Nieuw

Roemeense grafschennis in Transsylvanië: Hongarije eist consequenties

Bron: Hungary Today

Het is het schandaal tussen Hongarije en Roemenië dat de Hongaarse media sinds vorige week beheerst. Ongeveer 3.000 Roemenen bestormden een Hongaarse militaire begraafplaats in Transsylvanië, die tot 1920 tot Hongarije behoorde, en verwoestten de graven. Vervolgens hebben ze op de beenderen van de Hongaren een monument voor Roemeense soldaten opgericht.

Nog dezelfde avond eiste de Hongaarse regering dat er maatregelen zouden worden genomen. Nu, na een week waarin de Roemeense regering niets heeft gedaan, is dit concreter geworden. De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Péter Szíjjarto heeft de Roemeense autoriteiten nu officieel meegedeeld dat Hongarije de volledige wederopbouw van de begraafplaats eist:

“De Hongaarse regering vindt de gebeurtenissen van vorige week in Úzvölgye onaanvaardbaar. Grafschendingen, religieuze beledigingen, opzettelijke vervalsing van historische feiten en geweld tegen Hongaarse tegendemonstranten zijn onaanvaardbaar. Wij verwachten dat de Roemeense autoriteiten de gebeurtenissen volledig onderzoeken, de daders straffen en de begraafplaats volledig restaureren”.

Wat de Roemeense autoriteiten in de tussentijd echter hebben ondernomen, leest bijna als satire. Een raadslid van een Hongaars dorp dat in Transsylvanië in de buurt bij Uzvölgye ligt, kreeg een boete voor het organiseren van een tegendemonstratie die niet was aangemeld. In deze demonstratie vormden enkele honderden Hongaren een vreedzame keten rond de geschonden begraafplaats. Hij heeft het onbegrijpelijke document woensdag op internet geplaatst. In dit document wordt hij veroordeeld tot een geldboete van ongeveer 500 euro, wat overeenkomt met een gemiddeld Roemeens netto maandloon.

Bron:
Rumänische Grabschändung in Siebenbürgen: Ungarn fordert Konsequenzen
Unser Mitteleuropa

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8198 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Roemeense grafschennis in Transsylvanië: Hongarije eist consequenties

 1. Dagroosje // juni 19, 2019 om 09:50 //

  Ik heb het ook gezien op de televisie. Deze romeense hoorde vernielde als bezetene het hek van de begraafplaats waar de hongaren vreedzaam stonden te bidden. Het blijkt dat dit een vooruit geplande actie was met instemmig van de desbetreffende overheden, want tijdens deze schandalige optreden deed de politie helemaal niets. De romenen eisen dat in deze begraafplaats ook 13 eigen gesneuvelde militairen begrafen zouden zijn, maar na 1920 zijn ze een beetje laat mee om het te melden. Bovendien er zijn nog lege plaatsen beschikbaar en niemand staat hen in de weg om daar de gedenkmonumenten van hun overlededen te plaatsen.
  Maar nee, ze hebben de bestaande begraafplekken vernield en in plaats van hebben ze hun kruizen er opgezet.

  De hongaarse minderheden, die in 1920 buiten hun schuld van hun land waren afgekoppeld, worden nagenoeg in alle omliggende landen onderdrukt en geterroseerd ddoor de oorspronkelijke bewoners. In Oekraine en in Romenie met dagelijkse incidenten is het ergst.

  Ruim een jaar geleden hebben ze de nodige handtekeningen verzameld om het op de brusselse agenda te zetten, maar daar is het vrijwel direct in e onderste la verdwenen. Terwijl ze de instromende vrijwwel allemaal economische migranten blijven verwelkomen en in de watten leggen, die overigens helemaal niet van plan zijn om te werken, laten ze deze mensen
  totaal in de steek en ze laten ze lettelijk creperen. In verband met hun omvolkingsplannen zal deze perfect in hun agenda passen. Zelf de paus deed tijdens zijn bezoek in Csiksomjó (geloof dat het heet) een hele rare uitspraak, waarbij hij juist de hongaren er op wees dat ze moeten proberen vreedzaam met elkaar te leven, terwijl de romenen moesten meer kinderen krijgen. Achterlijker kan je het niet hebben.

  Liked by 1 persoon

 2. Dagroosje // juni 19, 2019 om 10:03 //

  Ik heb nog nagekeken. De bedelplaats, waar de paus ongeveer een maand geleden naar toeging heet Csiksomlyo.Terwijl er ook heel veel hongaren aanwezig waren en deze plaats vroeger tot Hongarije behoorde, lieten ze tijdens zijn bezoek alle hongaarse teksten verwijderen
  en deze aardige “heilige” vond dat helemaal uitstekend en op ziijn plaats.

  Like

 3. veni vidi foetsie // juni 19, 2019 om 11:06 //

  Klinkt als burgeroorlog in wording….

  Like

 4. veni vidi foetsie // juni 19, 2019 om 14:30 //

  Nog even wat dieper door gedacht……Roemenie is op de knieen EU gezind, Hongarije kritisch…waarom nu? Lijkt me dat dit is opgezet om turbulentie te creeren in de rug van Orban….garantie dat Soros vazallen de zaken op scherp zetten via deze weg…..en is allesop de foto eigenlijk wel Roemeen? Ik zie een soort Turken ertussen….

  Nee, klinkt als provocatie vanuit de EU/Soros hoek. Dit soort onderwerpen zijn ideaal om een oorlog te ontketenen, en het maakt ze in Brussel niet uit wie begint…een perfecte reden om een EU leger in te schakelen, ingekleurd nationalisme over oorlogsgraven als middel…wat een simpele wereld, wat een simpele zielen…

  Like

 5. Dagroosje // juni 19, 2019 om 15:01 //

  Ja nu dat je het noemt Veni fidi futsie. Ik kan dit heel goed in verband leggen.- Soros is de laatste tijd een beetje afwezig, maar vergis je niet, hij zit overaal tussen met zijn smerige poten, gezien of ongezien. Overigens, er zal geen oorlog komen tussen Hongarije en Romenie.
  De hongaren in Romenie is Orban veel te kostbaar om ze voor deze barbaren op te offeren.

  Like

 6. Greengo // juni 19, 2019 om 15:26 //

  Ja, zal ook mij niet verbazen.. Ik dacht aan de e.o.a. afdeling van de ‘anarch’fascistisch georiënteerde ‘Antifa’ die daar stennis loopt te schoppen, maar misschien vernemen we nog wel welke gestoorde groepering hierachter zit.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s