Nieuw

Deelde video van de moskee-aanval in Nieuw-Zeeland – veroordeeld tot één jaar en negen maanden gevangenisstraf

De 44-jarige Philip Arps werd op dinsdag tot één jaar en negen maanden gevangenisstraf veroordeeld voor het delen van de video van het bloedbad in de moskee in Christchurch in maart.

Volgens rechter Stephen O’Driscoll, zou Arps de video als “fenomenaal” moeten hebben beschreven en ernstige en onweerlegbare haat-meningen over de islamitische bevolkingsgroep hebben geuit. Arps zelf heeft erkend schuldig te zijn aan de twee beschuldigingen van het delen van de videoclip, die hij aan ongeveer 30 collega’s zou hebben doorgegeven.

Aanvankelijk riskeerde Arps tot 14 jaar gevangenisstraf voor elk aanklachtspunt dat gericht is op het voorkomen van de verspreiding van aanstootgevend materiaal. De 44-jarige beweerde dat hij ongetwijfeld het recht had om het te verspreiden en verwees naar het recht om zijn politieke overtuiging te uiten. De advocaat van de man stelde dat Arps niet tot de gevangenisstraf veroordeeld had moeten worden en ging in beroep tegen het vonnis.

Nog eens vijf mensen zijn vervolgd voor het verspreiden van de videoclip.

De 28-jarige Brenton Tarrant, de dader van het bloedbad, is beschuldigd van 51 aanklachtspunten en heeft vorige week niet schuldig gepleit. Het proces zal volgend jaar mei plaatsvinden.

Bron:
New Zealand man who shared Christchurch mosque massacre video sentenced to prison
Fox News

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8198 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Deelde video van de moskee-aanval in Nieuw-Zeeland – veroordeeld tot één jaar en negen maanden gevangenisstraf

  1. Like

  2. veni vidi foetsie // juni 19, 2019 om 21:49 //

    …misschien een idee om ook de fabrikant van de Go Pro de cel in te jassen, en de leverancier van de schoenen, de broek en ……

    De terreur van de dictatuur en de moslim verheerlijking is alom….wanneer het een IS onthoofdings video betreft of een uitzending van Erdonet of EUtubbies is het wel ok…..

    ….willekeur is de nieuwe moraal, de nieuwe grondwet.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s