Nieuw

11-jarige jongen hakt met machete op hoofd in van inbreker terwijl hij alleen thuis is

Links: Braydon Smith, rechts: Jataveon Dashawn Hall. Fotobron: WTVD-TV video screenshots

Op vrijdag bleef de 11-jarige Braydon Smith voor de eerste keer voor een paar uur alleen thuis, rapporteert de News & Observer

Wat is er gebeurd?

Ongeveer 11 uur ’s morgens was Braydon aan de telefoon met zijn moeder toen de 19 jarige Jataveon Dashawn Hall naar verluidt het huis door een venster binnenging, meldt WTVD-TV.

– Hij richtte een luchtdrukpistool op mij dat zich in ons huis bevond. Ik wist dat het niet geladen was, dus ik ging gewoon zitten en liep naar mijn kamer zoals hij me vertelde. Hij ging de woonkamer in om mijn telefoon te pakken om er zeker van te zijn dat ik niet 911 of zoiets zou bellen, vertelt Braydon aan het televisiestation.

Uiteraard hing daar de machete aan Braydon’s slaapkamermuur die hij met cadeaubonnen had gekocht en meestal gebruikt om bomen om te hakken, verklaart WTVD.

En deze keer zou de machete op een andere manier nuttig blijken te zijn.

– Toen ik zag dat hij probeerde mijn telefoon in zijn zak te stoppen, pakte ik mijn machete van de muur en ging hem slaan. Ik sloeg hem op zijn achterhoofd, zoals hier, vertelt Braydon

De jongen had ook een paar adviezen voor de indringer, meldt WTVD:

– Je had niet moeten doen wat je gedaan hebt. Je bent beter af om een baan te vinden dan in te breken in andermans huizen.

De televisiezender zei in een eerder verhaal dat de indringer Braydon in de maag schopte – waarna de jongen opstond, weer met de machete zwaaide en miste. De inbreker schopte toen Braydon op de zijkant van zijn hoofd, greep verscheidene spullen, maar merkte dat hij vanwege de machete-aanval van het kind hevig bloedde en vluchtte weg.

Wat is er gebeurd met de inbreker?

Hall liet zich na het incident in het ziekenhuis onderzoeken. Er was duidelijke verwarring tussen de wetshandhaving en het ziekenhuispersoneel betreffende de toestand van Hal, en het eindigde ermee dat hij het ziekenhuis in ziekenhuistoga verliet alvorens op zondag in het huis van zijn moeder en stiefvader gearresteerd te worden.

Hal wordt vervolgd wegens inbraak, tweedegraads ontvoering, interfereren met noodsituatiemededelingen, en geweldpleging op een kind onder de 12 jaar. Hij werd onder een $100.000 borgtocht in arrest gesteld.

Twee andere verdachten – een man en een vrouw – die naar verluidt betrokken zijn bij het incident zijn nog niet geïdentificeerd.

“Als ze het huis binnenkomen, geef je ze op hun donder”

Braydon vertelde WTVD dat hij niet bang was tijdens de inbraak.

– Het ging heel snel voorbij. Ik wist dat ik geen tijd had om na te denken over wat ik zou moeten doen. Ik pakte gewoon een wapen in het huis en handelde er mee, zegt hij tegen het station.

Braydon’s beslissing had veel te maken met het advies dat zijn vader, Christopher Smith, hem een paar jaar geleden gaf toen inbrekers hun huis hadden geplunderd.

– Als ze het huis binnenkomen, geef je ze op hun donder, had zijn vader gezegd.

Braydon’s moeder, Kaitlin Johnson, die in Kentucky woont, zegt dat haar zoon zijn plotselinge bekendheid koestert.

– Hij heeft het nationaal nieuws gehaald, dus ik denk dat hij op 11-jarige leeftijd nu denkt dat hij een heel iemand is, zegt ze tegen de krant, en voegde eraan toe dat zij en Braydon’s vader hem hebben geleerd om verantwoordelijk te zijn en voor zichzelf op te komen.

– Je denkt dat het nooit jouw kind zal overkomen. Wij zijn een familie die gelooft dat geweld niet het antwoord is, maar je verdedigt jezelf wel. Je staat jezelf niet toe om gepest te worden. Je staat jezelf niet toe om mensen over je heen te laten lopen, voegde Johnson toe.

Bron:
Boy, 11, bashes intruder in head with machete while home alone: ‘You’re better off to get a job than breaking into other people’s houses’
The Blaze

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8198 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on 11-jarige jongen hakt met machete op hoofd in van inbreker terwijl hij alleen thuis is

 1. Jeanette K // juni 19, 2019 om 10:33 //

  Goed gedaan, jochie!
  Deed me meteen denken aan…

  Like

 2. heksenhiel // juni 19, 2019 om 21:45 //

  Braydon TOPPIE hoor. Ik laat het hier maar bij. BETER !!!

  Like

 3. Wat een held deze jongen…
  RESPECT!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s