Nieuw

Angela Merkel: Niet de eerste trilaanval bij het spelen van het volkslied

(c) Screenshot YouTube

De beelden van de Duitse bondskanselier gisteren tijdens het eerste bezoek van de nieuwe Oekraïense president Volodymyr Selenskyj hebben heel wat mensen beangstigd. Precies op het moment dat men het Duitse volkslied speelde, begon Angela Merkel plotseling over haar hele lichaam te trillen, kreeg zelfs een echte tremor-aanval, leek niet meer in staat om haar lichaam onder controle te houden en men kon vrezen dat ze elk moment zou instorten.

Het was een ongewoon tafereel dat zich gisteren om 12.00 uur afspeelde op de ereplaats van de Kanselarij. Ja, de beelden waren echt dramatisch, zie de video hieronder. Angela Merkel staat links van de nieuwe Oekraïense president Volodymyr Selenskyj, die zijn eerste bezoek bracht.

Verontrustende beelden uit Berlijn

Zodra het Oekraïense volkslied is verdwenen en de eerste noten van het Duitse volkslied te horen zijn, begint de kanselier plotseling te beven. Steeds weer steekt ze haar handen in elkaar en laat ze dan weer hangen. Ze drukt haar lippen strak tegen elkaar aan, probeert met al haar kracht om haar houding te behouden, wat haar zichtbaar elke seconde steeds moeilijker wordt. Dan lijkt echt het hele lichaam te schudden.

Maar zodra het volkslied is vervaagd en Merkel en Selenskyj kunnen weglopen om de erehaag van het Bundeswehr-bataljon af te lopen, is er niets meer te zien van het beven. Merkel lijkt nu weer helemaal normaal.

Een uur later, op de gezamenlijke persconferentie, als haar gevraagd wordt naar de trilaanval en hoe ze zich nu voelt, lijkt ze ronduit vrolijk, zelfs een beetje onnatuurlijk opgetogen. Men krijgt de indruk dat ze het incident zichtbaar probeert te bagatelliseren en, met haar opgeblazen vrolijkheid om zo te zeggen, te laten zien hoe goed het met haar gaat.

“Nou, ik heb ondertussen minstens drie glazen water gedronken”, zegt ze, op de een of andere manier voor haar doen overdreven opgewonden in de camera’s. “Dat was duidelijk het gemis. En in dat opzicht ben ik – uh – heel goed!”

Maar één dehydratie?

Merkel zelf verklaart de aanval aan gebrek aan water. Dit kan heel goed het geval zijn, zoals artsen ook aangeven. Bij een dehydratie droogt het lichaam uit. Dit gebeurt wanneer men te weinig vocht opneemt of te veel verliest, bijvoorbeeld bij diarree of hevig zweten. Als gevolg van uitdroging is de zoutbalans (elektrolytenbalans) meestal ook verstoord.

Lichte dehydratie treedt op wanneer het vochtverlies drie tot vijf procent van het lichaamsgewicht bedraagt. Als het vochtverlies zes tot acht procent van het lichaamsgewicht bedraagt, wordt dit matige dehydratie genoemd. Bij ernstige dehydratie verliest het lichaam echter tussen negen en twaalf procent van zijn vocht. Nu kan met name de bloeddruk dalen. Een vochtverlies van 12 tot 15 procent kan een schok veroorzaken met de volgende symptomen: zwakke bloedsomloop, bewustzijnsverlies zoals lethargie, verwarring, delirium en zelfs coma.

Niet de eerste keer dat merkel een tril-aanval krijgt bij het volkslied

Het is overigens niet de eerste keer dat Merkel met zulke symptomen van uitdroging heeft moeten worstelen. Zoals veel mensen, vergeet de nu bijna 65-jarige soms genoeg te drinken. Tijdens een bezoek aan Mexico-stad in juni 2017, bij de receptie van de toenmalige president Enrique Peña Nieto, heeft ze uiteraard te maken met de berglucht in de hoofdstad, die op meer dan 2000 meter boven de zeespiegel ligt.

Ook toen beefde de kanselier met haar benen, net toen men het volkslied speelde – totdat zij eindelijk de erehaag kon gaan aflopen. En ook toen werd er watertekort als verklaring gegeven.

En begin december 2014 moest Merkel de opname van een interview met ZDF aan de zijlijn van de CDU partijdag in Keulen onderbreken. De woordvoerder van de regering Steffen Seibert zei toen: “De kanselier voelde zich even niet goed, at en dronk toen iets en ging daarna verder met de interviews”.

Verder stond Merkel tot nu toe internationaal bekend om haar robuuste gezondheid. Haar vermogen om zich urenlang te concentreren en haar uithoudingsvermogen, zelfs tijdens extreem lange nachtsessies, worden wereldwijd gevreesd.

