir en in Antalya in Zuid-Turkije. Hier werden burgemeesters van de liberale centrum-linkse oppositiepartij WKK tijdens de lokale verkiezingen in maart verkozen. In Turkije beslissen de door de president benoemde gouverneurs echter over demonstraties.

Vorig jaar verzamelden homo’s, lesbiennes en transseksuelen zich ondanks een verbod in Istanboel voor een demonstratie. De politie greep consequent in met waterkanonnen en traangas.

Bron:
Schwulenpropaganda unerwünscht: Auch heuer keine LGBTI-Umzüge in der Türkei
Zuerst!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8198 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Homolobby ongewenst: ook dit jaar geen LGBTQ-freakshows in Turkije

  1. Greengo // juni 23, 2019 om 01:27 //

    EA claims to UK Parliament Loot Boxes are completely ethical Surprise Mechanics

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s