Nieuw

Macron aangeklaagd voor het Internationaal Strafhof

Francis Lalanne, een van de belangrijkste leiders van de Gele Hesjes in Frankrijk, kondigde eind februari 2019 in de Franse krant “Libération” aan de Franse president Emmanuel Macron en minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner voor het Internationaal Strafhof te vervolgen. In een door hem geïnitieerde petitie kon Lalanne de 250.000 stemmen verzamelen die nodig zijn om een rechtszaak aan te spannen. Lalanne beschuldigt Macron en Castaner van misdaden tegen de menselijkheid en beroept zich op artikel 35 van de mensenrechten.

Enkele dagen geleden berichtte de Franse media dat de klacht nu op 11 juni 2019 met de vereiste handtekeningen bij het Internationaal Strafhof was ingediend. In de mainstream media wordt hier nauwelijks iets over bericht.

Het verzoekschrift begint met een uitleg van de wet die op 1 juli 2002 in werking is getreden en wat zijn definitie van een misdaad tegen de menselijkheid is: “Een misdrijf tegen de menselijkheid is een van de volgende handelingen wanneer het wordt gepleegd in het kader van een wijdverbreide of systematische aanval op burgers…”. Lalanne heeft hier de “acties” van de politie tegen de demonstranten opgesomd.

Het gebruik van geweld door de Franse politie tegen de Gele Hesjes, waarvan sommige zich zeker niet hebben onderscheiden door pacifisme, is onevenredig en verwerpelijk, aldus Lalanne. Lalanne, zanger, artiest en “Geel Hesje”, lanceerde de petitie ongeveer drie maanden geleden op change.org. Op zijn reis naar Den Haag werd Lalanne vergezeld door twee advocaten die zijn toegelaten tot het Internationaal Strafhof.

De rechtszaak gaat tegen Macron en Castaner omdat zij de belangrijkste bevelhebbers van de politie zijn, zei Lalanne. De politie gebruikte tijdens de demonstraties wapens tegen de demonstranten, die worden gedefinieerd als “oorlogswapens”: Handgranaten en harde rubberen kogels. De Franse president en zijn minister konden zich niet beroepen op hun immuniteit voor het Internationaal Strafhof, aldus een advocaat van Lalannes. Zij zouden in Frankrijk immuniteit genieten, maar niet voor het Internationaal Strafhof.

Bron:
Macron vor Internationalem Strafgerichtshof angeklagt – Deutsche Medien schweigen
Watergate.TV

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8670 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Macron aangeklaagd voor het Internationaal Strafhof

 1. Feniks // juni 18, 2019 om 22:50 //

  Immuniteit bestaat niet.
  Een persoon is altijd aansprakelijk voor zijn daden/beslissingen genomen vanuit een machtspositie.

  Like

 2. Veni Vidi Foetsie // juni 18, 2019 om 23:11 //

  …uitspraak over 15 jaar….so much for “justice”…nee, onze wereld en de zogenaamde menselijke waarden zijn kapot.

  Like

 3. Van Bakel Pieter // juni 19, 2019 om 08:41 //

  Ook ” Napoléon ” ontkwam niet aan zijn straf. Hoogmoed komt altijg ter val. Vive la République.
  Fraternité – Égalité – Liberté

  Like

 4. vonpuffelen // juni 19, 2019 om 20:51 //

  Internationaal Strafhof = VN doofpot/killing fields gevestigd in door de yanken bezet gebied.

  Liked by 1 persoon

 5. Shalom // juni 20, 2019 om 07:15 //

  Macron leeft deze nog?

  Like

 6. christ Kanters // juni 20, 2019 om 10:55 //

  Door massaal moslims binnen te halen en die alle mogelijke privileges geeft , kan hij zo al rekenen op hun steun , en over 2 jaar gaan die zelfs stemmen , nou dan is het te laat voor de echte Fransen .

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s