Nieuw

Britse minister ondernam civiele actie tegen klimaatactivist – riskeert ontslag

Toen een politiek diner in Londen werd bestormd door ongeveer 40 Greenpeace klimaatactivisten, was er geen veiligheidspersoneel aanwezig om de gasten te beschermen. In plaats daarvan werd de Britse minister Mark Field op het ministerie van Buitenlandse Zaken gedwongen om in te grijpen tegen een van de activisten die de eettafel wist te bereiken. De minister dreigt nu te worden geschorst en kan worden gedwongen ontslag te nemen.

Field’s burgerlijke interventie tegen de vrouwelijke klimaatactivist Janet Barker werd gefilmd door haar kompaan en de film is sindsdien via sociale media op grote schaal verspreid. Velen zijn boos over hoe het diner door Greenpeace werd aangevallen, dat de gasten niet werden beschermd en dat Mark Field nu gestraft wordt voor zijn ingrijpen.

– Er was geen beveiligingspersoneel aanwezig en ik was bang dat ze gewapend zou kunnen zijn, zei Field in een commentaar aan de media.

Field verklaart verder dat veel van de gasten zich bedreigd voelden en dat hij instinctief reageerde toen de activist plotseling achter zijn rug opdook.

Op de politieke linkervleugel zijn anderen in plaats daarvan verontwaardigd over het feit dat de aanval van de activisten werd afgebroken en hoe Field de onruststookster met een stevige greep fysiek van het diner verwijderde waarin zij zich had binnengedrongen. Het doel van de aanval was om de toespraak te verstoren die minister van Financiën Philip Hammond tijdens het diner zou houden.

Het incident zal nu het onderwerp zijn van een gerechtelijk onderzoek, zowel met betrekking tot de aanval van de Greenpeace-activisten als Field’s ingrijpen. Naar verluidt zal Field tijdens de onderzoekswerkzaamheden worden geschorst van zijn werk. Het besluit hierover zou moeten zijn genomen door de vertrekkende premier Theresa May of ambtenaren in haar onmiddellijke omgeving.

Janet Barker heeft in de Britse mainstream media veel ruimte gekregen om commentaar te geven op wat er is gebeurd. Volgens haar zou Mark Field een cursus moeten volgen in het leren beheersen van zijn woede. Ze denkt echter niet dat wat Field deed een strafbaar feit was dat aanleiding zou moeten geven tot een politieonderzoek.

Na de opschudding rond het evenement en hoe het zich tegen hem keerde, heeft Mark Field ervoor gekozen om Janet Barker een publieke verontschuldiging aan te bieden om zijn politieke carrière te redden.

Het is niet duidelijk welke juridische stappen er eventueel worden ondernomen.

Bron:
Brittisk minister gjorde civilt ingripande mot klimataktivist – riskerar nu att stängas av
Samhällsnytt

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8198 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Britse minister ondernam civiele actie tegen klimaatactivist – riskeert ontslag

  1. Alphons Mantel // juni 23, 2019 om 07:36 //

    het klimaat kan niemand beinvloeden; dus deze actie was zinloos

    Like

  2. Hans Kreuger // juni 23, 2019 om 21:01 //

    Geef die man een lintje, hij was de enige in die tent met een normale menselijke reactie.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s