Nieuw

Sipri: Israël heeft 80-90 kernwapens

© Terminator

De modernisering van de nucleaire arsenalen in de wereld gaat door, ondanks de vermindering van het totale aantal kernkoppen. Dit blijkt uit het jaarboek voor 2019 van het Stockholm International Peace Research Institute, Sipri, dat ook stelt dat Israël een onofficieel arsenaal van 80-90 kernwapens heeft.

Een van de conclusies is dat ondanks het totale aantal kernkoppen dat in 2018 is gedaald, de kernwapenstaten doorgaan met het moderniseren van hun kernwapenarsenalen, zegt Sipri’s voorzitter Jan Eliasson.

Begin 2019 hadden negen landen (VS, Rusland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, China, India, Pakistan, Israël en Noord-Korea) volgens het rapport ongeveer 13.865 kernkoppen. Dit betekende een vermindering van de ongeveer 14.465 kernkoppen die Sipri schatte dat dezelfde landen aan het van begin 2018 hadden.

Van deze kernkoppen zijn er 3.750 in operationele strijdkrachten geplaatst en zijn er bijna 2.000 in de hoogste staat van paraatheid.

De vermindering van het totale aantal kernkoppen in de wereld is grotendeels te danken aan het feit dat Rusland en de Verenigde Staten, die samen meer dan 90 procent van alle kernwapens bezitten, hun strategische nucleaire arsenalen zijn blijven verminderen volgens het START-verdrag van 2010, terwijl ze gelijkertijd eenzijdige verminderingen hebben doorgevoerd.

Rusland en de VS kondigden in 2018 aan dat de laatste reducties die in het START-verdrag waren voorgeschreven, binnen de gestelde termijnen waren voltooid. Het nieuwe START zal in 2021 aflopen, tenzij beide partijen instemmen met een verlenging. Er wordt niet onderhandeld over een verlenging van het nieuwe START-verdrag of over de vraag of er momenteel een vervolgverdrag in voorbereiding is.

New START zal in 2021 eindigen, tenzij beide partijen overeenkomen om het uit te breiden. Momenteel vinden er geen onderhandelingen over een verlenging van New START of een vervolgverdrag plaats.

Gezien de politieke en militaire verschillen tussen deze landen lijkt het vooruitzicht om te komen tot onderhandelingen over verdere inkrimping op kernwapenarsenalen steeds onwaarschijnlijker, aldus Shannon Kile, directeur van Sipri’s nucleaire ontwapening, wapenbeperking en Non-Proliferatie Verdrag.

Zowel Rusland als de VS hebben doorlopende uitgebreide en dure programma’s om hun kernkoppen, raketten, productiefaciliteiten en vliegtuigen die kernwapens kunnen dragen, te vervangen en te moderniseren. Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft in 2018 plannen opgesteld om nieuwe kernwapens te ontwikkelen en andere aan te passen om ze te voorzien voor uitgebreidere militaire rollen en missies.

Andere kernwapenstaten hebben aanzienlijk kleinere arsenalen, maar iedereen ontwikkelt of plaatst nieuwe wapensystemen, of heeft de intentie om dat te doen, volgens Sipri. China, India en Pakistan breiden hun nucleaire arsenalen uit.

Sipri schat dat Israël, dat officieel geen kernwapens erkent, 80-90 kernkoppen bezit. Dit is een stijging ten opzichte van 2018, toen het arsenaal werd berekend op 80 kernkoppen.

Bron:
Sipri: Israel har 80-90 kärnvapen
Fria Tider

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.167 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8174 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

12 Comments on Sipri: Israël heeft 80-90 kernwapens

 1. Sipri: Israël heeft 80-90 kernwapens

  En ze staan gericht op Europese hoofdsteden.

  Goeie vrienden he.

  Like

 2. joepiedepoepie // juni 20, 2019 om 08:42 //

  @Fubar, Dit is de Samson optie 😉

  Like

 3. joepiedepoepie // juni 20, 2019 om 08:43 //

  @Fubar

  Dit is de Samson optie 😉

  Like

 4. Greengo // juni 20, 2019 om 09:30 //

  Proof The Rothschilds Purchased Jerusalem The NWO Capital

  Like

 5. klaas vaak // juni 20, 2019 om 14:04 //

  Israël heeft 80-90 kernwapens
  En dat is nog maar de kern.
  Het meeste zit er omheen.

  Like

 6. Greengo // juni 20, 2019 om 15:35 //

  http://www.beperkdestraling.org/images/stories/Documenten/Brieven_BDS/Gezondheidsrisicos_slimme_meters.pdf

  ‘Het internet sluit zich steeds verder om ons heen, met het doel uiteindelijk iedereen, overal altijd te kunnen bereiken. Maar sommige mensen verdragen de straling van de draadloze netwerken niet en voelen de onzichtbare pulsen in hun lichaam. Zijn zij de kanaries in de kolenmijn?

