Nieuw

Homo’s eisen om bloed te geven

Homoseksuele mannen worden als bloeddonor geweigerd vanwege het risico op HIV. De nieuwe campagne #regenboogbloed gaat uit van de eis dat ze nog steeds bloed mogen geven op dezelfde voorwaarden als heteroseksuelen.

De regels van de Zweedse Nationale Raad voor Gezondheid en Welzijn, die gebaseerd zijn op een EU-richtlijn, betekenen dat een totale wachttijd voor minstens één jaar verplicht is voor homoseksuele mannen die bloeddonor willen worden. Voor 2010 was het voor homoseksuele mannen volledig verboden om bloed te geven.

De achtergrond is de extreme oververtegenwoordiging van HIV en andere soa’s zoals syfilis en hepatitis binnen de groep. Niettemin eisen de homo’s om op dezelfde voorwaarden bloed te doneren als anderen.

Voor dit doel is de campagne #regenboogbloed gelanceerd.

– Wij zijn van mening dat een quarantaine van drie maanden nadat je een nieuwe sekspartner hebt genoeg is, en het is oninteressant of je homoseksueel bent of niet, zegt homo Tobias tegen Metro.

Volgens hem is het “kwetsend” dat de Nationale Raad voor Gezondheid en Welzijn er rekening mee houdt dat homoseksuele mannen vaak meer sekspartners hebben dan heteroseksuelen.

Tobias en zijn homoseksuele partner Jesper zijn er al in geslaagd om de autoriteit te dwingen om de formulering op hun website te wijzigen. Het volgende doel is om de wachttijd te veranderen, schrijft Metro.

Bron:
Homosexuella män kräver få ge blod
Fria Tider
De vill att homosexuella män ska få ge blod
Metro

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8198 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Homo’s eisen om bloed te geven

 1. Fransdo // juni 18, 2019 om 12:41 //

  Joh, prima toch, laat ze gewoon bloed geven en na het geven flikker je het gewoon weg. En die wachttijd slaat ook nergens op want bepaalde seksueel overdraagbare ziekten worden pas na langere tijd manifest. En als die wachttijd dan voorbij is dan zegt dat nog niets want de dag er na kunnen ze het alweer doen met een nieuwe sekspartner.

  Dat is overigens ook bij heteroseksuelen zo maar, zoals gezegd, daarbij is het risico minder groot.

  In ieder geval zou ik geen bloed willen hebben van een jonge homo in de gevechtsklare leeftijd, if you get my ‘drift’.

  Liked by 1 persoon

 2. Ja beste Fransdo ik ga mee in je argument, maar wanneer je eventueel buiten je eigen schuld onverwachts in het hospitaal wordt opgenomen, dan heb je niets te kiezen, je hebt dan twee opties.

  Like

 3. Fransdo // juni 18, 2019 om 20:38 //

  Ja beste Adriaan W, ik ga ook mee in jouw argument, als ik plotseling in het ziekenhuis kom te liggen na bijvoorbeeld een verkeersongeluk dan kan ik kiezen tussen geen bloed en dan sterven of bloed van iemand waarvan ik niet weet wat zijn achtergrond is. Misschien is er nog een derde keuze en die is dat er voor je gekozen wordt als je bijvoorbeeld in coma ligt.

  Let overigens op, niemand denkt er nu nog aan (en daarom kunnen wij dat nu misschien al wel doen) maar over een paar jaar krijg je de zelfde discussie over donororganen en dan zijn het niet de homo’s die eisen maar de overheid.

  Like

 4. walterh66 // juni 19, 2019 om 07:44 //

  Homobloed voor homo’s,
  Heterobloed voor hetero’s.

  Iedereen blij, probleem opgelost.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s