Nieuw

Miljoenen euro misdaad-thriller: Congolese voorbeeld-agent blijkt corrupte afperser

foto ter illustratie, niet de Congolees in kwestie, dit is een andere kolonist.

Hij wordt beschouwd als een uitstekend voorbeeld van integratie en was de eerste Afrikaan in de rangen van de Weense politiemacht – maar nu is de modelambtenaar zelf een zaak voor de rechterlijke macht: het corruptiebureau onderzoekt onder andere op verdenking van ernstige fraude. De beschuldigingen lezen als het script voor een misdaadthriller.

Het gaat met name om twee Arabieren die een onroerend goed deal in Oostenrijk wilden sluiten. Middenin zit ook de inspecteur met Congolese wortels, die tot nu toe een brandschone carrière in de overheidsdienst heeft gehad: van de strijdkrachten tot de rechterlijke macht en de uitvoerende macht in de federale hoofdstad.

Valstrik?
De beschuldigingen tegen de multiculturele modelambtenaar wegen zwaar. Volgens onderzoek van het Openbaar Ministerie voor Economie en Corruptie lokte de politieagent de twee investeerders in een fictieve zakenval. Net als in een Tatort-krimi van de “plaats delict”, met blauw licht en in uniform (!), werden de twee nietsvermoedende zakenlieden vervolgens “gearresteerd”. Om hen problemen te besparen vanwege vermeend zwart geld, nam de Top Cop met een medeplichtige tot acht miljoen euro van hen.

Geschorste ambtenaar dreigt fraudeproces
Slechts een paar dagen later en na de verteerde schok leek de hele zaak de twee Arabieren vreemd. Zij gingen met het avontuurlijk klinkende verhaal naar collega’s van de verdachten en dienden een aanklacht in.

Een woordvoerder van de rechterlijke macht bevestigt ook deze verdachte feiten op een vraag van “Krone“: “Wij onderzoeken misbruik van het openbaar gezag en ernstige commerciële fraude”. De eerste Afrikaan in de rangen van de Weense politie werd tijdelijk geschorst (het vermoeden van onschuld geldt). In het geval van een mogelijk proces en veroordeling wachten hem meerdere jaren gevangenisstraf.

Bron:

Millionen-Krimi: Vorzeige-Cop als Fall für Justiz!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1138 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

2 Comments on Miljoenen euro misdaad-thriller: Congolese voorbeeld-agent blijkt corrupte afperser

  1. Wer hätte das gedacht?

    Like

  2. skeeter // juni 18, 2019 om 16:21 //

    Het is moeilijk wakker worden uit de natte “everyone is equal” droom

    Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s