Nieuw

Rochdale verkrachtings-bendeleden ‘nog steeds niet gedeporteerd’ 10 jaar na de misdaden – Komen hun slachtoffers weer regelmatig tegen

Leden van de Rochdale verkrachtingsbende die het dubbele VK-Pakistaanse staatsburgerschap hebben, zijn nog steeds niet gedeporteerd (Foto: Politie).

De slachtoffers van de grooming bende van Rochdale zeggen dat ze ‘opnieuw in de steek zijn gelaten’ nadat was gebleken dat hun aanvallers niet zijn uitgezet, ondanks het feit dat rechters hebben geoordeeld dat ze hun Britse staatsburgerschap zouden moeten verliezen.

Shabir Ahmed, 66, Qari Abdul Rauf, 50, Abdul Aziz, 48 en Adil Khan, 49, behoorden tot de negen mannen die in 2012 werden veroordeeld voor een reeks van zedendelicten tegen meisjes van zo jong als 12 jaar.

Na hun veroordeling bevestigden acht rechters de uitspraak dat alle vier – die elk het dubbele Brits-Pakistaanse staatsburgerschap hebben – hun Britse burgerrechten zouden moeten verliezen.

Sindsdien lijkt echter geen van de vier te zijn gedeporteerd of met uitzetting te worden bedreigd. Ahmed, bekend als ‘papa’ in de bende, zit nog steeds een gevangenisstraf van 22 jaar uit wegens verkrachting.

Shabir Ahmed, 66, de aanvoerder van een Rochdale kindverkrachtingsbende, zit een 22 jaar gevangenisstraf uit (Foto: Politie).

Maar Rauf woont naar verluidt weer op zijn huisadres in Rochdale en Aziz is ook gezien in de stad, heeft de lokale bevolking gezegd.

De exacte verblijfplaats van Khan is niet gekend.

Slachtoffers van het grooming schandaal hebben gemeld dat ze na hun vrijlating uit de gevangenis hun aanvallers op straat tegen het lijf lopen.

Mensen in Rochdale zeggen dat een vrouw die als een kind werd misbruikt zichzelf onderpiste nadat ze haar aanvaller zonder waarschuwing in een winkel tegenkwam, terwijl een ander slachtoffer haar misbruiker in een nachtclub tegen het lijf liep.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken wil niet zeggen of er een besluit is genomen om een van de vier te deporteren en een woordvoerder zei dat ze geen commentaar zouden geven op individuele gevallen.

Qari Abdul Rauf, 50 jaar, werd zes jaar gevangen gezet en vrijgelaten in november 2014 na twee jaar en zes maanden van zijn straf te hebben uitgezeten (Foto: Enterprise).

Abdul Aziz, 48, negen jaar gevangen gezet in mei 2012, werd vrijgelaten in december 2015 na drie jaar en zeven maanden te hebben gediend (Foto: Politie).

Maggie Oliver, de detective die ontslag nam van de Greater Manchester Police tijdens het verknalde Rochdale onderzoek, zei: ‘Het verbaast me niet dat ze na al die tijd niet eerlijk zullen zijn met hun antwoorden, omdat ze geen publieke reactie willen.

Uiteindelijk heeft de waarheid wel een manier om naar buiten te komen. Het proces dat de meeste van deze meisjes hebben doorgemaakt, heeft ertoe geleid dat ze heel, heel weinig van de autoriteiten verwachten.

Ze verwachten niets en zijn niet teleurgesteld. Ze zijn keer op keer in de steek gelaten.

Ze zien sommige van deze mannen vrij regelmatig in de omgeving van Rochdale.

Rechters hebben opgemerkt dat de beslissing om een persoon het Britse staatsburgerschap te ontnemen, een zogenaamde “deprivatiebevel”, niet automatisch leidt tot een uitzettingsbevel.

Advocaten zeiden dat het waarschijnlijk is dat de vier zich zullen beroepen op het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens om hun recht op een gezinsleven te verdedigen als ze uit het Verenigd Koninkrijk zouden worden verwijderd.

Adil Khan, 49, Hij werd veroordeeld tot acht jaar, vrijgelaten in 2016 en was voor het laatst bekend dat hij in Manchester woonde (Foto: Politie).

Mevrouw Oliver voegde daaraan toe: “Zodra iemand deze afschuwelijke overtredingen begaat, moeten zijn mensenrechten op de tweede plaats komen.

Het maakt me echt boos en het is echt verontrustend dat ze denken nadat wat ze hebben gedaan, dat ze zelfs rechten hebben.

Twee jaar lang, vanaf begin 2008, werden meisjes van twaalf jaar oud met alcohol en drugs overladen en werden ze in kamers boven afhaalwinkels verkracht door een groepsverkrachtingbende en werden ze naar verschillende flatgebouwen in taxi’s vervoerd, waar geld betaald werd voor de verkrachting en seksuele intimidatie van de meisjes door andere mannen.

De politie zei dat er maar liefst 47 meisjes werden verkracht.

Billy Howarth, oprichter van Parents Against Grooming UK in Rochdale, zei: “We eisen een verklaring voor het feit dat ze niet zijn uitgezet.

Dat was een van de beloften, dat deze mannen uit het land zouden worden verwijderd, zodat ze ze niet opnieuw onder ogen hoefden te komen.

De mensen worden er woedend van, vooral de mensen die met hen in dezelfde straten wonen.

Bron:

Rochdale grooming gang members ‘still not deported’ 10 years after attacks

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1116 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

5 Comments on Rochdale verkrachtings-bendeleden ‘nog steeds niet gedeporteerd’ 10 jaar na de misdaden – Komen hun slachtoffers weer regelmatig tegen

 1. heksenhiel // juni 19, 2019 om 20:53 //

  De 4 van Rochdale moeten blij zijn dat niet mijn dochter erbij was en is (groeps)verkracht, want geloof er komt een klopjacht en dan loopt het echt niet best af met WIJ HEBBEN RECHTEN. Zal maar verder niets schrijven, want ben nu echt pissed-off !!!

  Like

 2. heksenhiel // juni 19, 2019 om 20:56 //

  Wanneer oh wanneer houden we nu eens op met het discrimineren door dat gajes t.o.v. die GELDROVERS EN NOG MEER EN MEER.

  Like

 3. Tsja…. als het ook mijn dochter zou betreffen, tsja….. dan wist ik het wel…..

  Like

 4. antiislamnu // juni 20, 2019 om 16:21 //

  Al die smeerlappen die het mogelijk maken dat deze verkrachters nu gewoon rondlopen verdienen samen met de verkrachters de kogel

  Like

 5. Wat zien ze er walgelijk uit

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s