Nieuw

Salvini op anti-illegalen koers: Europa’s grootste vluchtelingenkamp wordt gesloten

Salvini grijpt opnieuw in: nu wil hij het grootste vluchtelingenkamp van Europa in het Siciliaanse Mineo bij Catania sluiten. Dit werd woensdag door Salvini aangekondigd. Er zijn nog steeds 152 mensen in het vluchtelingenkamp, waarvan de evacuatie in februari al stap voor stap was begonnen.

Een jaar geleden waren er nog 2.526 asielzoekers in de faciliteit gehuisvest. De piek van de bezetting werd bereikt in juli 2014, toen 4.173 personen in Mineo waren gehuisvest. “Dankzij ons beleid van gesloten havens hebben we in heel Italië grote vluchtelingencentra kunnen sluiten”, aldus Salvini.

De Italiaanse regering heeft dinsdag een nieuw veiligheidspakket aangenomen om de mensensmokkel actiever te bestrijden en een grotere openbare veiligheid tijdens demonstraties te garanderen. Het decreet, dat uit 18 artikelen bestaat en dat nu door het parlement moet worden aangenomen, voorziet in sancties van 10.000 tot 50.000 euro voor schepen die migranten aan boord nemen zonder de internationale regels voor reddingsoperaties na te leven.

De sancties zullen worden opgelegd aan de kapitein van het schip, de rederij en de exploitant van het reddingsschip, verklaarde Salvini tijdens een persconferentie in Rome op dinsdag. Er is voorzien in de inbeslagname van reddingsschepen in geval van overtreding van de internationale regels.

Bron:
Salvini auf Anti-Illegalen-Kurs: Europas größtes Flüchtlingslager wird geschlossen
Zuerst!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8178 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s