Nieuw

Migratie: Voor het eerst meer dan 70 miljoen mensen wereldwijd onderweg

Het aantal vluchtelingen en migranten is vorig jaar volgens een VN-rapport gestegen tot een nieuw recordhoogte. Eind 2018 waren er wereldwijd 70,8 miljoen vluchtelingen, ontheemden en asielzoekers, aldus de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de VN Grandi.

Volgens een VN-rapport steeg het aantal vluchtelingen en migranten vorig jaar tot een nieuw recordhoogte. Op 31 december 2018 waren er wereldwijd 70,8 miljoen vluchtelingen, ontheemden en asielzoekers, zei VN-Commissaris voor Vluchtelingen Filippo Grandi op woensdag.

Dat is 2,3 miljoen meer dan een jaar geleden en twee keer zoveel als 20 jaar geleden. Het is ook het hoogste aantal vluchtelingen en migranten dat de UNHCR sinds zijn oprichting in 1950 heeft geteld.

Het jaarlijkse vluchtelingenrapport “Global Trends”, dat woensdag in Berlijn werd gepresenteerd, laat zien dat 41,3 miljoen vluchtelingen in eigen land ontheemd zijn. 25,9 miljoen mensen ontvluchtten hun land voor oorlog en vervolging, een stijging van 500.000 mensen in vergelijking met het jaar daarvoor. De kleinste groep bestaat uit 3,5 miljoen asielzoekers die nog steeds wachten op een beslissing op hun asielaanvraag.

Aantal stijgt op lange termijn
De gegevens “onderstrepen dat het aantal mensen dat op de vlucht is voor oorlog, conflict en vervolging op de lange termijn toeneemt”, aldus commissaris Grandi. Ondanks een vaak vergiftigde taal in verband met vluchtelingen en migranten, zijn er ook “fantastische voorbeelden van vrijgevigheid. We moeten voortbouwen op deze positieve voorbeelden en onze solidariteit met de vele duizenden ontheemden elke dag verdubbelen”, zei Grandi.

Volgens het verslag is het aantal nieuwe asielaanvragen in Duitsland opnieuw aanzienlijk gedaald. Volgens het rapport is het aantal asielzoekers in 2018 gedaald tot 161.900, een jaar eerder was het 198.300, in 2016 zelfs 722.400. De meeste asielzoekers kwamen uit Syrië, Irak en Iran. Volgens de UNHCR waren er rond de jaarwisseling 1,06 miljoen erkende vluchtelingen in Duitsland, waarvan de helft uit Syrië.

Bron:
Migration: Erstmals mehr als 70 Millionen Menschen weltweit unterwegs
Epoch Times

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8447 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Migratie: Voor het eerst meer dan 70 miljoen mensen wereldwijd onderweg

 1. We moeten leren leven met de puinhopen in europa. De landen waar migratie wel gelukt is, is op een hand te tellen. Daar worden geen uitkeringen verstrekt. Laat staan gratis woningen enzo.daar moeten immigranten gelijk san de slag. Gevolg: ze integreren direct en de mensen accepteren ook laag werk.

  Liked by 1 persoon

 2. syberspees // juni 19, 2019 om 18:05 //

  Welke landen dan?

  Liked by 1 persoon

 3. heksenhiel // juni 19, 2019 om 21:54 //

  Beste Sy.Sp.

  Je hebt volkomen gelijk. Even dit : in Noorwegen zijn plm 100.000 “ASIELZOEKERS” en die worden geplaatst in het noorden waar het het koudst is, Joepie !!

  Like

 4. heksenhiel // juni 19, 2019 om 22:01 //

  Joke vind het jammer dat je dit zegt, want Sy.Sp. vraagt welke landen dan en ik wil dat ook graag weten. Nog ff dit MUTICULTIREEL BESTAAT NIET en zal nooit bestaan ook omdat ze allemaal 300 jaar achtergebleven zijn en dat is niet in te halen. Zeg maar ze leven nog in het stenen tijdperk. Door alle eeuwen heen is Mul.nog nooit gelukt !!!
  Groeten.

  Like

 5. christ Kanters // juni 20, 2019 om 11:01 //

  En dan te bedenken dat wij in de 50 tiger jaren verteld werd dat Nederland vol was 10 miljoen , nu 17 miljoen , en ze houden de deur open .we moesten maar gaan emigreren naar Canada, en Australië , en geboorte beperking , maar ik moest wel zilverpapier sparen voor de zwarte kindjes in Afrika , die zijn nu groot, en nu komen ze de rest van mijn spaargeld halen .wie kiest er nou zo een regering ???

  Like

 6. Gekloot // juni 21, 2019 om 09:35 //

  Kosten aan zorg zijn in Nederland ook al boven de 100 miljard. Werkeloosheid is groot en het is moeilijk een woning te vinden. Maar toch blijven de grenzen maar open!

  Like

 7. De regering is ‘de weg volledig kwijt’. Wie, oh wie, gaat/gaan de MP op zo kort mogelijke termijn, en met hem de hele ‘linkse’ elite,die er niet zitten voor de burgers, maar voor de macht, én het zeer riante salaris, door ons allen betaald, via de belastingen.. Migranten:terug naar de ‘shitholes’ waar jullie vandaan komen. Ga daar ‘de beest’ uithangen! Komen jullie, op z’n best in de’riante’ cellen, van de corrupte leider(s) of exhorbitant rijke koning (en)! Nee, dan liever naar het ‘slechte’ Westen:gratis geld, ingerichte woning, én levenslange uitkering. Wat mij betreft:”VAN HARTE NIET WELKOM!”

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s