  De Zweedse ingenieur Per Segerbäck stond eind jaren tachtig aan de wieg van de smartphone bij Ericsson. Het was een optimistische tijd, waarin briljante ingenieurs veel uitvindingen deden en niets dan goeds verwachtten van de digitale toekomst. Inmiddels leeft Per al achttien jaar in het bos, omdat hij ziek werd van de straling van de nieuwe apparaten. Hij kan nu alleen nog gefilmd worden met een ouderwetse Bolex camera, die met de hand wordt aangezwengeld. Zijn lichaam verdraagt de straling van een digitale camera niet. Ook Asaka in Japan en Anouk in Nederland hebben last van de elektromagnetische straling van het onzichtbare web, dat zich steeds verder om ons heen sluit.

  Internetgiganten (Facebook/Google) en telefoonproviders willen het wereldwijde web van digitale netwerken volledig dekkend maken, zodat we altijd en overal met het internet verbonden zijn. Maar sommige mensen zijn overgevoelig voor de elektromagnetische straling van dit web. Ze voelen de pulsen van wifi-routers, smartphones en zendmasten in hun lichaam. Daardoor worden ze gedwongen om de draadloze wereld te ontvluchten. Is er nog plek voor hen op deze planeet, als straks echt alles en iedereen door een draadloos web verbonden wordt? En zijn zij misschien de kanaries in de kolenmijn, die ons wijzen op de onzichtbare netwerken om ons heen?

  In Ubiquity laat regisseur Bregtje van der Haak het leven zien van drie ballingen van de draadloze wereld. Ze toont ons een ander perspectief dan de verrukkelijke beelden in reclames voor smartphones en slimme apparaten. Hoe ziet de wereld eruit door de ogen van deze elektrogevoeligen? Hoe klinken de onzichtbare pulsen in hun oren? Waar vinden zij nog een veilige plek nu het wereldwijde web van zendmasten zich sluit? En zijn zij misschien wel onze sensoren in deze stralende nieuwe tijd? In de documentaire Ubiquity wordt elektrische straling pijnlijk hoorbaar en voelbaar.’

  Ubiquity [NL TRAILER]

  https://www.kennisplatform.nl/hoe-sterk-zijn-de-elektromagnetische-velden-van-slimme-meters/

  Like

 7. @Fubar complete nonsens die die raketten op Europa gericht staan. De anti Israël indoctrinatie is in elk geval wel goed ingeslagen bij jou.

  Like

 8. tim pietersen // juni 20, 2019 om 20:08 //

  klaas de k-leugenaar , israelische hoogleraar heeft dit in lezing toegegeven

  81-91 is conservatief meer waarschijnlijk 4 tot 6 honderd http://www.sweetliberty.org/issues/israel/destroycaps.html

  Like

 9. That, at least, is the pessimistic opinion of Martin van Creveld, professor of military history at the Hebrew University in Jerusalem. ‘If it went on much longer,’ he said, ‘the Israeli government [would] lose control of the people. In campaigns like this, the anti-terror forces lose, because they don’t win, and the rebels win by not losing. I regard a total Israeli defeat as unavoidable. That will mean the collapse of the Israeli state and society. We’ll destroy ourselves.’

  In this situation, he went on, more and more Israelis were coming to regard the ‘transfer’ of the Palestinians as the only salvation; resort to it was growing ‘more probable’ with each passing day. Sharon ‘wants to escalate the conflict and knows that nothing else will succeed’.

  But would the world permit such ethnic cleansing? ‘That depends on who does it and how quickly it happens. We possess several hundred atomic warheads and rockets and can launch them at targets in all directions, perhaps even at Rome. Most European capitals are targets for our air force. Let me quote General Moshe Dayan: “Israel must be like a mad dog, too dangerous to bother.” I consider it all hopeless at this point. We shall have to try to prevent things from coming to that, if at all possible. Our armed forces, however, are not the thirtieth strongest in the world, but rather the second or third. We have the capability to take the world down with us. And I can assure you that that will happen before Israel goes under.

  https://www.theguardian.com/world/2003/sep/21/israelandthepalestinians.bookextracts

  Like

 10. begon het al met Jezus van Nazareth? Anyhow, het is een doorgaande ontwikkeling van de geschiedenis tot heden ( moment ) iemand zei eens. toekomst bestaat niet, we zitten er boven op!. Er is geen +1 , 2, 3. Er is alleen het 0 en -1, 2, ,3 ach ja ik zei dat, ook al weer verleden tijd. Herinneringen blijven, mystiek, geheimzinnig is het wel, of niet ?

  Like

 11. Shalom // juni 21, 2019 om 08:53 //

  Wie Israel de Joden aanvalt wordt vernietigd, en terecht!
  Als er een groene mat over Israel zou liggen, zou de wereld dan beter zijn!
  Of slechter!

  Like

 12. @Shalom // juni 21, 2019 om 08:53

  Momenteel is het Israël dat Syrië aanvalt.
  Ben benieuwd of in jouw “terecht” denkwereld de Syriërs nu ook veroorloofd zijn de Joden te vernietigen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s