Nieuw

“Er komt oorlog”: Hebreeuwse graffiti gespoten op de Westoever Moskee

© Kfar Malik Local Council

Palestijn zegt de veiligheidscamera’s drie gemaskerde mensen betrapten die zijn huis binnengaan en autobanden doorprikken.

Hebreeuwse slogans werden op een moskee gespoten en autobanden werden doorgeprikt in het Palestijnse dorp Kafr Malik, ten noordoosten van Ramallah, op zondagavond.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de verdenkingen van vandalisme.

De gevonden graffiti omvatten geschriften zoals “Over Judea en Samaria zal er een oorlog uitbreken” en andere verklaringen die beloofden zich te verzetten tegen de evacuatie van joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever, naast de Davidssterren.

Zaki Kartoum, een inwoner van het dorp, vertelde Haaretz dat zijn bewakingscamera drie gemaskerde mannen betrapte die rond 2 uur ’s nachts bij de ingang van zijn huis graffiti op de muren spuiten. In de beelden lijken de verdachten de compund binnen te gaan en de banden van drie voertuigen door te prikken. Kartoum voegde eraan toe dat de twee voertuigen van zijn buren ook beschadigd waren.

Hoewel er soortgelijke incidenten hebben plaatsgevonden in Kafr Malik, zei Katoum, is dit het eerste geval dat zich in zijn buurt afspeelt.

Afgelopen donderdag meldden de inwoners van het Palestijnse dorp Einbus bij Nablus een soortgelijk vandalisme met Hebreeuwse graffiti die op woonmuren werden gekrabbeld en autobanden die doorboord werden.

De graffiti met de tekst “Groeten uit Habalad” en “Yitzhar-evacuatie – prijskaartje” geeft aan dat de vandalisme werd uitgevoerd als reactie op de uitzetting van joodse kolonisten van twee locaties op de Westelijke Jordaanoever door de Israëlische autoriteiten. Zulke anti-Arabische daden van vandalisme worden door joodse extremisten ” prijzengeldaanvallen” genoemd, en worden uitgevoerd nadat voorposten of nederzettingen door de autoriteiten zijn ontmanteld.

De graffiti verwijst naar de ongeoorloofde buitenpost van Habaladim, die herhaaldelijk door de Israëlische autoriteiten is ontmanteld. In het verleden zijn inwoners die door het Israëlische leger uit Habaladim zijn verdreven, in Yitzhar gaan wonen. De vermelding van de uitzetting in Yitzhar kan verwijzen naar een bouwwerk dat zonder toestemming werd gebouwd op een heuveltop nabij de nederzetting, die anderhalve week geleden door de autoriteiten werd afgebroken.

Bron:

‘There Will Be War’: Hebrew Graffiti Sprayed on West Bank Mosque

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.167 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1108 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s