Nieuw

De minister van Buitenlandse Zaken van Somalië doet een beroep op zijn landgenoten om thuis te komen en te helpen met de wederopbouw

Ahmed Isse Awad, minister van Buitenlandse Zaken van Somalië, doet een beroep op de Somaliërs om naar huis te komen en te helpen bij de opbouw van Somalië. Al tientallen jaren is Somalië berucht om zijn geweld, de armoede en de instabiliteit van de regering. De V.N. waarschuwt voor een naderende hongersnood. De VS hebben daar al jaren luchtaanvallen uitgevoerd tegen de militante groep al-Shabab. En dit weekend nog hebben explosies in Mogadishu minstens 11 mensen gedood en nog eens tientallen anderen gewond. En toch vertelt de minister van Buitenlandse Zaken van het land de Somaliërs in de Verenigde Staten om terug te keren om het leven in Somalië op te bouwen en zo te helpen bij de wederopbouw van het land. Ahmed Isse Awad verspreidde die boodschap afgelopen week tijdens een toespraak in Minneapolis.

– Ik heb het de Somalische gemeenschap in Minnesota verteld – ik heb ze er zelfs aan herinnerd. Dat hoefde niet te worden verteld. Zij hebben al een grote bijdrage geleverd aan het economisch herstel dat zich in Somalië voltrekt, aan de verbetering van de politieke en veiligheidssituatie in Somalië. Mijn boodschap aan hen was dus, A, om hun engagement voort te zetten en terug te komen en het land te bezoeken, zodat ze de vooruitgang kunnen zien die wordt geboekt, aldus Ahmed Isse Awad.

De situatie in Somalië is de afgelopen jaren verbeterd.

– Al-Shabab zal, als God dat wil, voor niemand meer een bedreiging vormen. De hongersnood is afgewend, de regen is op een goede manier gekomen. Het land is nu klaar voor de inzet van zijn dochters en zonen, zodat we de geboekte vooruitgang kunnen voortzetten.

Bron:
Somalia’s Foreign Minister Makes Appeal To Diaspora
National Public Radio

Rommel hoopt dat de Somalische minister van Buitenlandse Zaken de Somaliërs die nu in Nederland zijn ook terug verwelkomt, maar misschien zijn ze eraan gewend geraakt van bijdragen te leven.

In Nederland zijn er ongeveer 39.000 in Somalië geboren Somaliërs (2015), zij en hun kinderen kunnen de ongeveer 4,7 miljard euro per jaar die we jaarlijks aan ontwikkelingshulp geven, gebruiken om vliegtickets te kopen en zodoende op lange termijn zowel Somalië als Nederland vooruithelpen.

Als het regent…

Als het regent en groen is en de kamelen melk geven, hoeven de nomaden geen moeite te doen. Ze kletsen en ’s nachts spelen ze spellen. Maar als de droogte komt, werken de nomaden harder dan welke Zweedse boer dan ook en zorgen ze ervoor dat de kamelen, koeien en geiten in de woestijn overleven.

Als dezelfde mensen naar Zweden komen, regent het de hele tijd – sociale bijstand, kinderbijslag, huursubsidie en allerlei andere bijdragen. Zo wordt het net als in het nomadenleven als het regent en groen is, mensen zitten en doen het rustig aan. En hier in Zweden kun je het hele jaar door rustig aan doen, in een café zitten en praten. Als je het zo goed hebt, waarom zou je dan werken? – Abdulahi Mohammed, Somalische tolk in Zweden.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8178 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on De minister van Buitenlandse Zaken van Somalië doet een beroep op zijn landgenoten om thuis te komen en te helpen met de wederopbouw

 1. Een Somaliër en werken dat zijn twee totaal verschillende dingen, heb mij laten vertellen dat ze een moord doen voor een paar passende werkschoenen (Kuch)…

  Like

 2. skeeter // juni 18, 2019 om 19:36 //

  De enige bouw die kaffers verstaan is roofbouw……

  Like

 3. Is vrij normaal uit die landen, hoge werkeloosheid, werken zoals wij dat kennen is daar niet, dus ja wat verwacht je met al die “parels” hier,en dan lullen over nodig zijn tegen vergrijzing? Ha, de beleidsmakers denken echt dat we dom zijn. ïk volg de instrukties van mijn baas op, anders kost het met baan en luze leventje is het motto. Behoeft verder geen studie of anders; hogeschool, dat hebben de meeste kwasten in de politiek sowieso niet, althans een afgeronde studie. Zo kan ik of wij hier het ook, lekker slap lullen

  Like

 4. Heel verstandig van deze man

  Like

 5. Destijds vertrokken hier de criminelen, de klaplopers en de gelukszoekers ook massaal naar ‘de nieuwe wereld’, het huidige Amerika.
  Vraag maar aan de oorspronkelijke bewoners van dat continent wat ze met ‘diversiteit en multicultuur’ zijn opgeschoten.
  Dus, van mij mogen ze (bijna) allemaal terug naar waar ze vandaan komen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s