Nieuw

Duitse regering geeft de schuld van het moslim-antisemitisme aan de “rechtse stroming”, zeggen sommige Joden

De Duitse regering classificeert anti-Israëlische en anti-joodse incidenten opzettelijk verkeerd als van “rechtse” oorsprong, terwijl ze in feite worden gepleegd door recente moslim “immigranten”, zo blijkt uit een nieuw rapport van het Jewish Telegraphic Agency (JTA).

De JTA citeert Daniel Poensgen, een onderzoeker van het Department for Research and Information on Anti-Semitism, of RIAS, en zei dat bijvoorbeeld de recente uitbarstingen tijdens de jaarlijkse “Quds Dag” mars in Berlijn door de autoriteiten waren geclassificeerd als “vormen van extreemrechts antisemitisme”.

Poensgen vertelt de JTA dat het voorbeeld van de Quds Dag mars “en andere misgelabelde incidenten de pogingen om het antisemitisme te politiseren vergemakkelijken en de schijnbaar verliezende strijd om het op te lossen bemoeilijken”.

– Het betekent dat we de officiële statistieken over antisemitisme in Duitsland niet echt kunnen gebruiken, zegt Poensgen.

Tijdens de Quds Dag mars – een jaarlijkse mars om steun te betuigen aan de Palestijnen, met Al-Quds als Arabische naam voor Jeruzalem – doen deelnemers “regelmatig oproepen over het doden van Israëli’s, zionistische samenzweringen en gezangen van ‘bevrijd Palestina van de rivier naar de zee'”, gaat het JTA-artikel verder en voegt eraan toe dat er ook Hamas en Hezbollah vlaggen worden tentoongesteld, en dat “imams regelmatig antisemitische verzen uit de Koran in het Farsi en Arabisch voor de menigte prediken”.

– Onder het mom van ‘kritiek op Israël’ gebruiken ze klassieke antisemitische stereotypen, waarbij ze Israël identificeren als een land met ‘Joodse kenmerken’: ‘dominerend’, ‘hebzuchtig’ of een ‘kindermoordenaar’,” vertelt Imke Kummer, socioloog aan de JTA.

– Twijfels over de methodologie van het ministerie zijn sterker geworden omdat de gegevens van het ministerie steeds meer afwijken van informatie uit heel West-Europa – en van de percepties van de Duitse Joden zelf, aldus de JTA.

Vorige maand zei minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer dat aanhangers van extreemrechtse groepen verantwoordelijk zijn voor ongeveer 90 procent van de 1.800 geregistreerde antisemitische incidenten die in 2018 in Duitsland zijn geregistreerd, een toename van 20 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

In Frankrijk daarentegen wordt meer dan de helft van de antisemitische incidenten, en bijna alle gewelddadige incidenten, gepleegd door immigranten uit moslimlanden of hun nakomelingen, volgens het Nationaal Bureau voor Waakzaamheid tegen antisemitisme.

In Groot-Brittannië suggereert de Community Security Trust dat extreemrechtse daders verantwoordelijk zijn voor 50-60 procent van de incidenten waarbij slachtoffers een fysieke beschrijving van hun aanvallers gaven. Dit gebeurde in ongeveer 30 procent van de 1.652 gevallen in 2018, een stijging van 19 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

In Nederland zei de voormalige directeur van CIDI, de belangrijkste waakhond van het land op het gebied van antisemitisme, dat moslims en Arabieren verantwoordelijk zijn voor ongeveer 70 procent van alle gevallen die in een bepaald jaar zijn geregistreerd.

In een onderzoek van 2016 onder honderden Duitse Joden die antisemitische incidenten hadden meegemaakt, zei 41 procent dat de dader “iemand met een moslim-extremistische visie” was en nog eens 16 procent zei dat het iemand van extreemlinks was. Slechts 20 procent identificeerde hun aanvallers als behorend tot extreemrechts.

– Er is hier duidelijk sprake van een mismatch en het duidt op de onnauwkeurigheid van de Duitse officiële statistieken, zegt de RIAS-onderzoeker Poensgen.

Poensgen zet dat zijn waakhond organisatie heeft gesproken met ambtenaren over het probleem van de statistieken.

– Er was interesse in onze kritiek, er werd naar geluisterd en het werd bestudeerd, maar tot nu toe is er op statelijk niveau een ernstige terughoudendheid om hun categoriesysteem te veranderen, zegt Poensgen.

Voor sommige critici is er een politieke dimensie aan de duidelijke onwil van de Duitse autoriteiten om het antisemitisme te wijten aan moslim-immigranten. Onderzoeken suggereren dat de groep aanzienlijk antisemitischer is dan niet-immigranten, of in ieder geval openlijker over hun antisemitisme.

Maar “het nieuwe moslim-antisemitisme is taboe, omdat het aanpakken ervan de tegenstanders van immigratie alleen maar zou versterken”, schreef Krisztina Koenen, een journaliste voor Frankfurter Allgemeine Zeitung en de Welt, in een analyse die ze in maart publiceerde in het Hongaars-joodse tijdschrift Neokohn.

De regering van de Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft veel kritiek te verduren gekregen, waaronder het feit dat ze met haar beslissing om sinds 2015 meer dan 2 miljoen immigranten uit Syrië en het Midden-Oosten toe te laten het antisemitisme heeft geïmporteerd.

Vorig jaar heeft een Duitse federale entiteit zich in een aantal gevallen ingespannen om de bewering over de import van antisemitisme te weerleggen. Het rapport van de Berlijnse stichting EVZ beweert dat er geen verband bestaat tussen antisemitisme en immigratie, ondanks claims van sommige Joden die het tegendeel beweren.

