Nieuw

Zwitserse rechter oordeelt migrant te dom om uitgezet te worden

Volgens een psychiatrisch rapport heeft de 32-jarige enorme problemen met het lezen, begrijpen van tekst en rekenen, zo meldt de Zwitsere Tagesanzeiger. Een IQ-test heeft aangetoond dat zijn ontwikkelingsniveau overeenkomt met dat van een negen- tot twaalfjarige.

Zo “zal het voor hem moeilijk zijn om een thuis te vinden en een nieuw leven op te bouwen,” oordeelde het hof in Lausanne. Volgens de Tagesanzeiger was het de eerste keer dat een dergelijke uitspraak in Zwitserland werd gedaan.

De Kosovaar was op zevenjarige leeftijd als familielid naar Zwitserland gekomen. Het migratiebureau van het kanton Bazel-Landschaft trok in augustus 2015 de verblijfsvergunning van de man in. Eerder had hij herhaaldelijk misdaden begaan.

Een Bazelse rechtbank had de immigrant ooit veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf voor het starten van een bendegevecht met collega’s in 2012. Eén slachtoffer kreeg verschillende gezichtsbreuken, een gebroken schedel en een traumatisch hersenletsel. Zonder onmiddellijke medische hulp zou het slachtoffer zijn overleden.

De Bazelse autoriteit betoogde dat de aard van de misdaden waarbij de Kosovaar betrokken was geweest, ernstiger werd naarmate hij ouder werd. Er was een hoge waarschijnlijkheid van recidive en werd geoordeeld de Kosovaar een gevaar voor het publiek te is.

“Een gewelddadige Kosovaar mag in Zwitserland blijven omdat zijn IQ te laag is. Met zulke trucs heeft de rechter de wil van het volk gedwarsboomd”, aldus de anti-immigratiepoliticus Roger Köppel.

Blijkbaar zijn er geen grenzen aan de verbeelding om een deportatie te stoppen.

Een IQ als een kind, maar intelligent genoeg om mensen het ziekenhuis in te slaan, herhaaldelijk wetten te overtreden, sociale bijstand te verzamelen, een rijbewijs te halen en door de straten te racen.

In Kosovo kan hij geen bestaan opbouwen, maar natuurlijk ook niet in Zwitserland, nu blijft hij bij de Zwitserse Confederatie en het Bureau voor sociale voorzieningen, en het welzijn van de Kosovaren wordt uiteraard hoger gewaardeerd dan de veiligheid van het publiek en de burgers.

Bron:

Swiss court rules migrant too stupid to be deported

Weil sein IQ zu tief ist: Schweizer Gericht stoppt Abschiebung eines gewalttätigen Kosovaren

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1116 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

2 Comments on Zwitserse rechter oordeelt migrant te dom om uitgezet te worden

 1. heksenhiel // juni 19, 2019 om 20:21 //

  Dit spant toch echt de kroon, dat een Zwitserse rechter een onverbeterlijke recidivist laat blijven omdat zijn i.q. te laag is. Deze Kosovaar is de beste acteur ooit meegemaakt. Hij weet wel hoe het SOCIALE SYSTEEM WERKT.Vreemd toch. Die rechter in de cel en sleutel weggooien en de Zwitserse bevolking zit vervolgens met WEER EEN GEK opgescheept. Wat is zijn volgende stap (hoop het niet) een mens vermoorden omdat hij toch gek is en er niets aan kan doen. Als je dit leest ontploft je toch. Groeten.

  Like

 2. Ammehoela!
  32 jaar oud en als 7 jarige naar Zwitserland gekomen; dat is 25 jaar geleden!!
  En als hij een IQ van een 9 tot 12 jarige heeft dan moet hij terug naar de lagere school.
  Maar ook hier in Nederland mag men langer blijven met crimineel gedrag en een laag IQ; Mark Rutte is nog steeds hier.

  (N.b. Alinea 2, de Kossovaarse moet zijn: de Kossovaar.)

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s