De trilaanval van gisteren:

Bron:
Angela Merkel: Nicht der erste Zitteranfall beim Abspielen der Nationalhymne
Philosophia Perennis

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8198 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

20 Comments on Angela Merkel: Niet de eerste trilaanval bij het spelen van het volkslied

 1. Bij het horen van het volkslied besefte ze opeens wat ze haar eigen volk heeft aangedaan…

  Liked by 2 people

 2. Slimie // juni 19, 2019 om 11:36 //

  Weet je welke Duitser ook trilde (parkinson) en Europa ook sloopte?

  Liked by 3 people

 3. Scheisse, Ich hab’ mein Rex Dildo nicht abgeschaltet…….

  Liked by 2 people

 4. Frauke // juni 19, 2019 om 12:11 //

  Wellicht een nieuw printplaatje nodig…

  Liked by 1 persoon

 5. Nou de hele dag maar het Duitse volkslied spelen voor Angela.

  Liked by 3 people

 6. Yvonne // juni 19, 2019 om 13:05 //

  Adriaan, zorgen dat ze knettergek wordt of nog gekker
  Chinezen hadden toch een methode om iemand stapelgek te maken door een kraan te laten druppelen

  Liked by 2 people

 7. Albert // juni 19, 2019 om 13:31 //

  Had Duitsland niet nog iemand met een dorstprobleem?

  Dit ongecontroleerde gedrag ontstaat als je je geweten te lang geweld aan doet.

  Liked by 2 people

 8. vonpuffelen // juni 19, 2019 om 14:13 //
 9. Dagroosje // juni 19, 2019 om 15:20 //

  Zij is door degenen die haar onder controle hebben vast gechipt en afhankelijk van haar medewerking of niet. wordt ze bediend of gestraft of op het matje geroepen via een satelliet, waarvan de bediening uiteraard in handen is van de supermachten op deze aarde, die voor nergens terugdeinzen en dit soort figuren gebruiken als marionetten om tenslotte hun doel te bereiken.

  Misschien is dit een beetje ver gezocht, maar anders kan ik niet voorstellen dat dit wezen zo veel schade aan haar eigen volk en medemensen die haar land hebben ogebouwd en het volk van heel Europa kan aanrichten zonder dat ze daar een schrijntje gewetensbezwaar aan overhoudt.

  Liked by 2 people

 10. Merkel heeft een afkeer van de Duitse vlag, het volkslied en de autochtone bevolking.
  Ze kan niets wat Duits is nog verdragen. Ik denk dat ze trilt van afkeer voor het volkslied.
  Dat is in haar ogen, populistisch en daar gruwt ze van.

  Het lijkt trouwens wel alsof ze op een trilplaat staat.

  Liked by 2 people

 11. templars2017 // juni 19, 2019 om 17:46 //

  blijkbaar heeft ze te lang bij junckers gebleven ,de ene begint te trillen en de andere valt om, wat kan hier de reden voor zijn???

  Liked by 1 persoon

 12. ronjaspers // juni 19, 2019 om 18:57 //

  merkel,stasi nazi zwijn brand in de hel.

  Like

 13. Flüssigkeits mangel haha, das ich nicht lache. Ich werde ihnen 3 Gründe geben Frau Merkel.
  Angst, Scham und Schlechtes gewissen

  Liked by 2 people

 14. heksenhiel // juni 19, 2019 om 21:03 //

  Tony dat was een topper !!!! Maar het kan ook zijn dat ze ziet dat het Duitse volk kijkt en weet dat voordat ze Bondskanselier werd alles bij elkaar heeft gelegen en gefraudeerd. Zielig is ze toch hè. De tranen springen in mijn komt. Groeten

  Liked by 1 persoon

 15. heksenhiel // juni 19, 2019 om 21:37 //

  Ik bedoel DE TRANEN SPRINGEN IN MIJN KONT.NIET KOMT. SORRY.

  Like

 16. heksenhiel // juni 19, 2019 om 21:40 //

  Maar kan iemand mij dan vertellen waarom ze al veel te lang in het zadel gehouden wordt. Begrijp hier niets van. Maar Hitler steunden ze ook door dik en dun !! Duitse bevolking is niet fout bedoelt hoor. Groeten

  Like

 17. syberspees // juni 20, 2019 om 01:43 //

  Volgens mij kreeg haar vibrator willetjes

  Like

 18. Hefzibah Yahudah // juni 20, 2019 om 11:22 //

  Ik heb begrepen dat Hitler haar vader is. 🤔🤣😂

  Like

 19. klaas vaak // juni 20, 2019 om 14:07 //

  Niets aan de hand. Zij is gewoon een beetje gevoelig voor de hoge trillers in het volkslied.

  Like

 20. Hefzi yabbadabbadoohezbolla, ( nee geintje man ) je zei iets wat ik zelf al eens dacht, de dochter van onkel adolf. Maar dat zou wel erg tegendraads zijn, als ik zijn boek zo lees.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s