Nieuw

Gijzelnemer eiste twee döner kebab en ontslagbrief…

Archieffoto.

Kiel – Na de gijzeling in de gevangenis van Lübeck kondigde de politie in de hoofdstad van de staat op dinsdag details aan over de inzet op grote schaal van 330 agenten gedurende een uur.

De gevangene, die een gevangenispsycholoog (32) met een mes met een twaalf centimeter lang lemmet in zijn greep had, eiste twee döner kebabs en een vrijgeleide brief met handtekeningen van Lübecks burgemeester Jan Lindenau (SPD) en gevangenisbaas Silke Nagel.

Het verloop van de gijzelneming.

Norbert Trabs, hoofd van het Lübeckse politiebureau, zei: “Om 14.12 uur kreeg ons regionale controlecentrum een noodoproep van het hoofd van de Lübeckse gevangenisdienst, die zei dat er een gijzelingssituatie was opgetreden.

Volgens de eerste informatie zou een gevangene een psycholoog hebben gegrepen die daar werkte en zichzelf opgesloten in dat kantoor met deze gijzelaar. ‘

Onmiddellijk reden er patrouillewagens naar de gevangenis. Tegen 17.00 uur was het aantal officieren toegenomen tot 130, met de toevoeging van zwaar bewapende elitepolitieagenten van de speciale eenheden (SEK) in Sleeswijk-Holstein, Hamburg en Nedersaksen.

De opdracht van Trabs aan de politieagenten: “Ik wil een stabilisatie van de situatie bereiken, ik wil zo snel en zo veel mogelijk inzicht krijgen en wil dat deze situatie stabiel blijft. We zijn in staat geweest om deze doelen te bereiken”.

Gevangene zeer gevaarlijk

Om 17.00 uur namen Michael Wilkens, directeur van de staatspolitie, en zijn team de leiding van de grootschalige politieoperatie in de hoofdstad Kiel over. Hij blijft de kracht vergroten. Uiteindelijk zijn er 330 agenten in actie.

Nationale Politiedirecteur Wilkens: “De gegijzelde gangster, 36 jaar, was een Roemeense. Hij werd onder andere veroordeeld voor seksuele misdrijven. Hijzelf werd ons beschreven als gevaarlijk en meedogenloos.”

Wilkens vervolgt: “De gevangene was gewapend met een keukenmes met een twaalf centimeter lang lemmet, waarschijnlijk van de JVA zelf. De dader had zichzelf gebarricadeerd en had ook meubels voor de deur van het kantoor van de psycholoog geduwd. Het slot werd ook gemanipuleerd. Dus het was niet zo makkelijk om er gewoon naar binnen te gaan.”

De directeur van de nationale politie beval dat de bescherming van de gijzelaar “de hoogste prioriteit” had. Ook “substantiële seksuele aanvallen” moeten absoluut worden voorkomen. De SEK-eenheden kregen de opdracht om zich voor te bereiden op een noodoproep of een geplande aanhouding.

De vorderingen

De gijzelnemer eiste twee kebabs, een ontslagbrief met handtekeningen van Lübeck’s burgemeester Jan Lindenau (SPD) en gevangenisbaas Silke Nagel en het vertrek naar zijn thuisland Roemenië om 14.00 uur de volgende dag.

SEK vuurt stun granaten af

Om 20:07 uur werden drie zware detonaties gehoord in de gevangenis, met witte rook. SEC-politieagenten van de politie van Hamburg hadden toegang gekregen met stun-granaten.

Landespolizeidirektor Wilksen: “Hij wilde deze maaltijd en de ontslagbrief hebben en maakte toen zelf een touw van kabels. Hij moest toen naar het raam stappen, dat touw laten zakken en dan de mand ophijsen. Op dit moment, toen er een scheiding was tussen gijzelaar en dader en hij zijn twee handen nodig had, kwamen we de kantoorkamer binnen. De dader is gearresteerd.’

De dader raakte licht gewond tijdens de toegang, hij had last van krassen en een rode huid. Wilkens vervolgt: “Het slachtoffer bleef ongedeerd, werd vervolgens medisch verzorgd en vervolgens overgedragen aan de zorg van de familie.

De dader werd in politiebewaring genomen, maar hij weigerde een aanbod tot verhoor. De dader werd vervolgens ’s nachts teruggegeven aan het gerecht. De politie van Lübeck onderzoekt nu de dader.”

Bron:

Häftling forderte zwei Döner und Entlassungsschreiben

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1138 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

1 Comment on Gijzelnemer eiste twee döner kebab en ontslagbrief…

  1. Jack vanderVeen // juni 20, 2019 om 19:33 //

    gestoord, waarom heeft men die gek niet direct afgeschoten? had weer een gestoorde gescheeld en heel veel geld aan onderzoeken en rechtzittingen

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s