Nieuw

Verenigde Naties willen hatelijke uitingen gaan aanpakken

De VN heeft een actieplan gepresenteerd tegen haatdragende uitlatingen op het net. Haatspraak is de voorloper van wrede misdaden, aldus VN-secretaris-generaal Guterres.

Een nieuw initiatief van de VN moet haatdragende uitlatingen op het internet tegengaan. Algemeen Secretaris António Guterres zei in New York dat er wereldwijd “een toename van vreemdelingenhaat, racisme en intolerantie, gewelddadige vrouwenhaat, antisemitisme en antimoslimhaat” was. Haatspraak zou groepen tegen elkaar opzetten, bijdragen tot geweld, conflicten en de inspanningen voor vrede, stabiliteit en duurzame ontwikkeling ondermijnen.

Het plan, dat is opgesteld door Adama Dieng, de speciale VN-gezant voor de preventie van genocide, roept in de eerste plaats op tot het identificeren van haatsprekers en degenen die het best in staat zijn om hen aan te pakken. Speciale voorlichting en educatieve initiatieven moeten een preventieve werking hebben. De VN wil ook mensen en groepen met tegenstrijdige standpunten samenbrengen voor uitwisseling, zowel op echte bijeenkomsten als op het internet. Guterres wilde bij de presentatie van het plan echter geen concrete uitvoerders van haatboodschappen noemen. “Mijn doel is niet om individuele mensen aan de schandpaal te nagelen, want helaas hebben we het hier over iets dat zich op grote schaal heeft verspreid. We moeten ons ervan bewust zijn dat we een massafenomeen voor ons hebben, niet slechts iets dat één of twee mensen treft”.

De afgelopen 75 jaar zou haatspraak de voorloper zijn geweest van wrede misdaden, waaronder de genocides in Rwanda, Bosnië en Cambodja. In het digitale tijdperk, zei Guterres, “bereikt haatdragende inhoud een nieuw publiek met de snelheid van het licht” en is in verband gebracht met de moorden in Sri Lanka, Nieuw-Zeeland en de VS. De inspanningen binnen het brede VN-systeem moeten worden gecoördineerd om haatdragende uitlatingen tegen te gaan. “Met nieuwe kanalen bereikt haatdragende taal een breder publiek dan ooit tevoren,” zei Guterres. “Daarom moeten we allemaal – de VN, regeringen, technologiebedrijven en onderwijsinstellingen – meer doen om het te bestrijden”.

Bron:
Vereinte Nationen wollen gegen Hassrede vorgehen
News-for-Friends.de

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8198 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Verenigde Naties willen hatelijke uitingen gaan aanpakken

 1. Ze zijn enkele termen vergeten :anti europese cultuur, anti blank, anti zwarte piet, anti joods, anti homo. Zo kan ik nog wel even doorgaan.

  Liked by 1 persoon

 2. Dan kan de VN beginnen met de koran die staat vol hatelijke uitingen!

  Liked by 1 persoon

 3. Klaas te Vaak // juni 20, 2019 om 12:41 //

  Ik probeerde voortdurend haat te zaaien. Maar het lukte me steeds maar niet. Het zaad der haat sloeg niet aan. Men adviseerde mij een goede voedingsbodem te zoeken. Hoe wist men dat van die goede bodem? Man, dat jij dat niet weet. Ben jij wel van deze wereld? Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen. Iedereen weet het. Na het slikken van die belediging kreeg ik antwoord. Men wist dat omdat men zelf in goede bodems handelt. Men haalt ze van over de hele wereld. Een berg RuimUp erbij van de chemiereus MeinSynter en zie, het heerlijke avondje is gekomen, de haat groeit als kool, niet hier en daar in een of andere hoek, maar werkelijk overal. Dat zijn nog eens jongens en meiden van Jan de Wit. En dan die V.O.C.-mentaliteit……… geweldig!!

  Liked by 1 persoon

 4. klaas vaak // juni 20, 2019 om 13:17 //

  Het logo van de VN toont een platte aarde. Dat is uiteraard door de heilige boontjes van de VN met opzet bedoeld om de heilige inclusiviteit te kunnen showen. Stel je voor dat het een bol was dan zou de achterkant niet erkend zijn en er dus afvallen. Het bijgeloof dat je van een platte aarde af kunt vallen, heeft dus plaatsgemaakt voor het bijgeloof dat wie niet zichbaar is eraf valt, niet bestaat.

  Like

 5. vangie1206j // juni 20, 2019 om 13:30 //

  Geldt dat ook voor moslims of staan die boven de haatwet.

  Liked by 1 persoon

 6. Pakken ze dan ook die mensen aan die zich anti-Westers opstellen maar desondanks hier willen wonen om te profiteren van ons geld?

  Liked by 1 persoon

 7. Hier gaat het om, dat de een de ander voorschriften wil maken, en dat is een doodlopend straatje. Mij boeit het niet wat zo’n hufter verteld, VN en al die verenigingen. De commune bepaald wat goed is voor hun leefgebied en wat niet.
  Het is lulkoek, voerend handelen uit eigenbelang en overtuiging. Ik ken die mensen niet, wonen niet in mijn buurt, en laat mij zeker niets van hun visie opdringen.

  Like

 8. koddebeier // juni 21, 2019 om 11:23 //

  Uiteraard alleen die tegen moslims of de islam gericht zijn !!

  Like

 9. Greengo // juni 22, 2019 om 15:39 //

  Alert! Thirdphaseofmoon shut down! This Could Be The Last upload!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s