Nieuw

Eindelijk – ‘De VS richt “vernietigingskampen” in voor migranten’

CNN-commentator Angela Rye beweerde dat de Verenigde Staten op weg is naar “vernietigingskampen” voor migranten tijdens een optreden op CNN’s Cuomo Prime Time op dinsdag.

Rye en de conservatieve CNN commentator Steve Cortes bespraken de detentie van migranten die de zuidelijke grens oversteken en Rep. Alexandria Ocasio-Cortez’ claim dat ze in concentratiekampen worden geplaatst.

“Ik weet niet wanneer we besloten hebben dat een humanitaire crisis gedefinieerd kan worden of iemand een groene kaart bij zich heeft of niet, of iemand zijn papieren heeft of niet, maar ik ga je dit vertellen: Voordat we Amerikaan zijn, zijn we mensen en het is niet oké, het is verdomd jammer wat er aan deze grens gebeurt en het feit dat je het gaat rechtvaardigen door de economie, laat me je zeggen, er zijn een heleboel mensen die een heleboel geld verdienen door deze mensen in detentiecentra te hebben,” begon Rye.

“We willen de aandacht verleggen van de massale opsluiting van zwarte en bruine mensen in dit land, maar nu wordt dat geld overgeheveld naar het vasthouden van migranten aan de grens. Het is een crisis, Steve. Het is niet goed, alleen omdat ze hun papieren niet hebben. Ik hoop dat je op een gegeven moment met je geweten worstelt en dat je aan de goede kant van de geschiedenis komt, want je staat aan de verkeerde kant van de geschiedenis. In 1933 waren het concentratiekampen, in 1941 waren het vernietigingskampen en daar gaan we heen als ons geweten niet snel bijdraait”, vervolgt Rye.

Eerder op de dag vergeleek Ocasio-Cortez de crisis aan de zuidgrens met de Holocaust en beweerde dat de Trump-regering “concentratiekampen uitbaatte” en noemde de regering een “fascistisch presidentschap”.

De situatie aan de grens is de afgelopen maanden verslechterd.

De grens is getuige geweest van een toename van gezinnen en niet-begeleide kinderen die de grens probeerden over te steken, terwijl drugsvangsten aan de grens in het afgelopen decennium ook zijn toegenomen.

In april zei een panel van deskundigen, georganiseerd door het ministerie van Binnenlandse Veiligheid, dat de grens zich in een crisis bevindt die om actie van het Congres vraagt. In maart noemde voormalig Department of Homeland Security Secretary Jeh Johnson de situatie aan de grens een ‘crisis’.

Bron:

CNN Commentator: U.S. Is Headed Toward ‘Death Camps’ for Migrants Coming Across Southern Border

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.167 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1106 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s