De conclusie leidde tot vernietigende kritiek van rabbijn Andrew Baker, directeur internationale zaken voor het Amerikaans-Joods Comité en de frontman betreffende antisemitisme van de OVSE intergouvernementele organisatie. Hij zei dat de auteurs van het rapport “de feiten negeren, het probleem verwerpen en de slachtoffers de schuld geven”.

Bron:
German Government Blames Muslim Anti-Semitism on “Right Wing,” Jews Claim
The New Observer

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8178 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Duitse regering geeft de schuld van het moslim-antisemitisme aan de “rechtse stroming”, zeggen sommige Joden

 1. heksenhiel // juni 19, 2019 om 03:38 //

  Fijne mensen,
  Gaat er nu bij geen een land in de EU eindelijk eens een lichtje branden wat er allemaal gaande is !! De aanrandingen en verkrachtingen zijn ontelbaar en worden volgens die regeringen door autochtone burgers begaan. Laat me niet lachen. Het is al bijna zover dat er straks meer moslims in de EU wonen dan in hun eigen land en overlopen ze ons gewoon en gaan de baas spelen met de Sharia en al. We mogen al niets meer zeggen en er is al een perscensuur dat we het niet over moslims of terroristen mogen hebben want dat lokt ze alleen maar kwaad uit hun tent. Het moet toch niet gekker worden met onze hoogstaande persvrijheid die nu geblokkeerd wordt omdat wij als staatsburgers niets meer mogen zeggen en die moslims maar met leuzen over straat kunnen op vlaggen met dood de Joden. Moeten wij eens doen !! Het is echt de omgekeerde wereld aan her worden. Kijk naar Engeland, die hebben daar een Moslim Minister die zsm. zijn gelovigen beter en opnieuw zal huisvesten. Of in Zweden waar een Moslimfamilie ja schrik niet een uitkering hebben van EURO 132.000,00 per jaar, maar meneer daar wil naar Denemarken omdat daar meer kinderbijslag wordt uitgedeeld. Hij is verder invalide en psychisch het niet aankan om Zeeds te leren, lees hij wil het niet want wat wordt hem in de weg gelegd. Wordt wakker regeringen, want we zijn al bijna te laat. Groeten

  Liked by 3 people

 2. syberspees // juni 19, 2019 om 04:46 //

  Multiculturalisme = Antisemitisme

  Liked by 1 persoon

 3. vangie1206j // juni 19, 2019 om 04:56 //

  Zolang de Europese bevolking niet in opstand komt tegen de eigen regering zal het alleen maar erger worden.
  Waarom zijn de belastingen in Nederland exorbitant gestegen? niet voor het klimaat,millieu of beter onderwijs of gezondheidszorg. Deze belasting explosie wordt gebruikt voor al dat geïmporteerde buitenlands schorem wat giga eisen stelt ten kosten van de autochtone bevolking.

  Liked by 2 people

 4. joepiedepoepie // juni 19, 2019 om 06:17 //

  wie denk je dat die problemen hebben veroorzaakt? en wie denk je dat nu als een stel ratten het zinkend scjip, genaamd Europa verlaten?

  Dit doen ze al EEUWEN! Zelf de problemen veroorzaken (tsaristisch Rusland, Weimar republiek, Spanje, China, Midden-Oosten etc.) en wanneer de grond hen te heet onder de voeten wordt taaien ze af onder het mom van antisemitisme. De hele wereld heeft het steevast gedaan, behalve zij zelf!

  Liked by 1 persoon

 5. Dagroosje // juni 19, 2019 om 10:18 //

  Heksenhiel
  De regeringen veroorzaken dit zelf en wel bewust. Degene die eindelijk wakker moet worden is het volk zelf, maar in plaats daar van gaan ze weer lekker op Timmermans stemmen, die één van de hoofdveroorzaker is van deze ellende

  Liked by 1 persoon

 6. Ja, toegeven dat de agressie van moslims komt, is toegeven dat integratie mislukt is. En dat de leiders daar schuld aan hebben. We zien het in ons land ook : harbers deed niets aan de gewelddadige moslims. Rutte doet er toch ook niets aan ze laten de situatie gewoon rotten. Hiddema had al een oplossing aangedragen maar niemand luistert.

  Like

 7. heksenhiel // juni 20, 2019 om 21:50 //

  INTREGATIE ?? Waar en hoe. Komt er nooit !! Willen ze niet want als je te veel intregeert heb je geen voordelen meer. Beter: “Ikke niet weet” en alle deuren en geldlades gaan voor je open. Ze moeten Nederlands leren maar GEEN controle en onze eigen LEGALE MAFFIA op het PALEIS het BINNENHOF stuurt wel een folder in je eigen taal of het wordt wel vertaald voor je door een tolk, die gewoon KEIHARD LIEGEN wat ze zeggen daar wij het toch niet verstaan. INTREGATIE is dus een lachertje net als MUTICULTIREEL. En wij maar blijven aftikken voor dat GAAIES dat hier binnenkomt. Neem een voorbeeld aan Oost-Europa, daar komen ze niet binnen zo het hoort. En wij maar denken dat ze komen om te werken. Ze hebben al lang gehoord dat er hier GRATIS GELD valt te halen. Er zijn er nu nog plm.70 milj. aan het wandelen naar EUROPA. Het stopt nooit tot het te laat is en iedereen een jurk draagt en de vrouwen met een stuk gaas voor hun ogen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s